icon

Ako dlho vydrží zaváraná omáčka na špagety?

20. aug 2026

Ahojte, potrebujem si urobit omacku na spagety do zasoby. Bezne robim maso, morcadela (konzerva) a fazulky (konzerva). Takto by som si to pripravila do poharov a zavarila. Zhruba na tyzden v chladnicke. Nemate skusenost ci by to bolo v pohode? Dakujem

lukbe
20. aug 2026

Ak zasterilizujes, vydrží dlho, ako kompóty napr. Ani v chladničke to byť nemusí. Ved bežne v obchodoch to stojí vo fľašiach.

autor
20. aug 2026
@lukbe

Ak zasterilizujes, vydrží dlho, ako kompóty napr. Ani v chladničke to byť nemusí. Ved bežne v obchodoch to stojí vo fľašiach.

@lukbe ano, len morcadela a fazule uz raz sterilizovane boli, maso tam mam cerstve. A u vyrobcov sa sterilizuje na vyssej teplote ako viem doma. Nemam tlakovu nadobu. Viem to len klasicky pri 100C

ivicatolic
20. aug 2026

@anonym_autor niečo sterilizované znovu sterilizovať? To podľa mňa nie je dobrý nápad, to chce čerstvé suroviny a nie " sajrajty"😊👉

euka210
20. aug 2026

@anonym_autor sterilizujem a vydrzi to mesiace, ale nax.kompoty, pretlak, uhorky.
Takto nerobim, ale 2x by som nesterilizovala.

lukbe
20. aug 2026
@anonym_autor

@lukbe ano, len morcadela a fazule uz raz sterilizovane boli, maso tam mam cerstve. A u vyrobcov sa sterilizuje na vyssej teplote ako viem doma. Nemam tlakovu nadobu. Viem to len klasicky pri 100C

@anonym_autor aha, ja ze robíš vsetko čerstvé, tak by som dala radšej zamraziť. Niekedy som si sterilizovala len dusené mäso. Robila som ho na 2x.

autor
20. aug 2026

ved som to myslela tak,ze su sterilizovane od vyrobcu - z konzervy. Cize, pre mna su cerstve. Potrebujem si pripravit stravu do stanu.