Zdôverovanie sa pani profesorke v škole
V mojej škole si začala jedna moja pani profesorka všímať,že nie som v psychicky v poriadku.Videla som na nej,že má o mňa obavy dokonca sa ma pýtala či nepotrebujem objatie ale vždy som bola taká vyhýbavá.Až jeden deň prišla ku mne s tým či sa porozprávame cez prestávku.Nemali sme až tak veľa času ale celkom som sa jej otvorila a povedala mi,že hocikedy môžem za ňou prísť keď sa budem potrebovať porozprávať. O pár dní na chodbe ma zastavila s tym,ze si musime dohodnut stretnutie ale uvidela,ze mam slzy v očiach (bolo mi smutno z jednej situacie) a ona aj napriek tomu,že sa ponáhľala mi sama od seba dala objatie. Ja pri ľuďoch nezvyknem plakať ale pri nej som mala pocit,že môžem a rozplakala som sa jej v náručí. Cítila som sa tak bezpečne akoby ma objímala nie učiteľka,ale matka.Dokonca sama učiteľka mala slzy v očiach.Potom na dalsi den sme sa spolu rozprávali skoro hodinu pred školou lebo som ju stretla.
Ide o to,že strašne rada by som sa s ňou ešte porozprávala a zdôverila sa jej s vecami ktoré ma trápia a aj napriek tomu,že mi povedala,že ju neotravujem a že môžem za ňou prísť hocikedy…mám pocit,že ma nemá rada a že som proste otravná a v skutočnosti ju to ani nezaujíma. Čo si myslíte?
@hnedovlaska1234 myslím si, že máš strašne super človeka pri sebe, keď si napísala, že sa bojíš či nie si otravná hneď ma napadlo, či tvoje starosti niekto niekedy vypočul, alebo si bola len odbitá nejakou "neotravuj" vetou. Osobne by som možno skôr volila psychologičku, pretože vie viac ako len vypočuť. Ale niekedy aj to, že nás niekto vypočuje, vie urobiť veľa.
@denopeno hej už siedmy rok
@hnedovlaska1234 vypovedany problém o polovicu menší🙂ak ti sama navrhla a všimla si, že ta niečo trápi určite ano
Čože? A to si podľa čoho prišla na to, že ťa nemá rada a nezaujímaš ju? Z toho opisu to totiž vyzerá úplne inak.
@lintu občas si namýšlam :/
@bilberryday to práveže nechcem :/ ale keď sa s nou rada rozprávam a sama mi povedala,že za nou mozem prist hocikedy. Ale bojim sa ze som len otravna
@hnedovlaska1234 choď za ňou. Nevieme nikto, čo si o tebe myslí, to je síce pravda, ale ja to vidím trošku ináč. Mala o teba obavy a ty si sa jej otvorila. Podľa mňa jej padol kameň zo srdca, že si jej ponuku prijala. Choď za ňou a pokojne sa jej zdôver. Pokiaľ nebudeš u nej denno denne vysedávať v kabinete dve hodiny, bude rada, že jej dôveruješ a že ti môže pomôcť. Snaží sa ti pomôcť. Možno bola v mladosti rovnaká ako ty a nemala nikoho, komu by sa otvorila. A teraz jej to zrkadlíš a je veľmi rada, že sa jej otváraš, tak ako ona sa nemohla otvoriť nikomu. Určite choď raz za čas za ňou. Z nejakého dôvodu ťa oslovila, keby si jej nebola sympatická, alebo by si sa jej zdala otravná, len by sa pozerala z diaľky... Ale ona ťa oslovila.
@mikadooo niee,nevysedávam u nej dennodenne v kabinete :D len vtedy cez prestávku dva krat,a potom som ju stretla raz akurát keď som vychádzala zo školy a ona sama ma zastavila a začala sa ma pýtať veci a bum kecali sme pred školou dosť dlhú dobu o všeličom možnom. A áno,keď sme sa prvý krát o tom bavili tak mi povedala,že si to všimla,že nie som v pohode a že vraj to na mne dosť vidno. Dokonca keď sme aj písali písomku tak si ma všímala a spýtala sa ma či nechcem objatie.
Je pekné, keď si učiteľka všíma v škole žiakov..určite za ňou choď a zdôver sa jej s tým,čo ťa trápi.. nemyslím, že si otravná..z jej strany to vyzerá na úprimný záujem
@hnedovlaska1234 neboj sa, nehanbí sa. Ak sa sama ponúkla, že chce vedieť, čo ťa trápi, vypočuť si ťa, pomôcť ti, nebolo to len zdvorilostné. Môžeš to vidieť na jej reakciách.
Ja som mojim žiakom stále to isté vravela, otvorené dvere, nech potrebujú hocičo a nemyslela som to ako frázu.
A toľkokrát prišli a porozprávali sme sa, či už situácie doma, v škole, kamaráti, spolužiaci, aktivity, ak na nich niečo bolo veľa, hocičo... Niekedy sa chceli len vyrozprávať, niekedy poradiť, pomôcť a ja som bola vždy rada, že cítia istotu a majú dôveru prísť za mnou.
A koľkokrát mi to zobralo z prestávky či ostali sme dlhšie po škole, vôbec mi to nevadilo, len som chcela, aby sa oni cítili lepšie a mohla som im pomôcť.
Určite to cíti ona rovnako, chce ti pomôcť, poradiť, vypočuť si ťa 😊
@hnedovlaska1234 Podľa mňa je to veľmi super že sa o teba učiteľka zaujíma. Nemyslím si že si o tebe myslí niečo zlé, určite ti chce pomôcť. Urobila si dobre že si sa s tým zdôverila. Neboj sa, určite ju to neotravuje. ;)
Myslim si, ze tvoji rodicia ti neprejavovali dostatocne lasku. Asi ta casto neobjali, nezaujimali sa o tvoje city a teraz mas pocit,ze pre nikoho nie si dolezita, ze ludi otravujes. Keby to tak bolo nenavrhla by ti rozhovor a objatie. Vyhybala by sa ti. Preto ti " odporucam" vyjadruj svoje city voci kamoskam. Povec im - si super kamoska, mam ta rada......aby si sa naucila davat pozornost a prejavovat lasku. Kamaratom, priatelom, frajerovi detom......a posielam objatie.🤗

Choď za ňou a zdôver sa jej, určite ťa nebude považovať za otravnú. Asi sama vycítila, že potrebuješ pomoc. Učí ťa už dlho, že ti takto navrhla rozhovor? Držím palce.