Je maľovanie podľa čísiel len stratou času?
Ahojte, manzel pred chvilou uplne zhodil moje hobby, malovanie podla cisiel, ze je to blbost a skoda casu a teraz tu tak sedim a rozmyslam, ci nema pravdu. Robim len nieco podla predlohy, nad nicim nerozmyslam, iba som papagaj…je mi z toho smutno, lebo si to naozaj ziskalo moje srdce, ale tak nema pravdu? Vsetky hobby mi pridu nejako pozitivne, toto asi nic..
Hobby je preto Hobby lebo to dotycneho bavi a nie preto co na to iny povie,ja bajk milujem preto lebo nemyslim ale len makam
@minenkaa ano, lenze bike je pozitivne pre tvoje telo
a malovanie podla cisel je zrejme pozitivne pre tvoju dusu, ked to mam tak povedat. zrejme pri tom vypnes, na nic nemyslis, oddychujes. aj psychicke zdravie je zdravie.
U mňa to je ako maľovaná krížovka. Dokážem pri tom buď úplne vypnúť, na nič nemyslieť alebo presne naopak, vďaka tomu, že sa na to sústredím, dokážem lepšie premýšľať nad inými vecami.
Ak ťa to baví, určite pokračuj a manžela si nevšímaj 😑
A malivanie co robis ma tiez pozitivum pre teba bavi ta to a to je dolezite
Tvoje hobby nemusi davat zmysel Tvojmu manzelovi, uplne staci, ak dava zmysel Tebe.
ved je to relax, zabava, dopraj si to a nenechaj si to vziat. Skor by som riesila, preco sa on tak k tebe sprava, ten problem je totiz inde - teda v pripade, ze sa takto prejavuje castejsie a toto nebola len nejaka epizoda v ramci nejakeho zleho dna ci nevyspatia.
Tvoj problem je skor v tom ze si lahko ovplyvnitelna . Hobby je cinnost ktora ma byt uzitkova len tebe . Staci ze ta to bavi.
Ja napriklad sijem, hackujem, kedysi som aj vysivala a to tiez podla predlohy daco robis, to ked som mala viac casu, 1 velky obraz som zvladla a potom par mensich. To bolo, ze ani jest, ani pit...Take sustredenie, ze az. Vypnutie uplne, musela aom sa sustredit len na to, pomylit sa nechces 🙃😅. To by som potrebovala znova takto vypnut, len pri detoch nemam na to cas.
To sitie je ine, tam sa nervacim kolkokrat, lebo aj deti, aj ja, mame nestandardne postavy a kazdy strih musim upravovat a kedze nie som skusena, tak skusam a niekedy ani stroj nesije ako ma. A za dalsie, som perfekcionista a nestaci mi hocijak usit 😆, takze obcas aj mne manzel povie, ze by som to mala nechat, ale pre moje zdravie to mysli dobre. Ale to skor zo srandy.
Takze ja si myslim, ze by si urcite v tom mala pokracovat, je to Tvoje hobby, ak Ta to naplna, tak...?
A manzel ma ake hobby a co by si mala podla neho robit? 🤔
Tak keď si to tak vezmeš háčkovanie a štrikovanie je tiež podľa návodu, čiže nič akoby originálne.
Veď pri hobby je dôležité, že vypneš mozog a chvíľu si oddýchneš.
Môžeš pri tom počúvať audio knihu a už sa mu to nebude zdať ako blbosť 🙂 tiež pri maľovaní podľa čísel počúvam knihy..je to super kombinácia
@autorka tvoj manzel ta chcel zranit, to bol ciel, ktory chcel dosiahnut a zjavne sa mu podaril (ber to ako hypotezu, samozrejme ze nemam sklenegu gulu a nevidim do vas, no javi sa to tak) a hobby mnohe vedia byt oznacene za blbost, prilis drahe, prilis nebezpecne, prilis staromodne, zbytocne, netusim ake. Ano mnohi ludia sa v rovine kreativna nedostanu dalej ako je level ZS a aj tak je prima, ak pri hobby zostanu - nie, nebude to mozno nikdy majstrovstvo, ani ta to nebude zivit, ale staci, ze ti to prinasa to, co popisujes, ziskalo si to tvoje srdce, vies pri tom vypnut.
Manzela by som sa opytala aky je jeho ozajstny problem, ktory tym chcel riesit, pretoze toto je len cosi co ma maskovat to podstatne. A uz by mohol byt dost dospely na to, aby to vedel komunikovat inak ako v 3. triede ZS, teda ze niekoho vytaha za vlasy, potkne, vyplazi na neho jazyk. Mna by napr. vcelku zaujimalo, co ma za tym a tiez mozno ake skvele a pre svet velke veci vykonava on, v zamestnani aj v ramci hobby, dufam, ze ma doma minimalne jednu Pulitzerovu cenu, Oskara alebo nobelovku, to ma volitelne a potom nejake tie zlate aspon z majstrovstiev Europy, inak by to bol predsa trapas s tym, nech je to cokolvek, vobec zacinat.
Pozitíva tohto hobby:
Maľovanie podľa čísel rozvíja viaceré schopnosti a prináša rôzne benefity:
1. Jemná motorika a koordinácia ruka-oko – Precízne vyfarbovanie malých políčok zlepšuje kontrolu nad pohybmi ruky.
2. Sústredenie a trpezlivosť – Maľovanie podľa čísel vyžaduje pozornosť k detailom a pomáha zlepšovať schopnosť sústrediť sa na jednu úlohu dlhší čas.
3. Relaxácia a odbúranie stresu – Táto činnosť pôsobí upokojujúco a môže pomôcť pri zvládaní stresu alebo úzkosti.
4. Vnímanie farieb a estetického cítenia – Človek sa učí rozpoznávať odtiene, kombinovať farby a rozvíja si umelecké vnímanie.
5. Sebavedomie a pocit úspechu – Dokončenie obrazu prináša pocit uspokojenia a hrdosti na vlastnú prácu.
6. Kreativita – Aj keď je obraz vopred daný, proces maľovania podporuje vnímanie umenia a môže motivovať k vlastnej tvorbe.
Je to skvelý spôsob, ako sa venovať umeniu bez predchádzajúcich skúseností s maľovaním.
(chatgpt)
Ved to nepredavas ako svoje dielo ani nevystavujes v galerii. Je to anistresova aktivita, rovnako ako omalovanky. Tak ho nechaj nech sa durdi a maluj si obrazky dalej.
Ved to je psychohygiena na nezaplatenie. Robis to pre svoje zdravie presne tak isto ako ked si niekto ide zabehat. Dusevne zdravie je dnes tak isto dolezite ako to telesne.
A váš vztah s manzelom je inak v poriadku? Respekt? Vzajomna úcta?
Neviem, či to bol rozhovor so Zuzulovou alebo Schifrinovou. Hovorila, že pred pretekmi Zuzulova pravidelne maľuje antistresove omaľovánky. Pomáhali jej skoncentrovať sa, vypnúť. Naučila to vtedy aj Vlhovu,spolu pravidelne maľovali (na súťažiach bývavali spolu na izbe), dokonca aj vtedy mladá Schifrinova k nim prišla na izbu, učarovali jej a tiež pred pretekmi začala maľovať... Maľovanie podľa čísel je podobné: koncentrácia aj relax. Úžasná psychohygiena.
Je to pre teba relax a drž sa toho. Ja som v tehotenstve vymaľovávala antistresové omaľovánky.
Je to antistresove hobby.
Je to hobby? Je. Tak co? Je to relax pre hlavu. Kazdy ma nieco ine
Rozmýšľam skôr nad tvojim mužom. Tak ťa ovláda, že namiesto toho aby si mu povedala, nestaraj sa mňa to baví, tak hneď automaticky pochybuješ?
Keby ti nepovie nič, tiež by si sa nad tým zamýšľala? Nie.
Ja som minule niekde čítala, že v spoločnosti zameranej na výkon sa aj hra stáva výkonnostnou. Ja som to tak tiež dlho mala.
Takže rozumiem, prečo pri poznámke svojho muža si zapochybovala. Veď nie je z toho úžitok, zisk, výkon. Ale to je len to povrchné hodnotenie. Lebo je z toho veľa pozitív. A tie ti tu dievčatá už rozpísali 🙂
Si velmi lahko ovplyvnitelna. Mala by si sa postavit sama za seba. Tak si nasla nieco co ta bavi . Preco to on vobec zhadzuje ? Pre neho je to zabijanie casu. Pre teba je to co ? - radost z farieb ? Vypnes ? Relaxujes ? Tak potom rob to co ta bavi aj ked to iny povazuje za kravinu. Je to tvoja zabava. Ze si papagaj a len nieco malujes, co ti niekto predpise ? No a co ?-je to relax lebo nemusis pri tom rozmyslat. Ano sport je super ale nie kazdeho to bavi alebo moze koli zdravotnym problemov.
Mna to tiez bavi.
Dakujem vsetkym🥹 uplne inak to zasa vnimam. Ako ja aj malujem, ale na to sa teraz neviem sustredit popri detoch, vecer uz nemam psychicku kapacitu.
Ano, je to asi jedine co ma takto chytilo, uz dlho, je to aj cez rok vecer co vecer sa tomu venujem, popri tom pocuvam podcasty. Vela som sa naucila o farbach, to je pravda, zapisujem si kombinacie farieb co sa mi pacia a rada by som pouzila vo svojich pracach.
Neviem preco to povedal, ale on celkovo nepodporuje ani moje malovanie(ked idem na napriklad na kurz, tak to je nalada doma az sa mi to chce vzdy zrusit,), vsetko je to pre neho hlupost a pritom by som chcela byt ilustratorkou niekedy buducnosti ale no nemam na to teraz cas.
On ma hobby pracu okolo domu, polovnictvo a tv serialy.
A ovplyvnitelna asi nie som ale este som sa asi uplne nedostala z tej muzskej vykonnostnej energie, tak toto vo mne zarezonovalo. Lebo cely zivot som musela podavat vysoke vykony - skola, praca..az pri detoch som sa stala kludnejsou a pritomnejsou
povedz mu, že strata času je jeho sledovanie seriálov. Veď nech pozerá aspoň dokumenty, tam sa niečo dozvie....dilino
Nie,nie je. Je to hobby, je to psychohygiena, je to nieco co ta robi stastnou. A prave naopak ak by kazdy mal nejaky konicek svet by bol ovela krajsi. Je totizto zname ze zaluby vedia pohltit tvoju zlu naladu, zlu energiu a robia ludi stastnymi. A spokojnost v tomto svete veeeelmi chyba.
všetko, čo ťa baví, uvoľniš sa pri tom a zrelaxuješ, má zmysel. Manžel ti nemá do toho čo kecať

Nie, nemá pravdu. Keď ťa to baví, tak v tom pokračuj. On má aké hobby?