icon

Ako začať s predajom handmade výrobkov?

3. jún 2025

Ahojte. Prosím vás, ako to vlastne funguje, ak chcem začať s handmade tvorbou, resp. predávať handmade výrobky? Rada by som ich predávala tuna na Modrom koníkovi, na tejto platforme, prip. na FB alebo IG. Momentálne som na rodičovskej dovolenke a rada by som si privyrobila pár eur. Musím mať živnosť, fakturovať? Ďakujem.

martinmmartin
3. jún 2025

Handmade veci maju jedno prekliatie - kazdy kto kupi jednu vec tak je uz dozivotne vybaveny. A tym padom sa ti velmi rychlo minu zakaznici.
Skus handmade vyrabat nieco co sa da zozrat alebo vychlastat alebo spalit a mas postarane o buducnost

angeli121212
4. jún 2025

S handmade si naozaj neprivyrobíš ak do toho ideš len tak, že si chceš privyrobiť... Tí čo na tom zarobia majú dlhodobú prax za sebou resp. Ešte pri výrobe niečoho spotrebného možno ale nečakaj zázraky.. často sa stáva, že je tvorca v situácii, že je rád keď mu to pokryje výdavky

morusha
4. jún 2025

To by bol skôr iba koníček, nie zdroj príjmu.

kiki68
4. jún 2025
@martinmmartin

Handmade veci maju jedno prekliatie - kazdy kto kupi jednu vec tak je uz dozivotne vybaveny. A tym padom sa ti velmi rychlo minu zakaznici.
Skus handmade vyrabat nieco co sa da zozrat alebo vychlastat alebo spalit a mas postarane o buducnost

@martinmmartin to by som nepovedala, hlavne ked ides viac stylov napr nausnic atd. Kamoska to robi a zivi sa iba tym. Ja to robim skor pre radost. Ale stale skusam aj nieco ine. Ide o rozmanitost tej ponuky. Napr jedna pani predava take mysky, tak bezne ich kupujem od nej pre znamych ako darceky detom. Su fakt kvalitne, krasne, vie to na zakazku krasne spravit. Cize zalezi naozaj od typu tovaru

heln
4. jún 2025

pozri na fb profil "som handmade tvorca", je tam vela rad, aby to bolo legalne nemusis mat zivnost, ale sa registrovat ma danovom urade (mat dic) ako slobodne povolanie a platit nejake odvody. ked predas par kusov, tak ta nikto nebude zalovat za danove uniky, ale keby si predavala cez fb povedzme hackovane hracky, moze sa najst nejaky dobrak, co ta uda na danovom, stava sa to. realne cez predaj hand made si velmi neprovyrobis, skor si mozno privyrobis ked predas to co nepotrebujes cez aplikaciu (ktora sa tu nemoze menovat).