Je výroba darčekových košov v Poprade dobrý nápad?
Krásny deň prajem,
chcela by som sa Vás spýtať na Váš názor. Pracujem ako účtovníčka, avšak som čerstvo po škole. Účtovníctvo ma veľmi baví, ale mám rada robiť ručné práce. V poslednej dobe stále keď mal niekto narodeniny som vytvárala darčekové koše, či už so sladkosťami alebo s kozmetikou. Podľa toho, kto čo má rád. Mňa to tak neskutočne baví, a napadlo ma, že popri popri práci som by som vytvárala takéto košíky. Avšak príde mi to také, že veľa ľudí si vie teraz rôzne košíky objednať, kúpiť alebo hlavne spraviť sám. Chcem preto počuť Váš názor či si myslíte, žeby to malo aspoň len maličký úspech, alebo by ste sa do takého niečoho nepúšťali. Ja už od detstva som robila náramky ručné, rôzne z papiera venčeky na dvere. Ale samozrejme všetko len pre rodinu a hlavne pre potešenie mojich blízkych. A dlhšie mám nápad či do toho ísť alebo nie, žeby som začala robiť takéto rôzne košíky zatiaľ v Poprade.
Tak ma zaujímalo čo si o tom myslíte.
Vopred ďakujem za normálne odpovede
Ako hobby áno, ako zárobok ťažko, ja robievam tiež sama koše pre rodinu lebo viem čo majú radi, a zabalím čo chcem ja čiže zarobiť na tom nezarobis každý si vie zrátať dve a dve, a navyše čo je tam tvoja práca hand made krabica, košík a naukladať veci ?, radšej rob to účtovníctvo popri o to je vždy mega zaujem
@zuzubb007 práve tým, že to robím stále potrebujem vypnúť 🙂 samozrejme sú spôsoby záhrada a podobne, ale toto má vážne baví. Preto som sa pýtala na názor 🙂 ale chápem ako ste to mysleli 🙂 ďakujem
@lea345 ahoj, aka ne vlastne otazka? Ak to chces robit prilezitostne ako doteraz,tak sa pre teba asi nic nemeni, ak si tym chces privyrabat, o aku sumu sa jedna? Nezabudni na pripadne podnikatelske opravnenie plus odvody, dan
@janetinka27 mala som na mysli napríklad - 5- max. 10 košov za mesiac. Úplne príležitostné - len ma to baví tvoriť a vymýšľať stále niečo nové... nie za ceny zárobku. Skôr spraviť radosť niekomu, proste ma to baví. Skúšať stále niečo iné, ladiť to pekne do farieb... popri niečo vytvoriť také iné... to je všetko. Preto sa mi veľmi ani neoplatí dať nejakú reklamu alebo niečo podobné. Skôr len asi z takého to blízkeho okolia možno.. Ťažko povedať 🙂 len ma zaujímalo, či ľudia za takéto niečo vôbec stoja a majú záujem. Lebo predsa ako písali.. že nahádzať si to tam vie každý... úprimne ja sa nestotožňujem s takýmto názorom.. ľudia sú čoraz lenivejší... je uponáhľana doba a povedzme si úprimne. Podľa mňa aj veľa chlapov také niečo ocení hahah....
@lea345 práveže má to zmysel, napríklad ak by si to postavila na myšlienke "darček na poslednú chvíľu" "instant darček" (niečo také) a mala nafotené rôzne koše (aj keď by si to vyskladala z tych istých sladkosti) - pre mamu, pre najkrajšiu ženu, najlepšieho kamaráta, pre deti čiže s mackom ( zvieratko stačí, nemusí byť elza a superman), aby si mala aspoň 10 fotiek na pohľad rozdielnych tematických košov, kľudne aj kvetinové, aj živé kvety, alkohol.
No a potom už len platiť reklamu na sieťach v tvojom okrese, v zmysle Panika? Chýba vám darček? ... Atď čokoľvek s tým, že ty máš hneď teraz darček, alebo okamžite vyskladas, dokonca doručiš (daj si dovoz 5 euro v rámci okresu).
Buď kreatívna, zvieraj pozitívne referencie, rob čo ťa baví, rob to srdcom a to potom vždy bude mať zmysel.
Keď môže byť populárne labubu 🙈 tak aj tvoje instantné koše.
@lllaila veľmi ste ma potešili 🙂 lebo celkom negatívne komentáre... že som začala vlastne uvažovať, či vôbec sa to mojím blízkym páči.. ale všetci vyzerali byť unesení... čiže som normálne rozmýšľala ako teraz to vlastne je, hahha :D Ďakujem za ľudí ako ste vy 🙂
Jediné hand made veci, čo kupujem, sú náušnice. Ale to je niečo, čo viem opakovane používať. A kúpim ich možno raz do roka, možno ani to nie.
Inak si viem veľa vyrobiť. Resp. ak je niečo, ako tu spomenuté mydielka atd.. tak ak mi to dajú neterky, tak dobre. Inak by mi to bolo nanič.
takže, ak vyrábaš pre rodinu, tak to chápem, že je to niečo osobné, kde vieš, čo ich poteší; kde aj pre nich to má pridanú hodnotu
Ako tu niekto spomínal, veľa vecí sú proste lapače prachu. Takže ak by som niečo kúpila, tak len niečo, čo viem využiť (ako som spomínala tie náušnice), ale to je len veľmi zriedkavá záležitosť.
@lea345 ahoj, aka ne vlastne otazka? Ak to chces robit prilezitostne ako doteraz,tak sa pre teba asi nic nemeni, ak si tym chces privyrabat, o aku sumu sa jedna? Nezabudni na pripadne podnikatelske opravnenie plus odvody, dan
@janetinka27 je účtovníčka, hádam vie všetko o daniach a pod. 😂
@sisska96 asi ano, snad, ci co🙂
@lllaila veľmi ste ma potešili 🙂 lebo celkom negatívne komentáre... že som začala vlastne uvažovať, či vôbec sa to mojím blízkym páči.. ale všetci vyzerali byť unesení... čiže som normálne rozmýšľala ako teraz to vlastne je, hahha :D Ďakujem za ľudí ako ste vy 🙂
@lea345 S tymi mydlovymi kyticami si mi pripomenula jednu pani na FB. Mydlove kytice Dada. Dava príspevky do všetkých možných skupín s úplne iným zameraním. Už to viacerým ide na nervy. Takže asi takýto je dopyt. Pritom kytice pekne.
@lea345 S tymi mydlovymi kyticami si mi pripomenula jednu pani na FB. Mydlove kytice Dada. Dava príspevky do všetkých možných skupín s úplne iným zameraním. Už to viacerým ide na nervy. Takže asi takýto je dopyt. Pritom kytice pekne.
@anonym_c5cd25 áno to áno, treba mať miery aj s tými reklamami. Všetkého veľa škodí, tak to bude asi teda aj v tomto prípade 🙂 všetkého s mierou
@sisska96 niektoré komentáre ja vážne nepochopím...
Ak ťa to baví tak to rob 🙂 nebudeš v strese či sa to predáva alebo nie. Lebo to nebudeš robiť pre zisk ale pre radosť.. a peniaze z toho budú len príjemný bonus
A presne o to ide - o vkus. Je otázne, či by si týmto zaujala. Neviem si predstaviť tie náramky, ktoré spomínaš, či krepové kvety. Znova otázka, čo s tým? ak chce niekto kúpiť niečo na poslednú chvíľu a je mu jedno čo prinesie, ok. Možno môj pohľad na darček ovplyvňuje môj vek. Snažím sa darovať niečo využiteľné a fialové mydielko v tvare medvedíka, či krepové kvety považujem za zbytočne vyhodené peniaze. Aj keď pri ich výrobe niekto strávi kopu času. Nechcela som ťa uraziť. Pýtala si sa na názor. Negatívny si asi nečakala, tak prepáč.

@lea345 ešte k tejto kytičke. Na prvý pohľad je pekná. No čo s ňou? za mňa zbytočná a nepoužiteľná vec typu mydielka. Milé, voňavé, no keď na ne nasadá prach, môžem ich vyhodiť. Ja sama veľmi rada tvorím a už dlhú dobu špekulujem, čo chýba na našom trhu. O čo by bol záujem? čo iné, výnimočné by som mohla ponúknuť? Zatiaľ som na to neprišla.
@anonym_eb878e vec vkusu 🙂 Vás mydielka nepotešia, ale niekoho áno.. Ďakujem za názor