Zdôverila som sa mame a ona urobila cirkus
Ahojte, mam taky problem a chcela by som sa s tym zdoverit a vlastne pocut na to vas nazor. Mam 17 a mam priatela o dva roky starsieho sme spolu rok aj pol a sme spolu spali. Zdoverila som sa s tym mame a ta z toho urobila HOTOVY CIRKUS, zacala vystrajat a kricat na mna a povedala mi hrozostrasne veci ktore by mama svojej dcere nemala hovorit. Povedala mi ze som rovnaka ako ostatne a ze som slapka a ze myslime len na jedno ze som jej sklamanie atd… pritom ja na tom nevidim nic zle mam predsa 17 nie 15 alebo pod 15. Dievcata v mojom veku uz davno aj spia u priatelov a chodia s nimi kade tade. Moja sestra v tomto veku robila kadejake hluposti ovela horsie nez ja a nikdy jej takto v zivote nepovedala. Pritom ja len milujem a to je vsetko. Od vtedy mama nema rada mojho priatela pritom ho mala velmi rada a nechce ma uz s nim ani pustat von furt ma problem ked niekam s nim chcem ist. Citim sa kvoli tomu velmi zle jednak kvoli tomu co mi povedala a este ze mi zakazuje vela veci a nepride mi to fer.
Okay a čo chceš tu počut iné ako by si sama domyslela?
V 17 tich spať s priatelom je v pohode však je to priemerny vek na Slovensku. Isto aj tvoje kamarátky už spali s priatelmi ak su spolu dlhšie.
Je reakcia tvojej mamy okay? Podla mna nie ale však asi ju poznáš už a mohla si to trocha predpokladat.
Môžeš s tým niečo spravit? Môžeš sa s ňou empaticky rozprávat a snažit sa jej to vysvetlit a obmekčit ju. Tu zase vieš ty či to zaberie.
No co, nebude mat s Tebou neskor ziadny pekny vztah, uz jej podla mna nikdy nic nepovies a neskor to tiez nebude nejake lepsie. Keby to je diskotekovy frajer nepoviem, ale takto… ale tak moja dcera nie si, niektori rodicia si neuvedomuju, ze namiesto par otazok v klude je ten hurhaj k nicomu
Kedysi som mal 17 ročnú frajerku, ja som mal o niečo viac a aj jej mama robila cirkus, keď sa "to" dozvedela. Hneď začalo vypočúvanie jak u gestapa, kto som, čo som, tak som musel prísť k ním sa povyprávať. Ale dopadlo to dobre dokonca nám aj kľúče od chaty dala, nech si vyjdeme spolu niekam 😂
Nemyslíš, že sa skôr o teba bojí? Ja viem, že to určite beriete zodpovedne a máš už aj vek, kedy to mladí ľudia robia ale také niektoré matky sú. Každý to berie inak. Mám kamošku, ktorej mama pri prvom frajerovi "nasadila" antiku a vysvetlila všetko čo a ako a napr. keď ja som si našla frajera v 17, naši mali hneď tie najhoršie predstavy a to som im ani radšej nehovorila podrobnosti, bola som ich najmladšie dieťa a jednoducho ich miláčik, brali to ťažko, pretože si mysleli, že hned otehotniem, skončím školu, začnem drogovat alebo neviem čo. A možno ju len prekvapilo, že si tak skoro dospela, stále si jej malé dievčatko a kvôli tomu aj tá reakcia.
@lunaxx tvoja mama to berie ofenzívne lebo sa o teba boji ale trochu dôvery by nezaškodilo áno rozumiem aj jej strachu ale nadávať takto dcére mi príde až sprosté a prehnane nech sa potom nečuduje, že nemáš k nej dôveru treba sa rozprávať normálne s dieťaťom. Ako si ma dieťa vybudovať potom dôveru a útočisko v rodičovi..
No keby som trtkala v 17, tak aj moja mama by robila cirkus. Práve preto som jej nikdy nepovedala kedy s kým som mala sex. Doteraz nevie a ani nebude vedieť. A ani jej nedôverujem ničím lebo sa nedá, všade nájde problém. Ona je strašne frigidná a závidí keď druhá ma sex, lebo ona už dlhé roky nemá. Takže noooo vydržať pár rokov a odsťahovať sa
No co, nebude mat s Tebou neskor ziadny pekny vztah, uz jej podla mna nikdy nic nepovies a neskor to tiez nebude nejake lepsie. Keby to je diskotekovy frajer nepoviem, ale takto… ale tak moja dcera nie si, niektori rodicia si neuvedomuju, ze namiesto par otazok v klude je ten hurhaj k nicomu
@kiki68 presne tak..... ja už mám tiež svoj vek.... ale takéto správanie v mladosti nechávajú takú bodku, že ani jej už nepoviem nič. Ale že vôbec, len nevyhnutné veci. Vôbec ma nebaví počúvať jej múdrovanie a podobné zbytočné kecy
Ja by som na tvojom mieste po ukončení strednej odišla preč robiť a do podnájmu s priateľom , len nech aj on vydrží drzú budúcu svokru
@sisska96 to mam aj v plane lenze moja mama mi ani to nedovoli
@lunaxx Akože nedovolí? Ideš a hotovo a môže vystrájať donekonečna už nemôže nič robiť keď budeš dospelá po škole. Aj moja vymýšlala keď som už riešila vlastné bývanie. Nenechaj aby ti skákala po hlave. Teraz bohužial nemožeš nič robiť, lebo si ešte maloletá ale potom už nemôže nič robiť. Proste ideš a hotovo
Keď ťa nechce s ním pustiť von, tak vymýšlaj story... ideš s kamoškou. Možno aj tvoja sestra by ti pomohla, a bude si myslieť že si so sestrou a podobne. A po škole šup preč
@lunaxx Obrat si perspektivu: Skus si predstavit, co je najvacsi strach tvojej mamy. Vies odpoved? Jej strach je, ze kedze spavas so svojim priatelom, ze otehotnies. Preto je nervozna, ked s nim odchadzas, lebo nema pod kontrolou, co sa medzi vami bude diat.
Je to opravneny strach mamy, ktora vie, ze keby mas teraz dieta, ze ok, mozno sa nic nestane, ze ho vydchovas, no na druhej strane mat dieta v tvojom veku je skoro - neviem ako planujes skoly, ako tvoj priatel, ci mate kde byvat, atd atd atd. Cize toto je strach tvojej maminy. A vies co s tym strachom mozno spravit? Mozno mamina nevie, ako sa s tebou porozpravat o antikoncepcii, mozno ste veriaci alebo mozno si je vedoma zdravotnych dosledkov ktore antika moze na teba mat a ani nechce, aby si ju brala... proste ju to pristihlo nepripravenu. Nema pre teba radu, ktoru by ti mala dat.
Tak iba takto sa na to pozri. Tvoja mama nie je harpia, iba sa o tvoju buducnost boji. Mozno si zalubena, ale este inc nemate, este stale sa musia o teba starat rodicia. Pozri si spolu s priatelom film Piata lod, co sa stane, ked deti maju deti. A potom pochopis svoju maminu a potom sa budes spravat zodpovedne - ze zacnes brat antiku a vysvetlis to mamine.
BTW, skus zahrat divadlo svojmu priatelovi, ze si tehotna. Aby si vedela na com si, keby sa to stane. A myslim, ze po rekacii tvojho priatela by si mozno trochu pochopila svoju mamu. Aky bude hrdina, co ti na to povie... Take lahke to je, co mozno tvoja mamina vidi a ty nie. Ak si priatel vykasa rukavy a pojde makat, aby zabezpecil byvanie, svadbu, rodinu... ok, je to ten pravy, ak nie, tak je este len nezrely a nevidi dosledky 🙂
Kamoška končila školu, s priateľom chodili 3 roky. Poznali sa aj ich rodičia. Plánovali ísť na vysokú školu. Ona zostala tehotná. Povedali jej, (jeho rodičia) aby si nezničila život a dala si to zobrať. Lekárka ju odhovárala, že žiadna vysoká škola jej nenahradí dieťa. Šla na potrat. krvácala. Liečila sa. Mala problémy. Rozišli sa. On si našiel iné dievča. Ona dlho hľadala svoju lásku. Mala pár vzťahov, krátkych. Zostala tehotná. Sama. Až potom si uvedomila, že mama jej chcela LEN dobre.
Nie je to tvoj prípad... ale stávajú sa i takéto veci.
Kamoška končila školu, s priateľom chodili 3 roky. Poznali sa aj ich rodičia. Plánovali ísť na vysokú školu. Ona zostala tehotná. Povedali jej, (jeho rodičia) aby si nezničila život a dala si to zobrať. Lekárka ju odhovárala, že žiadna vysoká škola jej nenahradí dieťa. Šla na potrat. krvácala. Liečila sa. Mala problémy. Rozišli sa. On si našiel iné dievča. Ona dlho hľadala svoju lásku. Mala pár vzťahov, krátkych. Zostala tehotná. Sama. Až potom si uvedomila, že mama jej chcela LEN dobre.
Nie je to tvoj prípad... ale stávajú sa i takéto veci.
@isis234 no keď ona rozišla s každým mužom, a nakoniec aj tak ostala slobodná mamička, tak asi bude inde chyba, nie v mužoch
Nechala by som vám čas, nech sa obe upokojíte. Pre tvoju mamu je to novinka, s ktorou možno počítala, no i tak si priala, aby sa nenastala. Keď to trosku opadne, asi by som jej povedala, že i keď s tým nesuhlasi, v podstate je pozitívne, že sa poznáte, vie o koho ide, nie je to nejaká chvilkova známosť, že sice nemusí byt nadšená, ale mohla by sa pokúsiť to prijat, že si sa jej zdoverila, lebo jej veris, je ti blízka, chceš, aby o tom vedela, nechces jej klamať ani sa skrývať, ak sa niečoho boji, že sa o tom mozete porozprávať a nejako sa pokúsiť dohodnúť…
A doteraz čo si myslela maminka? Že sa hrajú s plyšákmi? Och preboha...... Chúďa dievča, dufam že čím skôr odíde s priateľom
Za tou prehnanou reakciou je strach. Treba ju ubezpecit, ze nespis s kazdym, koho stretnes, ze je to prirodzeny vyvoj vztahu a ze sa moze na teba spolahnut, ze si davate pozor. Ak bude hystercit dalej, odporucam dostudovat a nasledne si ako plnoleta riesit si zivot po svojom.
Za tou prehnanou reakciou je strach. Treba ju ubezpecit, ze nespis s kazdym, koho stretnes, ze je to prirodzeny vyvoj vztahu a ze sa moze na teba spolahnut, ze si davate pozor. Ak bude hystercit dalej, odporucam dostudovat a nasledne si ako plnoleta riesit si zivot po svojom.
@senta_sofia Ja poznám presne takýto typ človeka. Čo pomôže - len odísť preč.
povedala by som mame, ze jej reakcia je neadekvatna a nech sa nad sebou zamysli. Ja mam vseliaku mamu, ale do sexu sa mi nikdy nestarala za co jej vdacim
Ja tvoju mamu chápem...aj keď nadávať by ti namala...
Ale dobre sa nám hovorí, my nechodíme v tvojej mamy topánkach.
Priateľovi rodičia sú radi, im sa nič nestane. Nevieš či ťa v prípade tehotenstva nepošlú na potrat...veď aby ste si nezničili život.
Chlap po potrate nemá výčitky, on ešte nie je citovo do toho tak zainteresovaný.
1. Ženy potrat oveľa ťažšie znášajú psychicky. 2. Žena riskuje zdravotné komplikácie....aj svoju plodnosť. Po potrate už nemusí vediet otehotnieť.
Mala som jednu známu. Veľmi inteligentná žena, vzdelaná na dobrom poste. Hovorila mi o svojej rodine. Jej syn má priateľku dlhoročnú. Podporujú ten vzťah. Ale vyjadrila sa, že v prípade otehotnenia by svoju nádejnú nevestu poslala na potrat, lebo nebudú si ničiť život skorým rodicovstvom.
T.j. kryje svojho syna, len aby jemu bolo dobre.
Nebuď si ista, že neotehotnies lebo žiadna antikoncepcia nie je 100% a nebuď si istá, že jeho rodičia a tvoj priateľ si v prípade tehotenstva určite bude chcieť založiť rodinu.
Dnes mladí nie sú vychovaní k tomu, aby sa vzdali svojich snov a dokonca rodičia radi "zametaju problémy pod koberec" ...rádia synovi, aby poslal priateľku na potrat, lebo chcú pre neho to najlepšie.
Sex by si mala mať vtedy, keď sa o dieťa vieš postarať aj sama, v prípade že "otecko" zdupka.
Polož si tú otázku Vieš sa sama postarať o svoje dieťa ? ....a máš hned odpoveď ako sa správať v živote zodpovedne.
Mama len mozno vidi viac ako ty.
Raz to pochopis aj ty....

Prečo si to rovno nepísala do témy o dovolenke?