Zmaturoval som. Čo ďalej?
Chcel by som sa vás spýtať, či ako čerstvý maturant sa mám hlásiť na úrade práce.
Čítal som niekde, že ak by som tak spravil, rodičia by prišli o prídavky na dieťa, ktoré mi platia do augusta.
Takže v podstate som z toho pochopil to, ze do augusta by bolo zbytočne pre mňa byt nezamestnaným na úrade práce.
Ako to teda vlastne je ?
@calmo3 ak pôjdeš na úrad alebo do zamestnania o prídavky prídu. Ak sa nezamestnas tak do konca augusta za teba ešte všetko platí štát a prídavky dostanú
@lilinka126 ďakujem toto som potreboval vedieť.
@lilinka126 Inak ešte jedna vec.
Momentálne mám dohodu o brigádnickej práci študentov, takže to sa ako zamestnanie neberie ? Keďže to je len brigáda.
@lilinka126 prosim a nevieš, ako to je keď,syn teraz zmaturoval a v septembri pokračuje v nadstavbovom studiu?
Do augusta si stále evidovaný ako študent
@calmo3 Do konca augusta si stále braný ako študent. Čiže nemáš povinnosť sa niekde hlásiť. Od 1.9., ak nepokracuješ na vysokú, musíš si sám poriešiť zdravotné odvody: čiže riadne zamestnanie, SZČO alebo úrad práce. Minimálna zdravotka je 79 eur a nejaké centy. A od 1.9. už rodičia nebudú na teba povedať rodinné prídavky a daňový bonus, ak nebudeš pokračovať v dennom štúdiu.
Mas zaujem pracovat v rakusku?

@calmo3 Doporučujem hľadať si zamestnanie. Si mladý človek, verím, že zdravý mladý človek, čiže žiadny úrad práce, ale zamestnanie je najlepšia možnosť.