Zmena vzhľadu dcéry - reakcia rodičov
Ako by ste ako rodičia reagovali na to, kebyže vaša dcéra, ktorá má dlhé vlasy po zadok, oblieka sa pekne žensky... príde jedného dňa s krátkym Tomboy účesom a v mužskom oblečení? Tento šok si budú musieť zažiť moji rodičia...
@januska12323 nedufaj, mam. a citaj co som napisala. pokial mozno cele. a skus napriklad aj s porozmenim- nie nohavice, ale muzske oblecenie. cize dievcina sa z trucu ostrihala a hra sa na chlapca. pokial nie je psychiatrom diagnostikovana, za mna no-go pokial byva u mna...
@krasneleto nikde nepíše či sa cíti ako chlapec.
@anonym_autor moji nič a ja tiež nič
@krasneleto ty by si fackovala dospeleho cloveka? Teda aj inac sa spytam: Ty by si fackovala dieta, teenegera, susedu alebo neviem koho este. Vies o tom, ze facka nic nevyriesi? Nikdy.
@viestta dalsia co necita s porozumenim.... vyjadrila som domnienku, "mozno ze by" by jej aj letela... dokonca som vyjadrila aj to, ze by zalezalo na veku... a teda ked sa inak pytas koho vsetko by som fackovala, alebo mi to ozrejmujes...
a dakujem za upozornenie, doteraz som si myslela, ze facka vyriesi vsetko , skvele ze si ma dala do obrazu
@rachel36a je to MOJ nazor.. mozem ho mat, ci nie? ja musim suhlasit s jej rozhodnutim, zatlieskat a spolu s vami ju velebit? nemusim... pytala sa , co by som spravila, ak by to urobila moja dcera... no takto od vecera do rana by to predovsekym moja dcera nemala potrebu to robit a ak by to spravila, tak by to bol trucpodnik... to je cele
@krasneleto prepáč, ale je mi ľúto tvojich deti, pri tvojom postoji...aspoň si stoj za tým co tu prezentujes, a nie to točiť aby si vypadala lepšie...tak tvoje deti nemôžu , nám ostst. ľuďom príde normálne deti podporiť v rozhodnutí...pekný večer...
@krasneleto nikde nepíše či sa cíti ako chlapec.
@januska12323 pise vsak, ze dlhe vlasy , krasne zensky styl obliekania... jedneho dna pride ostriahana na chlapca a v muzskom obleceni...
@rachel36a je to MOJ nazor.. mozem ho mat, ci nie? ja musim suhlasit s jej rozhodnutim, zatlieskat a spolu s vami ju velebit? nemusim... pytala sa , co by som spravila, ak by to urobila moja dcera... no takto od vecera do rana by to predovsekym moja dcera nemala potrebu to robit a ak by to spravila, tak by to bol trucpodnik... to je cele
@krasneleto skoro celu strednu sm na tajnasa nosila otcove kockovane flanelove kosele a bratovu riflovku s panskym zapinanim. Na pocudovanie nezanechalo to na mne ziadne skody. Citim sa ako zena, dokonca som matkou a obliekam sa ako zena. Nastastie, ked sa to prevalilo nikto ma nesfackal, len som bola upozornena, ze tu koselu nemam strkat naspat do jeho skrine ale dat do prania a ked chcem bratovu riflovku mam si ju vypytat, lebo potom si nema co obliect
za mna by to chcelo viac komunikovat s rodicmi ak mas obavu ako budu reagovat
@viestta dalsia co necita s porozumenim.... vyjadrila som domnienku, "mozno ze by" by jej aj letela... dokonca som vyjadrila aj to, ze by zalezalo na veku... a teda ked sa inak pytas koho vsetko by som fackovala, alebo mi to ozrejmujes...
a dakujem za upozornenie, doteraz som si myslela, ze facka vyriesi vsetko , skvele ze si ma dala do obrazu
@krasneleto uz len uvaha o tom, ze by si niekoho sfackovala je chora. Dovod je irelvantny, ale za ostrihane vlasy a panske handry, tak to uz je ulet konzervatistu
@krasneleto prepáč, ale je mi ľúto tvojich deti, pri tvojom postoji...aspoň si stoj za tým co tu prezentujes, a nie to točiť aby si vypadala lepšie...tak tvoje deti nemôžu , nám ostst. ľuďom príde normálne deti podporiť v rozhodnutí...pekný večer...
@rachel36a nemusi... moja dcera ma so mnou otvoreny vztah a nenosi uz minimalne dva roky mnou predpisane oblecenie, ani uces :D u nas doma je vsetko v poriadku ... a nemusis sa ospravedlnovat za to, ze inak ako invektivne nevies reagovat... ja nemusim tocit nic inak ani lepsie, z toho co si myslis ty o mne a uz aj teda s nazorom na moje rodicovstvo... s tym som v pohode, napriek tomu, ze som sa ta nepytala :D
@krasneleto uz len uvaha o tom, ze by si niekoho sfackovala je chora. Dovod je irelvantny, ale za ostrihane vlasy a panske handry, tak to uz je ulet konzervatistu
@viestta je to moj nazor a ty ho respektovat nemusim
@krasneleto skoro celu strednu sm na tajnasa nosila otcove kockovane flanelove kosele a bratovu riflovku s panskym zapinanim. Na pocudovanie nezanechalo to na mne ziadne skody. Citim sa ako zena, dokonca som matkou a obliekam sa ako zena. Nastastie, ked sa to prevalilo nikto ma nesfackal, len som bola upozornena, ze tu koselu nemam strkat naspat do jeho skrine ale dat do prania a ked chcem bratovu riflovku mam si ju vypytat, lebo potom si nema co obliect
@viestta ja som zase raz ako tusim 12r si oholila hlavu! Bol za tym pekny umysel (osoba mojmu ♥️ blizka mala rakovinu a vypadali jej vlasy. Ja reku ved pod nejsi v tom sama), v tom case vvsade skinhedi atd no vies si asi predstavit, ako to posobilo. Mama to tiez predychavala, ale teda nastastie nemala potrebu fyzickeho nasilia na mne…
@petulda333 no zial som ... a s najvacsou pravedpodobnostou sa s tym budete vy dve musiet zmierit...
@krasneleto az tak ma netrapis,aj ked tvpjich deti mi je luto. Dufam,ze nikdy nepridu domov s niecim ,,inym,,
@krasneleto az tak ma netrapis,aj ked tvpjich deti mi je luto. Dufam,ze nikdy nepridu domov s niecim ,,inym,,
otazka bola jasna.. .neviem co tu mate potrebu analyzovat to, ako vychovavam ja. je to predovsetkym moja vec a moj nazor a vas je prd do toho. a nemusim sa tu absolutne obhajovat... otazku polozila autorka, aka by bola moja rekcia.,,, odpovedala som... keby ma zaujimal vas nazor na moj nazor, vyziadala by som si ho...
@petulda333 ty specialne sa upokoj... mojej dcery tebe luto byt nemusi... opakujem , keby som to tu nenapisala uz 3krat
@januska12323 pise vsak, ze dlhe vlasy , krasne zensky styl obliekania... jedneho dna pride ostriahana na chlapca a v muzskom obleceni...
@krasneleto áno a? Prečo nemôže dospelá slečna chodiť v oblečení aké sa jej páči?
@krasneleto áno a? Prečo nemôže dospelá slečna chodiť v oblečení aké sa jej páči?
@januska12323 boze, otazku polozila, ci nemoze chodit v obleceni ktore sa jej paci? bola? pisala, aka by bola vasa reakcia, keby z elegantne obliekajuceho dievcata s krasnymi dlhymi vlasmi len tak pride moja dcera domov ostrihana na chlapca a v muzskych veciach. to je CELE na co som tu mienila odpovedat a dokonca ani nie vam tu mudrym, ktore ide vystriet z ineho nazoru, ale autorke
@viestta wow .. a dalej?
otazka bola jasna.. .neviem co tu mate potrebu analyzovat to, ako vychovavam ja. je to predovsetkym moja vec a moj nazor a vas je prd do toho. a nemusim sa tu absolutne obhajovat... otazku polozila autorka, aka by bola moja rekcia.,,, odpovedala som... keby ma zaujimal vas nazor na moj nazor, vyziadala by som si ho...
@petulda333 ty specialne sa upokoj... mojej dcery tebe luto byt nemusi... opakujem , keby som to tu nenapisala uz 3krat
@krasneleto ja sa nemusim,vyskakujes len ty
@januska12323 moze,iba ak je psych.chora podla nej 🤦🤦
@petulda333 vy dve tolerantne... toleranciu mate len jednym smerom? to, ze nerozumiete holemu textu, ma sice mrzi, ale da sa na tom popracovat... to, ze ma tu idete akoze zlyncovat o tom aka som matka, to je tu take konikovske, beriem si to k srdcu od niekoho, kto ma odvahu len na vystupovanie na internete bez fotky :D a tretim bodom... snaha prekrutit co som povedala je teda velka... ale drzme sa otazky - odpovede... dakujem
@anonym_autor a nevies pozornost rodicov ziskat nejako inak?
Veď vieš, že dobre reakcie by to neprinieslo. Hlavne, ak je tato zmena nahla a radikálna. U mňa bola menej radikálna ale tiež v tomto veku som vyzerala ako vyziabnuty chlapec. ;S Páčilo sa mi to. Potom prišiel prvý priateľ, stala som sa zenskejsou a potom iné zmeny a vek navyše a už ma to nelaka. 🙂
Sú to zmeny, kt sa dajú zvrátiť a zvycsjne je to krátkodobé.
@petulda333 vy dve tolerantne... toleranciu mate len jednym smerom? to, ze nerozumiete holemu textu, ma sice mrzi, ale da sa na tom popracovat... to, ze ma tu idete akoze zlyncovat o tom aka som matka, to je tu take konikovske, beriem si to k srdcu od niekoho, kto ma odvahu len na vystupovanie na internete bez fotky :D a tretim bodom... snaha prekrutit co som povedala je teda velka... ale drzme sa otazky - odpovede... dakujem
@krasneleto kto ťa tu lynčuje, my tvoj názor rešpektujeme len ho nechápeme. Nemusíš vyskakovať. Ja mám fajn večer nie som nervózna.
@petulda333 tak to sme choré viaceré 😁 dokonca som videla aj chlapa v čisto ženských šatách, sedelo mu to lepšie ako mne.
@krasneleto ty popracuj,lebo nevies ani co pises. Pekny vecer
Ja ako rodic by som o tom chcela dopredu vediet. Nemam rada prekvapive momenty.
@krasneleto ty popracuj,lebo nevies ani co pises. Pekny vecer
@januska12323 ty ale nemusis chapat mojim nazorom. tebe som na ziadnu otazku neodpovedala... co to je tu za modu, ze niekto sa anonymne spyta... ina odpovie, a mudrlantky sa tu zbehnu ako slepice pri sopli a idu riesit moj nazor. ved mne je jedno , co si myslite aj o mne, aj o mojom nazore, pisala som ho totiez niekomu uplne inemu... a tieto sracky ako, je mi luto tvojich deti... ako ked to sa ma malo dotknut, tak to by musel byt iny rok :D
@petulda333 zial viem... ja na rozdiel od teba nemam problem mat nazor, ktory sa inej nepaci, ale nemam potrebu opierat hubu o to aka je matka...
obe tu prezentujete tolerantnost a same toleratne nie ste.... a ked nemate argument, tak ma idete osocit .... ubezpecujem vas, ze vas nazor mam hlboko v nedohladne...
Vidno ako hlboko ho máš. Pekný večer
@januska12323 ty ale nemusis chapat mojim nazorom. tebe som na ziadnu otazku neodpovedala... co to je tu za modu, ze niekto sa anonymne spyta... ina odpovie, a mudrlantky sa tu zbehnu ako slepice pri sopli a idu riesit moj nazor. ved mne je jedno , co si myslite aj o mne, aj o mojom nazore, pisala som ho totiez niekomu uplne inemu... a tieto sracky ako, je mi luto tvojich deti... ako ked to sa ma malo dotknut, tak to by musel byt iny rok :D
@petulda333 zial viem... ja na rozdiel od teba nemam problem mat nazor, ktory sa inej nepaci, ale nemam potrebu opierat hubu o to aka je matka...
obe tu prezentujete tolerantnost a same toleratne nie ste.... a ked nemate argument, tak ma idete osocit .... ubezpecujem vas, ze vas nazor mam hlboko v nedohladne...
@krasneleto vidno kde ho mas....mat iny nazor je ok,ale ty mas chory nazor. Tvrdit,ze len chory clovek zmeni takto vzhlad....no tu chorobu ma zjavne niekto iny....viac ma neoznacuj,tvoje vyplody ma nezaujimaju,tocis to iste a zabudas co si pisala. Este raz ,pekny vecer
@krasneleto Som rada, že nie ste moja mamina, a ľutujem vaše deti, ak sa rozhodnú zmeniť štýl. Ešte im maminka dá facku, aj napriek tomu, že sú dospelí a majú vlastnú hlavu... Moji rodičia to zobrali v pohode, ale pravda... bála som sa ich reakcie kvôli niektorým týmto komentárom...

Ako? nijak.. oblecenie a ucesy neriesim, vkus sa meni... ak by islo o vystrelky ineee, tak to by som veru riesila. Tiez by mna osobne prekvapilo, keby mi dieta roky nepovedalo, ze nechce vlasy po pas ale kratke atd atd... by som musela na mesiaci byvat aby proste take daco u nas sa neprebralo.