icon

Znížená známka zo správania kvôli tetovaniu

lenka3008
16. jan 2023

Ahojte.Dcéra má 17 rokov chodí na hotelovú akadémiu a nedávno si dala tetovanie na ruku.Možno ma niektoré mamičky odsúdia ale ja som jej to dovolila.No problém je v tom že sa na ňu vykričal riaditeľ školy a povedal že bude mať 3 zo správania.Má nato právo?Veď je to jej vec čo robí so svojim telom.Inak je výbornou žiackou.Minulý rok skončila s vyznamenaním mala samé 1.A mňa si dal predvolať do školy a ja neviem ako mám reagovať.

terezka1947
17. jan 2023

@lenka3008 vieš,ak je dcéra vyznamenana a odrazu je problém s 3 na vysvedčení,tam to nebude iba kvôli tetovaniu.
Už nežijeme v totalite. Učitelia a ani riaditelia si nedovolila veľa veci. Čo je aj na škodu,ale plne ich chápem. Nebudú bojovať s rodičmi,lebo teraz je problém s rodičmi,nie deťmi.

sinusoida
17. jan 2023

@lenka3008 ale inak vždy pomôže vypýtať si zdôvodnenie 3 zo správania na papieri a najmä držať sa toho školského poriadku a hotelové sú všade, ak sa tam dcéra bude trápiť, nech prestúpi inde.

majah212
17. jan 2023

@lenka3008 obrata sa priamo na https://www.ssi.sk/informacie-o-staznostiach/ riaditel sikanuje (ak to bude robit opakovane, je to sikanovanie) tvoju dceru, napada ju slovne, zhadzuje a znevazuje pred ostatnymi spoluziakmi (mate aspon svedkov) cize bud to budes riadne a razne riesit alebo budete ticho.. toto si nemoze dovolit nikto -ani voci dietatu, ani voci dospelej osobe. Ak tvoja dcera nieco porusila, nech Vam to pisomne oznámi a spise o tom zapisnicu

mircalla
17. jan 2023

@lenka3008 Si si ista, ze to hovoril? Ci to je interpretacia tvojej dcery? Myslim, ze ako to uz vacsinou byva pravda bude niekde uprostred....Je bezne, ze mame verziu A, druha strana ma verziu B. Cize najlepsie bude urychlene riesit, syna ti bude musiet niekto postrazit. Nejako mi na tom nieco nesedi. Nechcem tym tvrdit, ze to nie je pravda, ale zeby sa takto prezentoval riaditel pre ziakmi....? Musel by byt padnuty na hlavu....

lenka3008
autor
17. jan 2023

@mircalla veď som písala že to sami žiači povedali triednej učiteľke po tom ako sa jej pýtala že čo sa jej stalo že plače .Potom to povedala aj doma.Volala som učiteľke a tá mi potvrdila že áno žiaci jej to povedali ako sa vyjadroval na jej adresu .

mircalla
17. jan 2023

@lenka3008 Chod do skoly, isla by som tam okamzite. Strazenie sa da vyriesit. Ja teda neviem, ale syn ma v triede grazla, ma x pruserov, jeden spoluziak kvoli nemu skoncil v nemocnici, je agrestivny verbalne aj fyzicky na ziakov aj na ucitelov a ma "len" dvojku. Pisem zamerne do uvodzoviek.

janage
17. jan 2023

@lenka3008 môžeš povedať co je to za tetovanie? Nemusíš konkretizovať, len či pes nebude zakopaný tam.

lenka3008
autor
17. jan 2023

@janage draka

natalia912
17. jan 2023

@lenka3008 kurník šopa tie názory...no neviem čo je v školskom poriadku, ale ja robím vo verejnej správe a mám tetovanie na ruke, čo považujem za viditeľné miesto, xy mojich kolegýň detto a nikoho to nepohorsuje...to len tu sú mamičky čo pohoršuje ešte aj obsluha s tetovaním 😂🤣 no mariška, vy musíte byť pekne kvitka...howk, dohovorila som... mier ✌️ radšej stokrát potetovana, ako nepríjemná, ofucana a vo všetkom hľadajúca problém 😁✌️

lolitka25
17. jan 2023

@lenka3008 takze vies zavolat priamo ucitelke,ale nevies skontaktovat riaditela ze nemozes dojst a odkaz posielas po dcere? A ucitelka taka nelojalna k riaditelovi ti vsetko telefonicky potvrdi… Isteze

blue_eyes
17. jan 2023

@natalia912 ja v štátnej a tiež mám kerky a ďalšie pribudnú a veru že na mieste kde to nemám šancu zakryť 🙂

bykaterina
18. jan 2023

@lenka3008 ako to ze ma tetovanie v takej profesii co bude robit je mimo, ak bude casnicka v nejakej miestenej restiky tak ok ale ak chce nieco dokazat vyssie tak by som jej to nedovolila a plus este ked nema 18. to ze si bola pozvana na koberec nebude asi len tetovanie ktore urcite maju zahrnute v skolskom poriadku. a ze si tam nesla ? no zobrala by som aj male dieta a isla, a riesila to. a inak 75 rocny riaditel ? no to sa mi nejak nepozdava pravdu povediac.
druha vec dcera sa rozreve ze na nu vrieska riaditel ? co bude robit ked na nu bude vrieskat zakaznik alebo jej hovorit aby s nim isla za roh, alebo nedaj boh hodi po nej pohar ozraty zakaznik,... .? to povolanie je na psychiku velky zaberak

vroni
18. jan 2023

Nuz uprimne. Keby si takto pan riaditel na moje dieta a aj mna otvaral hubu, tak tam vletim nie ako jedna ale cely rakos furii. Lebo hrat sa na noblesnu privatnu skolu a spravat sa ako hovado, tak to by dost dobre neslo. Tiez mame v skolskom poriadku, ze nie tricka na ramienkach a kratke minisukne a nie cola a cipsy a nie kriziky a satky.... Ale rodicia su na tieto veci konkretne vopred upozorneni. A teda neviem, ci smie skolsky poriadok obmedzovat telesnu integritu ziaka, lebo tam by spadal aj zakaz tetovania. V kazdom pripade by som okrem narobenia poriadku asi aj hladala inu skolu.

matussara
18. jan 2023

@fauko chapem, ze stara struktura moze pozovat tetovanie za nieco nesolidne. Skor je to o tom co si myslime,ze je alebo nieje soledne, vhodne. Snad uz to je prec (take nazory).

matussara
18. jan 2023

@lauraaaaaa ani sa nedivim. Bordel, plny cukru. Ale chuti 🙂
Potom su ludia ako rozbesnene kone z tolkej energie. A povedzme si-zdravy sposob stravovania to nieje

matussara
18. jan 2023

@lenka3008 uf.pan riaditel by mal rychlo odist zo skoly. Rieste jeho spravanie voci dcere....a mozno nielen voci nej. Myslim si ze dcera je az moc slusna, dobra ziacka, cisty terc a pan ucitel si moze skakat.
Odporucam nahravat si jeho vystupi (i ked protizakonne vraj).i ked tam ma plnu triedu svedkov, i ked neviem, ci by sa postavili proti autorite
Toto na nej moze vela zanechat, ale aj uvedomit si ze s idiotom sa nedohada. Ale zastat si seba sa naucit musi. Inak ju aj v buducom zivote budu otlkat druhy

matussara
18. jan 2023

@lenka3008 nech tam ide muz ak ma viacej guli a jasne mu povie, nech s tym okamzite prestane.ak nie, staznost na vyssie miesta

matussara
18. jan 2023

@lenka3008 pod niekoho musi spadat aj zriadovatel.

matussara
18. jan 2023

@katkami123 to ze dala suhlas dcere je v poriadku. Ma 17r.nie 5r. Zrejme maju pekny vztah a nemusi sa schovavat a zatajovat (nielen vo veci tetovania)

tiezjedna
18. jan 2023

@mtlc ďakujem ti za podporu a podrobnejší výklad pre tých menej chápavých. Ono ani dnes nie je bohužiaľ nič neobvyklé, že ľudia žijú v právnom bezvedomí. Len si vždy spomeniem na pána Lasicu... Ale každého vec, samozrejme.

tiezjedna
18. jan 2023

Dva dni som tu nebola a vidím, že na posledných stránkach tejto diskusie sa zišli oveľa rozumnejšie názory než na prvých troch👍🍀

matussara
18. jan 2023

@lenka3008 ja si uz myslim, ze viete co mate robit. Pytat sa na modrom koniku nieje vyhra, bohuzial su tu rozne osoby s roznymi nazormi.
Tam je nieco pod tym zo strany riaditela, co vy nevidite. Mozno naozaj ju mal ako poslusne, dokonale dievca, reprezentuje skoly a hups zrazu tetovanie, co podla neho vobec so slusnym spravanim neladi

matussara
Autor odpoveď zmazal
mircalla
18. jan 2023

@matussara Takisto tvoje teorie v style "mozno" je presne o com pises, ze hladat odpoved na MK nie je vyhra. Treba ist do tej skoly a nehladat si vyhovorky, preco tam nejdem. Vsak to moze sprostredkovat aj ucitelka

matussara
18. jan 2023

@lolitka25 nemala kontakt na riaditela. S triednou zrejme komunikuje castejsie, kontakt ma a doveru tiez. A ucitelka mala povedat, ze nie pan riaditel nekrical?

tiezjedna
18. jan 2023

@lenka3008 prečo si v tej škole ešte nebola?

mircalla
18. jan 2023

@matussara Kontakt na riaditela jej nevie poskytnut tiedna, s ktorou komunikuje? To su co za vyhovorky? Ked sa toto deje, bola by som v skole hned, nech je to aj 55 km a mam dieta doma. Vsetko sa da riesit. Ale len ked sa chce

matussara
Autor odpoveď zmazal
silvia2013
18. jan 2023

@lejllamt chodievam velmi často a hlavne v zahranici a veru ak nejaka ma tetovanie, ma ho prekryte , napr bluzku s dlhym rukavom, ma to v predpisoch

tiezjedna
18. jan 2023

@matussara tak riaditeľ snáď nesedí v podzemnom bunkry niekde na Islande, aby ho bol problém kontaktovať...