icon

Zdôverila som sa mame a ona urobila cirkus

lunaxx
19. máj 2025

Ahojte, mam taky problem a chcela by som sa s tym zdoverit a vlastne pocut na to vas nazor. Mam 17 a mam priatela o dva roky starsieho sme spolu rok aj pol a sme spolu spali. Zdoverila som sa s tym mame a ta z toho urobila HOTOVY CIRKUS, zacala vystrajat a kricat na mna a povedala mi hrozostrasne veci ktore by mama svojej dcere nemala hovorit. Povedala mi ze som rovnaka ako ostatne a ze som slapka a ze myslime len na jedno ze som jej sklamanie atd… pritom ja na tom nevidim nic zle mam predsa 17 nie 15 alebo pod 15. Dievcata v mojom veku uz davno aj spia u priatelov a chodia s nimi kade tade. Moja sestra v tomto veku robila kadejake hluposti ovela horsie nez ja a nikdy jej takto v zivote nepovedala. Pritom ja len milujem a to je vsetko. Od vtedy mama nema rada mojho priatela pritom ho mala velmi rada a nechce ma uz s nim ani pustat von furt ma problem ked niekam s nim chcem ist. Citim sa kvoli tomu velmi zle jednak kvoli tomu co mi povedala a este ze mi zakazuje vela veci a nepride mi to fer.

Strana
z2
hama007
20. máj 2025

@lunaxx chce to čas. Ten už ani nevrátiš späť. Potrebuje nad tým porozmýšľať. Nič nie je také zlé ako sa zdá 🙂 je jasné, že ťa vníma ako dieťa a je totálne v šoku, že robíš niečo čo "len dospeláci" 😁 ja ťa tiež nepochválim za to, ale čo už s tebou... Niekedy je fakt lepšie počkať. Fakt sa nie je kam ponáhľať. Ale tiež som bola v tvojom veku a kamošky tiež spali so svojími priatelmi. Okolie dokáže veľmi ovplyvniť človeka... Nebolo to najlepšie rozhodnutie - ani spať s priateľom a ani povedať to mame. Teraz by bolo asi najlepšie vytvoriť si opäť vzťah s mamou, uistiť ju, že ste zodpovední a že sa nemusí ničoho báť 🙂✊
chce to veľa času a trpezlivosti ✊

mysicka36
20. máj 2025

Akože po tom, čo by mi mama vynadala do šlapiek, by som nemala záujem budovať vzťah. Ja som sa so svojou dcérou rozprávala na túto tému v 16tich keď nám predstavila svojho 18r. priateľa. Vysvetlila všetky tipy antikoncepcie a bolo. Jasné prespávačky som tiež moc nepodporovala, ale keď išlo s jeho rodičmi niekam na výlet s prespaním, tak mohla ísť. Nerozumiem tomu držať decko nasilu doma, veď to môžu robiť aj ak ju nikam nepustím 😀

lenkakravcova
20. máj 2025
@mantilka

Ja tvoju mamu chápem...aj keď nadávať by ti namala...
Ale dobre sa nám hovorí, my nechodíme v tvojej mamy topánkach.
Priateľovi rodičia sú radi, im sa nič nestane. Nevieš či ťa v prípade tehotenstva nepošlú na potrat...veď aby ste si nezničili život.
Chlap po potrate nemá výčitky, on ešte nie je citovo do toho tak zainteresovaný.
1. Ženy potrat oveľa ťažšie znášajú psychicky. 2. Žena riskuje zdravotné komplikácie....aj svoju plodnosť. Po potrate už nemusí vediet otehotnieť.
Mala som jednu známu. Veľmi inteligentná žena, vzdelaná na dobrom poste. Hovorila mi o svojej rodine. Jej syn má priateľku dlhoročnú. Podporujú ten vzťah. Ale vyjadrila sa, že v prípade otehotnenia by svoju nádejnú nevestu poslala na potrat, lebo nebudú si ničiť život skorým rodicovstvom.
T.j. kryje svojho syna, len aby jemu bolo dobre.
Nebuď si ista, že neotehotnies lebo žiadna antikoncepcia nie je 100% a nebuď si istá, že jeho rodičia a tvoj priateľ si v prípade tehotenstva určite bude chcieť založiť rodinu.
Dnes mladí nie sú vychovaní k tomu, aby sa vzdali svojich snov a dokonca rodičia radi "zametaju problémy pod koberec" ...rádia synovi, aby poslal priateľku na potrat, lebo chcú pre neho to najlepšie.
Sex by si mala mať vtedy, keď sa o dieťa vieš postarať aj sama, v prípade že "otecko" zdupka.
Polož si tú otázku Vieš sa sama postarať o svoje dieťa ? ....a máš hned odpoveď ako sa správať v živote zodpovedne.

@mantilka to znie hrozne ufff..

sisska96
20. máj 2025
@mantilka

Ja tvoju mamu chápem...aj keď nadávať by ti namala...
Ale dobre sa nám hovorí, my nechodíme v tvojej mamy topánkach.
Priateľovi rodičia sú radi, im sa nič nestane. Nevieš či ťa v prípade tehotenstva nepošlú na potrat...veď aby ste si nezničili život.
Chlap po potrate nemá výčitky, on ešte nie je citovo do toho tak zainteresovaný.
1. Ženy potrat oveľa ťažšie znášajú psychicky. 2. Žena riskuje zdravotné komplikácie....aj svoju plodnosť. Po potrate už nemusí vediet otehotnieť.
Mala som jednu známu. Veľmi inteligentná žena, vzdelaná na dobrom poste. Hovorila mi o svojej rodine. Jej syn má priateľku dlhoročnú. Podporujú ten vzťah. Ale vyjadrila sa, že v prípade otehotnenia by svoju nádejnú nevestu poslala na potrat, lebo nebudú si ničiť život skorým rodicovstvom.
T.j. kryje svojho syna, len aby jemu bolo dobre.
Nebuď si ista, že neotehotnies lebo žiadna antikoncepcia nie je 100% a nebuď si istá, že jeho rodičia a tvoj priateľ si v prípade tehotenstva určite bude chcieť založiť rodinu.
Dnes mladí nie sú vychovaní k tomu, aby sa vzdali svojich snov a dokonca rodičia radi "zametaju problémy pod koberec" ...rádia synovi, aby poslal priateľku na potrat, lebo chcú pre neho to najlepšie.
Sex by si mala mať vtedy, keď sa o dieťa vieš postarať aj sama, v prípade že "otecko" zdupka.
Polož si tú otázku Vieš sa sama postarať o svoje dieťa ? ....a máš hned odpoveď ako sa správať v živote zodpovedne.

@mantilka akože kecať do ich vzťahu a poslať ju na potrat ako sú už dlhé roky spolu? :o By som tú ženu prefackala

mantilka
20. máj 2025
@lenkakravcova

@mantilka to znie hrozne ufff..

@lenkakravcova A predstav si, že tá baba o tom nevie. Možno si naivne mysli, že by ich podržali rodičia.

lenkalienka321
20. máj 2025

@lunaxx nebudem obhajovať tvoju mamu, lebo áno, spravila chybu, že ti takto vynadala. Lenže zas, myslím si, že chyba je aj na tvojej strane. Ono to nikdy nie je len o tej jednej strane, ale to ta ešte život naučí. Vzťah s mamou ta určite ovplyvnil aj bude ovplyvnovat celý zvysok života. Preto by som na ňom ešte popracovala. Zamysli sa, čo môžeš ty urobit, aby si opäť získala jej dôveru. Mama sa tiež časom skludni. Láska matky k dieťaťu je silná a dokaze veľa prekonat. Samozrejme, netreba si nechať všetko diktovat, ale kým nemáš 18 a zijes pod jej strechou, je veľmi nemudre nastrbit si vztahy. A mimochodom, to, že tvoje kamošky majú sex, ešte neznamená, že je to ok. Ľudia vo vzťahoch si ubližujú, aj sa bežne podvádzajú, ale je to Ok? Zvolis si a budeš trpieť to, čo je bežné, aj keby to nemalo byť pre teba dobre? Alebo pôjdeš radšej aj proti prúdu, ak by ti to napokon malo priniesť viac šťastia a pohody? Ja si tiež stojím za tým, že nie je sa kam v tejto veci ponáhľať. Láska/ zaľúbenie nie je dôvod na sexuálny styk pre neplnoletých. Zákon síce určuje hranicu 15 rokov, ale to je len otázka zvyku a tradície a úbohý pokus o akú takú reguláciu. Zďaleka však nie otázka zrelosti. Osobne si myslím, že ak by ľudia čakali aspoň do tej 18 ( keby toho boli aj schopni, v tom zmysle, že si to dobrovoľne vybrali, lebo vedia, že je to dobré pre ich psychické zdravie a často ja pre ďalší život) hneď by bol svet a aj vzťahy omnoho krajšie. Lenže spôsob zakazovania nikdy nefungoval. Jediny správny spôsob je spôsob uvedomenia.
Cize v skratke: Myslím si, že si do toho išla skoro, avšak, v mene zákona, je to tvoje rozhodnutie. Tvoja mama to prežíva ťazko, nezvládla nával sklamania, ktoré na chvíľu prevalcovalo jej lásku k tebe a povedala veci, ktoré bude určite aj ona do konca života ľutovať. Myslím si, že by jej pomohol nejaký terapeut alebo aspoň kvalitná kniha, aby mohla pracovať na tom, ako zvládať svoje pocity a naučiť sa rešpektovať, že ona je ona a ty si ty a že ťa nemôže chrániť tak, ako keď si bola malé dievčatko.

simona20201309
20. máj 2025
@lenkalienka321

@lunaxx nebudem obhajovať tvoju mamu, lebo áno, spravila chybu, že ti takto vynadala. Lenže zas, myslím si, že chyba je aj na tvojej strane. Ono to nikdy nie je len o tej jednej strane, ale to ta ešte život naučí. Vzťah s mamou ta určite ovplyvnil aj bude ovplyvnovat celý zvysok života. Preto by som na ňom ešte popracovala. Zamysli sa, čo môžeš ty urobit, aby si opäť získala jej dôveru. Mama sa tiež časom skludni. Láska matky k dieťaťu je silná a dokaze veľa prekonat. Samozrejme, netreba si nechať všetko diktovat, ale kým nemáš 18 a zijes pod jej strechou, je veľmi nemudre nastrbit si vztahy. A mimochodom, to, že tvoje kamošky majú sex, ešte neznamená, že je to ok. Ľudia vo vzťahoch si ubližujú, aj sa bežne podvádzajú, ale je to Ok? Zvolis si a budeš trpieť to, čo je bežné, aj keby to nemalo byť pre teba dobre? Alebo pôjdeš radšej aj proti prúdu, ak by ti to napokon malo priniesť viac šťastia a pohody? Ja si tiež stojím za tým, že nie je sa kam v tejto veci ponáhľať. Láska/ zaľúbenie nie je dôvod na sexuálny styk pre neplnoletých. Zákon síce určuje hranicu 15 rokov, ale to je len otázka zvyku a tradície a úbohý pokus o akú takú reguláciu. Zďaleka však nie otázka zrelosti. Osobne si myslím, že ak by ľudia čakali aspoň do tej 18 ( keby toho boli aj schopni, v tom zmysle, že si to dobrovoľne vybrali, lebo vedia, že je to dobré pre ich psychické zdravie a často ja pre ďalší život) hneď by bol svet a aj vzťahy omnoho krajšie. Lenže spôsob zakazovania nikdy nefungoval. Jediny správny spôsob je spôsob uvedomenia.
Cize v skratke: Myslím si, že si do toho išla skoro, avšak, v mene zákona, je to tvoje rozhodnutie. Tvoja mama to prežíva ťazko, nezvládla nával sklamania, ktoré na chvíľu prevalcovalo jej lásku k tebe a povedala veci, ktoré bude určite aj ona do konca života ľutovať. Myslím si, že by jej pomohol nejaký terapeut alebo aspoň kvalitná kniha, aby mohla pracovať na tom, ako zvládať svoje pocity a naučiť sa rešpektovať, že ona je ona a ty si ty a že ťa nemôže chrániť tak, ako keď si bola malé dievčatko.

@lenkalienka321 aby si ona získala dôveru matky? Tak ja si myslím ze je to presne naopak....
Matka to pohnojila na plnej čiare....
Mohla mať dcéru ktorá sa jej zverila s tým najintimnejsim co môže byt... so svojou prvou skúsenosťou... mohli mať dokonalý vzťah
Stačilo ju upozorniť a poučiť o dôsledkoch. Mohla to v sebe spracovavat po svojom ale zachovala sa totálne k ničomu. (Matka...)

simona20201309
20. máj 2025

Myslím ze maaaaaloktore dievča v 17tich sa s týmto zverí svojej matke.
Myslím ze autorka sa jej už nezveri nikdy a s nicim a začne jej vo všetkom klamať.

lenkalienka321
20. máj 2025
@simona20201309

@lenkalienka321 aby si ona získala dôveru matky? Tak ja si myslím ze je to presne naopak....
Mohla mať dcéru ktorá sa jej zverila s tým najintimnejsim co môže byt... so svojou prvou skúsenosťou... mohli mať dokonalý vzťah
Stačilo ju upozorniť a poučiť o dôsledkoch. Mohla to v sebe spracovavat po svojom ale zachovala sa totálne k ničomu. (Matka...)

@simona20201309 no, niekto musí byť múdrejší. Ale keď si myslíš, že vzťah s mamou stojí za zahodenie kôli jej neprimeranej reakcií ( ktorá bola vlastne reakciou na nie úplne primerane správanie) tak ok. Je to v súlade s trendom, že vzťahy sa zahadzuju, namiesto toho, aby sa opravovali. Podrobnosti nevieme, ani to, čo si mama musela s dcérou preskakat. Lebo autorka píše len zo svojej strany.

simona20201309
20. máj 2025
@lenkalienka321

@simona20201309 no, niekto musí byť múdrejší. Ale keď si myslíš, že vzťah s mamou stojí za zahodenie kôli jej neprimeranej reakcií ( ktorá bola vlastne reakciou na nie úplne primerane správanie) tak ok. Je to v súlade s trendom, že vzťahy sa zahadzuju, namiesto toho, aby sa opravovali. Podrobnosti nevieme, ani to, čo si mama musela s dcérou preskakat. Lebo autorka píše len zo svojej strany.

@lenkalienka321 nikde nepíšem že ho má zahodiť ale prehodnotí hĺbku tohto vzťahu.

lenkalienka321
20. máj 2025
@simona20201309

@lenkalienka321 nikde nepíšem že ho má zahodiť ale prehodnotí hĺbku tohto vzťahu.

@simona20201309 ale píšeš, že autorka začne vraj klamať. Za mňa, klamanie= zahodiť vzťah.

simona20201309
20. máj 2025
@lenkalienka321

@simona20201309 ale píšeš, že autorka začne vraj klamať. Za mňa, klamanie= zahodiť vzťah.

@lenkalienka321 a čo myslíš ze urobi 17r zamilované dievča? Prestane sexovat s frajerom, rozide sa s ním? Alebo mame bude klamať? Alebo sa jej opäť prizná aby si znovu vypocula aká je slapka?
Chybu urobila matka. Ona ju prinútila klamat

bielasovicka
20. máj 2025

Prečítala som všetko, a stále neviem pochopiť, ako je možné, že matka bola z toho prekvapená. To kde ona žije ze si vôbec doteraz nemyslela, že jej už 17 ročná dcéra má sex. A ešte aj vedela ze ma priateľa. To si fakt myslela ze spolu hrajú človeče nezlob se? Čoo? A to možno ma okolo 40,takze ani stará není, že by mala nejaké staromódne zmýšľanie.

sisska96
20. máj 2025
@simona20201309

@simona20201309 však to. Už by som tej máte tiež nič nehovorila. A potom. Uvidi že stratila dôveru

lenkalienka321
20. máj 2025
@simona20201309

@lenkalienka321 a čo myslíš ze urobi 17r zamilované dievča? Prestane sexovat s frajerom, rozide sa s ním? Alebo mame bude klamať? Alebo sa jej opäť prizná aby si znovu vypocula aká je slapka?
Chybu urobila matka. Ona ju prinútila klamat

@simona20201309 myslím, že veľmi zalezi na tom, čo ma to 17 ročne dievča v hlave, ako si váži samu seba a aké hranice si nastaví. A tiež závisí od okolností, ktoré, opakujem, nepoznáme. Tu jedna diskutujuca písala, že asi nehrajú kocky. Noo. Tak existuje veľa párov- teenagerov, ktoré vedia byť spolu aj bez sexu. Len na to treba dvoch rozumných ľudí. Ale keď začínajú randit v 15, tak samozrejme, že bez sexu do 18 nevydržia. Antikoncepcia tiež nie je 100%. Čo tým mladým potom ostane? Potratova tabletka? Nech sú aspoň dospelí, keby niečo. Preto je to celé veeelmi skoro. A žena je väčšinou tá, ktorá udáva hranice.

gladys_07
21. máj 2025

Tvoja mama to dobre pokaslala. Ty si k nej prisla s doverou, s intimnou temou a ona zareagovala uplne mimo. Jasne ze vsetci dufame ze nase deti pockaju so sexom kym nebudu mat tak 40, ale mas 17 a si vo vztahu, co si myslela…?

Pre tie co pisu ze raz pochopi - mam viac nez dvakrat tolko rokov co autorka, stalo sa mi nieco na 90% zhodne s tymto pribehom a nepochopila som doteraz NIC. Len to, ze aj ked tvrdi nieco ine, nemozem prist za mamou so vsetkym - a podla toho som sa zariadila.

Strana
z2