Ako dlho sú bezpečné uvarené kuracie prsia?
Ahojte, v sobotu som si kúpila v obchode kuracie prsia (surové mali záruku do 26.3), žijem sama a boli v akcii.
- V sobotu večer okolo 22:00 som ich pripravila na panvici na oleji, a časť som zjedla.
- Ďalšiu časť som zjedla v nedeľu.
- Porciiu som zjedla dnes, v pondelok.
- A posledná porcia mi ostala na zajtra, na utorok. Myslíte prosím, žee je ešte v pohode ich zjesť? Boli skladované v chladničke na tanieri obalenom v potravinovej fólii.
Ďakujem
@anonym_autor Podľa chute. To predsa cítiš, či sú dobré alebo nie. Nabudúce daj aj do mrazničky. Ja tiež často dojedám celý týždeň.
Ja by som ich už nejedla.
@anonym_8eea9c ďakujem, je mi ale ľúto ich vyhodiť :(
@anonym_autor Podľa chute. To predsa cítiš, či sú dobré alebo nie. Nabudúce daj aj do mrazničky. Ja tiež často dojedám celý týždeň.
@loliki ďakujem, a prosím, dávaš ich do mrazničky surové, alebo už tepelne spracované?
@anonym_8eea9c ďakujem, je mi ale ľúto ich vyhodiť :(
@anonym_autor môze to byt ok,ale aj nie...
Ja som raz jedol grilovane kura z obchodu na druhy den a dva dni,zaludocne problemy...
Opticky aj chutovo bolo v poriadku.
@loliki ďakujem, a prosím, dávaš ich do mrazničky surové, alebo už tepelne spracované?
@anonym_autor Aj -aj. Keď mám väčšie balenie, niečo spravím, niečo nechám v chladničke surové na ďalší deň (na iný recept) a niečo dám do mrazničky - buď surové ( príprava o týždeň napr.) alebo uvarené, že dojem o týždeň. Všelijako sa dá.
@anonym_autor môze to byt ok,ale aj nie...
Ja som raz jedol grilovane kura z obchodu na druhy den a dva dni,zaludocne problemy...
Opticky aj chutovo bolo v poriadku.
@tundra och, tak toho sa bojím :(( ďakujem za info
@anonym_autor Aj -aj. Keď mám väčšie balenie, niečo spravím, niečo nechám v chladničke surové na ďalší deň (na iný recept) a niečo dám do mrazničky - buď surové ( príprava o týždeň napr.) alebo uvarené, že dojem o týždeň. Všelijako sa dá.
@loliki super vďaka, a ešte posledná debilná otázka :D keď ich teda zamrazíš už tepelne upravené, tak potom ich ako "rozmrazuješ"? dáš ich napr. do horkovzdušnej fritézy? alebo na noc do chladničky?
@loliki super vďaka, a ešte posledná debilná otázka :D keď ich teda zamrazíš už tepelne upravené, tak potom ich ako "rozmrazuješ"? dáš ich napr. do horkovzdušnej fritézy? alebo na noc do chladničky?
@anonym_autor velmi davno,ked som chodil na tyzdnovky,kupoval som mrazene hotove jedla.
Stacilo dat na tanier a do mikrovlnky na par minut.
Potom zdrazeli,tak som si zacal varit.
Najlepsie mas kazdy den cerstve uvarit.
Ak si ich mala uskladnené v chladničke a boli dobre tepelne upravené, s najväčšou pravdepodobnosťou im nič nebude. Však ovoňaj a ochutnaj. Keď to tu koľko razy čítam ako ľudia bez rozmyslu vyhadzujú jedlo do koša...🙄
Keď žiješ sama, nabudúce si urob iba menšiu časť, a zvyšok ulož surové do mrazničky.
@anonym_autor Podľa toho, kedy to chcem zjesť. U mňa je to väčšinou v sobotu. Podľa veľkosti toho odloženého jedla - ráno vyberiem, do obeda sa to rozmrazí, ak nestihne, tak tomu pomôžem, mikrovlnka, panvica, podľa toho, čo to je. Mäso na varenie polievky vyberám večer, aby som ho ráno mohla variť už rozmrazené. Asi tak.
@loliki je to mozne,ale vecer 1/2 bola v poriadku,az na druhy den na obed,bol problem,teda po obede...
@tundra Možno sa to zohrievalo, odložilo, znova zohrievalo a to už urobí šarapatu. Buď treba poriadne zapiecť, prevariť také odložené jedlá, alebo jesť studené. Nedá sa všetko 10x zohrievať, to len podporíš mikróbkov, aby sa množili.
ak si ich varila v sobotu v noci, zajtra im nič nebude…
a do budúcna radím dávať jedlo do dóz, kto to videl nechávať to na tanieri 🤦♀️
ak si ich varila v sobotu v noci, zajtra im nič nebude…
a do budúcna radím dávať jedlo do dóz, kto to videl nechávať to na tanieri 🤦♀️
@biba_18 u mňa bežná prax, je to praktickejšie
My už by sme ich nejedli, uz na tretí deň málokedy dojedame...štvrtý deň by uz išli do kosa

Ja by som ich už nejedla.