icon

Zlé známky z matematiky v 7. ročníku

miska1145
3. dec 2025

Ahojte

Moja dcéra je siedmačka a od 6 triedu sa jej zhoršili známky z matiky 3-5. Nerozumie tomu snažíme sa jej to celá rodina vysvetliť aj staršie sestry a brat ale nechápe tomu ona sa učí tu matiku lenže jej to nejde a dostáva 3-5 z písomky. Povedala mi že učiteľka si myslí že je hlúpa a že nič nevie a považuje ju medzi najhlúpejšimi z triedy čo podľa není moc pekné a je to aj ich triedna. Zvažujeme že s ňou pôjdmee aj na nejaký test aby zistili či nemá dyskalkúliu. Z ostatných predmetov má dobré známky 1-2 občas dostane aj 3 a 4 ale to nie často. No len sa bojíme že či ju zoberú na nejakú strednú keď sa tie známky z matiky do 9.ročníka nezlepšia keďže matika je dôležitý predmet. Dcéra mala aj doučovanie ale to nepomohlo. Sme už fakt zúfalí. Prosím viete napísať na aké stredné berú 4 z matiky? Ďakujeme

Strana
z2
ivka225
3. dec 2025

Povinná školská dochádzka je 10 rokov, takže na nejakú strednú ju vezmú určite. Napríklad na učňovky by to malo ísť bez problémov a tých je pomerne veľa, môže si vybrať, čo ju zaujíma.

biba_18
3. dec 2025

takže skúsiť to vyšetrenie + iného doučovateľa - najlepšie by bol učiteľ základnej školy

galganka
3. dec 2025

Čo povedala učiteľka???? 😲😲
Zožeňte jej doučovanie. vy jej zjavne nepomôžete.

biba_18
3. dec 2025

@galganka syn mal podobne drbnutú triednu učiteľku ... celkom aj verím že to povedala ...

anonym_1f7375
3. dec 2025

aj zdravotná - však nie za laborantku, ale napr. sestričku, alebo maséra.
poľnohosp., umelecké, alebo aj pedagogická.
4 nech sa snaží opraviť na 3 a možno aj vydá gymnázium.

anonym_f1488d
3. dec 2025

To je ina krava ucitelka. By dostala inak vyhubovane keby to povie. To si ako dovoluje?
Ja by som sla smer psychologicka ci nie je za tym nieco aj ine. Ze to zacala flakat. Ked doteraz nemala problem. A hned aj Cpp.

miska1145
autor
3. dec 2025
@anonym_f1488d

To je ina krava ucitelka. By dostala inak vyhubovane keby to povie. To si ako dovoluje?
Ja by som sla smer psychologicka ci nie je za tym nieco aj ine. Ze to zacala flakat. Ked doteraz nemala problem. A hned aj Cpp.

@anonym_f1488d dcéra to nefláka učí sa to aj my sa to s ňou učíme lenže ona tomu nechápe.

biba_18
3. dec 2025

nechápať sa dá iba čo, tomu sa dá iba nerozumieť ... 😒 a že to treba riešiť je jasné ...

tanyan
3. dec 2025

Ahoj, má problém s konkrétnym učivom (napríklad zlomky alebo percentá)?
Zmenila sa jej v šiestom ročníku učiteľka?
Matematika je špecifická v tom, že to človek musí pochopiť. A keď to "cvakne," tak už je to jednoduché. Dcére (5. ročník) som teraz asi 2 týždne vysvetľovala rovnice s dvoma neznámymi a včera to konečne prišlo - jáááj, už som to pochopila. 🙂
Naozaj som už plánovala, že jej cez youtube budem púšťať nejaké tutoriály. 😀
Prajem veľa trpezlivosti!

Matematika sa zohľadňuje podľa kritérií na stránke ministerstva školstva na každej škole.
https://www.minedu.sk/data/att/1e6/16223.049d29...
Pokojne však môže ísť na ktorúkoľvek školu, hlavne nech ju to baví a dá jej "základ" do života.

miska1145
autor
3. dec 2025
@tanyan

Ahoj, má problém s konkrétnym učivom (napríklad zlomky alebo percentá)?
Zmenila sa jej v šiestom ročníku učiteľka?
Matematika je špecifická v tom, že to človek musí pochopiť. A keď to "cvakne," tak už je to jednoduché. Dcére (5. ročník) som teraz asi 2 týždne vysvetľovala rovnice s dvoma neznámymi a včera to konečne prišlo - jáááj, už som to pochopila. 🙂
Naozaj som už plánovala, že jej cez youtube budem púšťať nejaké tutoriály. 😀
Prajem veľa trpezlivosti!

Matematika sa zohľadňuje podľa kritérií na stránke ministerstva školstva na každej škole.
https://www.minedu.sk/data/att/1e6/16223.049d29...
Pokojne však môže ísť na ktorúkoľvek školu, hlavne nech ju to baví a dá jej "základ" do života.

@tanyan má problém so zlomkami a aj s percentami a nie nezmenila sa jej učiteľka od 5.ročníka teda od 2.stupňa majú tú istú triednu takže zároveň aj matikárku.

nika1971
3. dec 2025
@miska1145

@anonym_f1488d dcéra to nefláka učí sa to aj my sa to s ňou učíme lenže ona tomu nechápe.

@miska1145 moze mat dyskalkuliu

tanyan
3. dec 2025
@miska1145

@tanyan má problém so zlomkami a aj s percentami a nie nezmenila sa jej učiteľka od 5.ročníka teda od 2.stupňa majú tú istú triednu takže zároveň aj matikárku.

@miska1145 A skúsili ste preopakovať si učivo z čias, kde jej to išlo? Možno by jej pomohlo vrátiť sa k veciam, ktorým rozumie - preopakovať a utvrdiť si to a urobiť ten krok vpred (k ďalšiemu učivu) znova.

januska12323
3. dec 2025

Nájdi doučovanie, potrebuje niekoho aby jej vysvetlil čo nevie.

anonym_20da13
3. dec 2025

Skúšali ste ai? Teraz posledne ked dcére vysvetľujem matiku ,ze chýbala v skole a chyba jej výklad, tak ja to neviem tak jednoducho vysvetliť aby to mojou rečou pochopila, dala som chatgpt nech to vysvetli uplne jednoducho aby to pochopilo 13rocne dievča a on to super rozpise ,vysvetli, da príklady, super to pomohlo.

behulka
3. dec 2025

@miska1145 čo ti odporúča učiteľka ? Ako často spolu komunikujete ? Toto je základ, ak má fungovať spolupráca medzi rodičom a školou, treba sa s učiteľkou stretnúť, zavolať jej, popýtať sa ako s dcérou pracovať aby sa jej darilo. Ak má škola špeciálneho pedagóga, psychológa, zavolaj aj im.

hablko2
3. dec 2025

Odporúčam pozrieť trebárs Matykára na facebooku (áno, je tam y).

amdornik
3. dec 2025

@miska1145 mohla by si upresniť túto informáciu (mimochodom, tá veta nemá ani hlavu ani pätu, ale OK)?
"Povedala mi že učiteľka si myslí že je hlúpa a že nič nevie a považuje ju medzi najhlúpejšimi z triedy"

tak tá učiteľka doslova povedala, že tvoja dcéra je hlúpa a pokladá ju za tých najhlúpejších?

alebo ti dcéra povedala, že ona (dcéra) si MYSLÍ, že toto behá učiteľke hlavou?

lebo to sú dve diametrálne odlišné veci.

tak či onak, doučovaniu sa asi nevyhnete, alebo jednoducho fakt dcéra nemá na matematiku bunky. koľko doma dcéra počíta? prepočíta denne zo 20 príkladov, ktoré brali v škole? ak áno, skúste teda to vyšetrenie. ak ale nie, nemôžeš čakať, že matematika sa jej dostane do hlavy zázrakom. tá je o neustálom počítaní príkladov.

zuzubb007
3. dec 2025

Nič nemá, normálne jej zaplat doučovanie, mám 7maka a ano je to ťažké učivo ja sama to neviem vysvetliť dieťaťu, tak chodí na doučenie a máva hneď samé jednotky, ešte stačí, že dieťa ostane týždeň doma choré a nemá šancu učivo pochopiť hneď lietajú 5tky

lejlaba
3. dec 2025

@miska1145 nečítala som všetky komenty ale choďte do Cpp či náhodou nemá poruchu učenie, dyskalkulii keď jej nejde matika, na druhom stupni je matika tazsia. Oslovte špeciálneho pedagóga

anonym_8f5d71
3. dec 2025
@ivka225

Povinná školská dochádzka je 10 rokov, takže na nejakú strednú ju vezmú určite. Napríklad na učňovky by to malo ísť bez problémov a tých je pomerne veľa, môže si vybrať, čo ju zaujíma.

@ivka225 ale ked ma dieta jednotky, dvojky a len z matiky 4 tak snad nepojde na ucnovku

anonym_8f5d71
3. dec 2025
@anonym_1f7375

@anonym_1f7375 za laborantku moze tam su prijimacky zo sjl a chemie

betulinka1
3. dec 2025

@miska1145 mala som uz ako siedmačka 3 z matiky. Ako dieta ucitelky matiky a matikarky, ktora robila vedeckú pracu a bola spoluautorkou niekoľkých knih. Vies aka to bola hanba pre nu. Vsetci to prezili aj mama. Skuste to doučovanie a zmenit ucitelku na doučovanie. Aspon 2x do tyzdna nech chodi. Nech to vytiahne aspon na 3. Inak som dala gympel z matiky 4 a mam VS + dalsie vzdelanie. Nematurovala som z matiky nastastie a ani na VS som ju nemala. To bolo pred 35 rokmi. Teraz mas moznost ist do CPP a tam zistia, kde je problem. Dostane papier a úľavy. Isla by som touto cestou. V roku 1990 sme boli len blbi, teraz uz Nastatie vedia najst dovod preco. Volaj zajtra do CPP a pytaj termin. Plus to doučovanie nejakou ucitelkou matiky (nie študentom, nie bratom) aspon 2x do tyzdna.

anonym_1f7375
3. dec 2025
@anonym_8f5d71

@anonym_1f7375 za laborantku moze tam su prijimacky zo sjl a chemie

@anonym_8f5d71 len je tam väčšia konkurencia ako za sestričky. Tento odbor si dávajú ako takú poistku slečny čo idú na ťažšie školy napr. gymn. Bežne sa hlásia dievčatá so samými jednotkami, alebo čo majú spravený monitor na plný počet.

anonym_1f7375
3. dec 2025
@anonym_8f5d71

@ivka225 ale ked ma dieta jednotky, dvojky a len z matiky 4 tak snad nepojde na ucnovku

@anonym_8f5d71 moc ju nemá kde dať - prijímačky z mat. sú na väčšine sš.

sss777
3. dec 2025

@miska1145
Síce neviem poradiť v konkrétnej situácii, ale aj ťa to povzbudí, tak ja som mala na druhom stupni z matematiky len trojky (z ostatných predmetov jednotky, len tá matika nešla) a nakoniec som skončila medicínu s červeným diplomom.

amdornik
3. dec 2025
@betulinka1

@miska1145 mala som uz ako siedmačka 3 z matiky. Ako dieta ucitelky matiky a matikarky, ktora robila vedeckú pracu a bola spoluautorkou niekoľkých knih. Vies aka to bola hanba pre nu. Vsetci to prezili aj mama. Skuste to doučovanie a zmenit ucitelku na doučovanie. Aspon 2x do tyzdna nech chodi. Nech to vytiahne aspon na 3. Inak som dala gympel z matiky 4 a mam VS + dalsie vzdelanie. Nematurovala som z matiky nastastie a ani na VS som ju nemala. To bolo pred 35 rokmi. Teraz mas moznost ist do CPP a tam zistia, kde je problem. Dostane papier a úľavy. Isla by som touto cestou. V roku 1990 sme boli len blbi, teraz uz Nastatie vedia najst dovod preco. Volaj zajtra do CPP a pytaj termin. Plus to doučovanie nejakou ucitelkou matiky (nie študentom, nie bratom) aspon 2x do tyzdna.

@betulinka1 a ako si sa dostala na gymnázium s 3 z matiky a s tým, že si jej vôbec nerozumela? veď tam predsa boli potrebné prijímačky z MAT

betulinka1
3. dec 2025
@amdornik

@betulinka1 a ako si sa dostala na gymnázium s 3 z matiky a s tým, že si jej vôbec nerozumela? veď tam predsa boli potrebné prijímačky z MAT

@amdornik vydrilovane. V podstate stale taky isty okruh prikladov. Staci sa naucit par trikov, co ma naucila mama ako prist na niektore slovne ulohy, aby si su vedela spravit rovnicu. Mam 45+ takze, to co maju deti teraz sa neda porovnat. Nejedno pravítko na mne polamala 🤣🤣🤣. Este v tom case si vážili deti, co mali nejaky talent. Ja som vyhrávala recitačné súťaže celoštátne, literárne tvorivé súťaže, aj v novinách som mala nejake svoje diela + na umeleckej skole som mala nejake celosvetové súťaže. Teraz to nezaváži ale v tych rokoch Ano. Hned ako prvacku ma oslovili a tvorila som skolsky Casopis, vedeli, ze prijímajú sikovnu aktívnu babu. Inak na gympli som mala z matiky 4 ale iba kvoli mame. Inak by som prepadla. Jedine co mi islo bola geometria, tam som mala 1. Paradoxne som maturovala z chémie a vytiahla si chemické rovnice. Doteraz si pamatam ako mi povedala najprísnejšia ucitelka chémie, ze v zivote nepocula lepsiu odpoved. Proste chemickým rovniciam som rozumela. Aj matike s jednym x. Uz ked tam bol y alebo ine srandy, moj mozog vypol. Nebola som nikdy na žiadnom vysetreni, mozno teraz by na to bola nejaka diagnoza. Nastastie matiku nepotrebujem. Teraz maju deti dve šance. Nadrvit sa na monitor alebo prijímačky.

anonym_09674e
3. dec 2025
@sss777

@miska1145
Síce neviem poradiť v konkrétnej situácii, ale aj ťa to povzbudí, tak ja som mala na druhom stupni z matematiky len trojky (z ostatných predmetov jednotky, len tá matika nešla) a nakoniec som skončila medicínu s červeným diplomom.

@sss777 ano suhlasim, asi sa tu riesia sice prijimacky na SS (nemam este deti v tomto veku tak neviem ako sa to aktualne riesi), ale @autorka tiez som skoncila ako Dr a pritom na 8rocnom gymku som ledva preliezla rocniky na matike... Pamatam si krasnych 51% na vysvedceni. V ten rocnik sme mali derivacie integraly. Pre mna (co doteraz nedokazem vypocitat ani zlomky ani trojclenku) uplne absurdne.
Dcera zvladne co treba. A potom dalsie smerovanie budete hladat mimo matiky.

janulienka78
Včera o 06:08

@miska1145 ak ju aspoň trochu bavia zvieratá, tak napr. stredná veterinárna - príjimačky sa robia zo sjl a z biologie

magdalienka11
Včera o 08:18
@anonym_1f7375

@anonym_1f7375 gymnázium 🤣🤣🤣🤣si z Marsu

Strana
z2