Ako nájsť brigádu v 14 rokoch?
Dobrý deň, chcela by som si zarobiť nejaké peniažky na dovolenku do zahraničia ale mám 14 rokov takže ma na brigádu ešte nezoberú. Takže ak by ste mali nejaké nápady, typy čo by som mohla skúsiť alebo aj máte niekoho kto by potreboval pomoc napíšte mi prosim.
Ďakujem
@taktotedanie V okolí som sa pýtala zatiaľ nikto pomoc s ničím nepotreboval tak budem čakať ale ďakujem.
@mamstrnast tak to ries len s rodicmi, upraces izbu, kuchynu, vyperies, umyjes dlazku, uvaris im kavu
Za vsetko mech ti daju nejake to euro a nazbiera sa ti to krasne
Ak by si vedel doucovat mladsich, mozes online napriklad (alebo teda aj osobne mladsich spoluziakov)
@mamstrnast Napr. také roznášanie letákov. nemôžeš sa dohodnúť s rodičmi, že by si to vzali na seba a ty by si reálne roznášala?
A to chceš ísť s kým do zahraničia?
@ibrunova Sama, to je taký pobyt na dva týždne kde si vlastne zlepšia angličtinu a tak
@mamstrnast to je pekne ale tvoji rodiča o tom vedia?? Takéto pobyty v zahraničí nie sú zrovna lacne a z brigády si na ne nenasetris väčšinou sú ceny v tisíckach eur...
Ale skus napr osloviť známych ci nepoznajú niekoho kto pitrebuje vyvenčiť psíka, urobiť menší nákup v obchode, poupratovať doma a pod.
@mamstrnast Oceňujem a chválim tvoj prístup, snahu zarobiť si sama. Porozprávaj sa s rodičmi, určite nájdete riešenie.
@kulumulu123 Ano, rodičia o tom vedia aj mi to dovolili ale musím prispieť na cene. Niečo mám našetrené ale je toho bohužiaľ malo takže preto som sa pýtala za tie brigády.
@patka06 Ďakujem
@mamstrnast tak teda klobúk dole že sa takto snažíš niečo dosiahnuť... Pripadne skus niečo ducovat na doucma.sk ak vieš nejaký predmet ci jazyk lepšie ako ostatní v triede dá sa aj online.
@mamstrnast napr moja sesternica ked mala okolo 15 si tiez chcela zarobit na novy mobil tak na sa s celou rodinou dohodla, ze im na oslavy bude robit napr tartaletky alebo cheesecake a oni jej vzdy nejake €€ dali, ked uz mala mat ona narodeniny a chcela si ten mobil kupit tak jej rodicia samozrejme zvysok doplatili
Neskusala si sa spytat ci niekto nechce vyvencit psika ?
@taktotedanie to ako vážne? Rodičia jej majú platiť za to, že pomôže doma upratať? 🤦♀️ To je snáď normálna vec. 🙏 Aj ty platíš/alebo si platila svojim deťom za to, že si upratali izbu? Kam tento svet speje🙄
@1sally12 velmi zle sa na to pozeras
@mamstrnast hlavne si dávaj pozor na kadejaké ponuky stat sa slávnou, byť modelkou atď. Strašne veľa pedofilov a uchylakov je teraz vvo svete.
@1sally12 a ved to je normálne dat deckam peniaze za pomahanie. Akože ved by som im ich dala aj tak, ale toto je motivacia.Ale zase by som neckala od dcery aby si doplacala za dovolenku
@kulumulu123 ďakujem!
@taktotedanie skúšala ale tu kde bývam väčšinou nikto nepotrebuje pomoc ani s venčením ani s ničím
@misslilac13 Ta dovolenka je veľmi drahá preto rodičia chcú aby som prispela ale samozrejme že mne to nevadí lebo nečakám že mi len tak dáju cez tisíc eur.
@1sally12 aj mne to príde zvláštne, no zrejme je to častá prax, lebo aj moja dcéra s tým prišla keď mala cca 15 rokov, že jej kamošky dostávajú 1-2€ za to, že vyložia umývačku, umyjú vaňu, či odnesú kôš. Ja som dcére vysvetlila, že tieto veci sú bežnou súčasťou každej domácnosti a ja to robím už roky zadarmo a nepýtam si od nikoho peniaze za to, že im navarím, či vyperiem.
@mamstrnast my bývame v bytovke plnej starých ľudí, ktorí už nevládzu. Tak sme na schôdzi navrhli, že budeme každý víkend upratovať celý vchod namiesto nich. Upratovaciu službu pri hlasovaní zamietli, s našim návrhom súhlasili (upratovali sme za nižšiu sumu ako upratovacia služba). Dcéra chodila pomáhať a peniažky sme si 'rozdelili' - odrátala som náklady a zvyšok bol jej. Vyskúšaj 😉
@nikaeli jasne ze je to beznou sucastou zivota ale zeny zabudli ste kvoli comu tie peniaze potrebuje? A kolko ma rokov? Tu ide o princip a nie ze rodicia maju lenive deckoco nedvihne zadok a nic neurobi
@nikaeli ďakujem to je dobrý nápad keďže aj u nás je problem s upratovaním vo vchode.
@kulumulu123 daj si nejaké inzeráty na FB v skupine kde bývaš ze postrazis, doučís (ak vieš niečo), umyjes okná, a pod. Vyberieš dieta zo škôlky, vyvencis psa?Oficiálne ta nikto nezamestna, keďže máš iba 14 rokov.
Alebo potom sa proste dohodni na niečom doma.
@mamstrnast ako môžu rodičia od teba chcieť,aby si prispela svojimi financiami,ve´d musia vedieť,že nemáš ako sa k tým financiám dostať........od 14ročného dieťaťa by som toto nikdy nepožadovala....
nech ti rodičia povedia,ako si máš na to zarobiť
@taktotedanie nie nezabudla. Ja by som môjmu dieťaťu taký pobyt zaplatila a neočakávala od neho finančnú spoluúčasť. Pomôže v domácnosti, pôjde na výlet.
@rozculena Za mňa je to normálne ako som už písala je to dosť drahé a nečakám že by mi rodičia dali len tak cez tisíc eur, samozrejme neplatím si to cele sama iba chcem ja sama prispieť lebo mi to je aj blbe aby mi taký dráhy výlet zaplatili ale chápem že každý to ma inak. A rodičia mi tiež zháňajú nejaku brigádu ale chcela som sa spýtať aj takto.
@nikaeli no aspon vieme, ze teda vdacnosti a hodnote penazi vlastne deti asi nenaucis
@taktotedanie prečo hneď takéto odsúdenie? len preto, že mojim deťom neplatím za pomoc v domácnosti? snáď mám právo na iný názor? Moja dcéra je už onedlho dospelá a s vďačnosťou nemá žiadny problém.
@lienka.7 toto bolo asi adresované autorke nie mne? 🙈

@mamstrnast ja by som sa dohodla s rodicmi, ze budes doma nieco robit, pomahat a za to ti daju nejake peniazky alebo s dalsimi rodinnymi prislusnikmi ci im netreba pomoct a ze si chces zarobit..
Alebo sa skus spytat po okoli ci niekto nechce u nich doma postrazit dieta , pohras sa na hodinku za ten cas mozu nieco rodicia urobit co pri dietatu nemozu