Je výroba darčekových košov v Poprade dobrý nápad?
Krásny deň prajem,
chcela by som sa Vás spýtať na Váš názor. Pracujem ako účtovníčka, avšak som čerstvo po škole. Účtovníctvo ma veľmi baví, ale mám rada robiť ručné práce. V poslednej dobe stále keď mal niekto narodeniny som vytvárala darčekové koše, či už so sladkosťami alebo s kozmetikou. Podľa toho, kto čo má rád. Mňa to tak neskutočne baví, a napadlo ma, že popri popri práci som by som vytvárala takéto košíky. Avšak príde mi to také, že veľa ľudí si vie teraz rôzne košíky objednať, kúpiť alebo hlavne spraviť sám. Chcem preto počuť Váš názor či si myslíte, žeby to malo aspoň len maličký úspech, alebo by ste sa do takého niečoho nepúšťali. Ja už od detstva som robila náramky ručné, rôzne z papiera venčeky na dvere. Ale samozrejme všetko len pre rodinu a hlavne pre potešenie mojich blízkych. A dlhšie mám nápad či do toho ísť alebo nie, žeby som začala robiť takéto rôzne košíky zatiaľ v Poprade.
Tak ma zaujímalo čo si o tom myslíte.
Vopred ďakujem za normálne odpovede
Vyskúšaj a uvidíš. No mne sa zdá že ručné práce v dnešnej dobe sú veľmi podceňované. Aj ja robievam všeličo možné, ale viacerí si radšej objednajú cez internet za pár eur z Číny, akoby zaplatili za handmade
Za mňa nie, podľa mňa by to nešlo. Stačí ísť na jeden nákup do potravín, košík si každý kúpi za pár € v Pepcu, Kik… a aj veci do koška si každý kúpi aké chce, aké vie, že obdarovaný má rád.
Zarábať tým určite nezarobíš ale pre radosť to môžeš predsa robiť 🙂
podľa mňa by si do toho musela dať nejakú pridanú hodnotu, ktorú si nie každý dokáže sám vytvoriť... inak nie
Len ako hobby, trh je presýtený lacnými produktmi. Za hand made málo ľudí aj zaplatí. Okrem toho veľa ľudí už smeruje k minimalizmus a podobne veci doma len zavadzaju.
Pochybujem, ze si tymto normalne zarobis, prilezitostne mozno, ale ked zratas naklady, tak hodinova mzda ti vyjde pod minimalnu mzdu...
Začala som vytvárať takéto kvietky. Táto je len fotka z internetu. Ale niečo takéto mám na mysli, a k tomu ešte niečo sladké pripadne kozmetika. Podľa toho čo by ľudia chceli. Teda nechcem to ako normálnu zárobkovú prácu, keďže mám normálnu prácu na TPP. Skôr len pre radosť pripadne malý privyrobok. Nepočítam že z toho zbohatnem. Mňa to len baví skratka
@lea345 a tu nadobu,. košík, si vytvorila tiež ty? Lebo to by bol potom originál, a tým pádom darček originálny (že nedá sa len tak kúpiť). Ak ide len o obsah, to nemá zmysel. Či o koľko si navýšiš cenu oproti nákupu v potravinách?
Približ viac svoju víziu
@lllaila ďakujem krásne, to ma popravde ani nenapadlo. Je to super nápad.
Ďakujem za Vaše názory, ja spm si aj myslela. Ja len tým, že robím takú prácu s ,,hlavou” tak pri tomto úplne vypnem a veľmi ma to baví. Preto ten nápad. Len asi teda nejako ako som si myslela, to nemá zmysel veľmi
Ale dakujem za každý názor🥰
Pre radosť môžeš ako hobby, ale ako zárobok to veľmi už nejde. Bohužial teraz je takáto doba.
Ako hobby áno, ako zárobok asi nie
Prepac , alw nevidím na tej prvej fotke nič hand made, za čo by si mal “zákazník “ navyše zaplatiť . Kúpená krabička , kúpené veci v nej , ozdobené kúpenou mašľou …. Nie , za toto by som nebola ochotná zaplatiť
Ďakujem za Vaše názory, ja spm si aj myslela. Ja len tým, že robím takú prácu s ,,hlavou” tak pri tomto úplne vypnem a veľmi ma to baví. Preto ten nápad. Len asi teda nejako ako som si myslela, to nemá zmysel veľmi
@lea345 práveže má to zmysel, napríklad ak by si to postavila na myšlienke "darček na poslednú chvíľu" "instant darček" (niečo také) a mala nafotené rôzne koše (aj keď by si to vyskladala z tych istých sladkosti) - pre mamu, pre najkrajšiu ženu, najlepšieho kamaráta, pre deti čiže s mackom ( zvieratko stačí, nemusí byť elza a superman), aby si mala aspoň 10 fotiek na pohľad rozdielnych tematických košov, kľudne aj kvetinové, aj živé kvety, alkohol.
No a potom už len platiť reklamu na sieťach v tvojom okrese, v zmysle Panika? Chýba vám darček? ... Atď čokoľvek s tým, že ty máš hneď teraz darček, alebo okamžite vyskladas, dokonca doručiš (daj si dovoz 5 euro v rámci okresu).
Buď kreatívna, zvieraj pozitívne referencie, rob čo ťa baví, rob to srdcom a to potom vždy bude mať zmysel.
Keď môže byť populárne labubu 🙈 tak aj tvoje instantné koše.
Napríklad takéto niečo som vytvárala na posledy
@lea345 ahoj, aka ne vlastne otazka? Ak to chces robit prilezitostne ako doteraz,tak sa pre teba asi nic nemeni, ak si tym chces privyrabat, o aku sumu sa jedna? Nezabudni na pripadne podnikatelske opravnenie plus odvody, dan
Ja si myslím, že je to super nápad.
Ako hobby áno, ako zárobok ťažko, ja robievam tiež sama koše pre rodinu lebo viem čo majú radi, a zabalím čo chcem ja čiže zarobiť na tom nezarobis každý si vie zrátať dve a dve, a navyše čo je tam tvoja práca hand made krabica, košík a naukladať veci ?, radšej rob to účtovníctvo popri o to je vždy mega zaujem
@lea345 mne sa tá krabička nezdá ničím výnimočná. Dokonca mi to príde také nahádzané, nedokončené. Popracovala by som na úprave. Tiež robievam koše pre blízkych, kde im naskladám ich obľúbené pochutiny. Páči sa mi ako ti radí @lllaila, je na tebe akú reklamu si urobíš, ako by si vedela promptne reagovať na dopyt. Ale nejak extra na tom nezarobíš. Koľko by si si prihodila, aby si mala zisk? musíš pozerať na celkovú sumu a na fakt, či by si ty sama bola ochotná toľko zaplatiť.
Na tom koši nie je nič handmade. Rovnaké robím každému v rodine a nikdy som to nepovažovala za ručnú prácu, ísť do obchodu, troška to uložiť a hotovo. Od teba by som kúpila jedine keby tam bolo niečo extra čo v obchode nezoženiem.
Nahádzať a kúpiť veci vie každý, daj si otázku koľko chces na tom zarobiť 5-10 eur? Že či sa ti to oplatí ísť do obchodu, pohrať sa trochu s tým a výsledok 5 eur, a zase tých košov nespravis 100 aby si zarobila 500 eur, blbosť v dnešnej dobe je všetko, to by chcelo eshop a podobne strašne investície, reklama a nešlo by to aj tak, musela by si vymyslieť niečo čo nikdo nerobí a ani nevie spraviť
Začala som vytvárať takéto kvietky. Táto je len fotka z internetu. Ale niečo takéto mám na mysli, a k tomu ešte niečo sladké pripadne kozmetika. Podľa toho čo by ľudia chceli. Teda nechcem to ako normálnu zárobkovú prácu, keďže mám normálnu prácu na TPP. Skôr len pre radosť pripadne malý privyrobok. Nepočítam že z toho zbohatnem. Mňa to len baví skratka
@lea345 ešte k tejto kytičke. Na prvý pohľad je pekná. No čo s ňou? za mňa zbytočná a nepoužiteľná vec typu mydielka. Milé, voňavé, no keď na ne nasadá prach, môžem ich vyhodiť. Ja sama veľmi rada tvorím a už dlhú dobu špekulujem, čo chýba na našom trhu. O čo by bol záujem? čo iné, výnimočné by som mohla ponúknuť? Zatiaľ som na to neprišla.
@lea345 tiež by som za to nebola ochotná zaplatiť, dokáže si to väčšina ľudí urobiť sama a nie každý prahne po takomto darčeku, mne by tie kvety a ten kôš, boli na nič. Skôr kúpim vec, ktorá je celá handmade a nedokážem si ju vyrobiť, naposledy krásne hačkované pončo a za to som ochotná zaplatiť dosť, lebo to sú hodiny práce
@lea345 ahoj, aka ne vlastne otazka? Ak to chces robit prilezitostne ako doteraz,tak sa pre teba asi nic nemeni, ak si tym chces privyrabat, o aku sumu sa jedna? Nezabudni na pripadne podnikatelske opravnenie plus odvody, dan
@janetinka27 dobrý deň som účtovníckaC čiže myslím že takéto niečo my sem nemusíte pisat
Na tom koši nie je nič handmade. Rovnaké robím každému v rodine a nikdy som to nepovažovala za ručnú prácu, ísť do obchodu, troška to uložiť a hotovo. Od teba by som kúpila jedine keby tam bolo niečo extra čo v obchode nezoženiem.
@januska12323 samozrejme, to som dala len prvý košík ktorý som našla- dávala som ručne robené kytičky z krepoveho papiera na výzdobu, náramky a náhrdelníky,rôzne veci
@lea345 tiež by som za to nebola ochotná zaplatiť, dokáže si to väčšina ľudí urobiť sama a nie každý prahne po takomto darčeku, mne by tie kvety a ten kôš, boli na nič. Skôr kúpim vec, ktorá je celá handmade a nedokážem si ju vyrobiť, naposledy krásne hačkované pončo a za to som ochotná zaplatiť dosť, lebo to sú hodiny práce
@anonym_82888a rozumiem 🙂 tak to áno, to už je ale o inej práci 🙂 oveľa náročnejšej
@januska12323 zle som sa vyjadrila, v tom košíku ako som spomínala by boli tie kytičky z kvetov alebo tie náramky, ktoré robím.... nie len samotný takýto košík... dala som prvý aký som v galérii našla a preto nie je ničím výnimočný lebo pre dámu, ktorej košík bol smerovaný - tak nič také si neželala... teda nič nepoužíva čo sa týka šperkov...
asi som teda mala podrobné napísať ten príspevok.. len ma zaujímal Váš názor... ďakujem teda každému čo ho vyjadril