Ako pripraviť tortilly a s čím ich kombinovať?
Ahojte, prvý krát som si kúpila a teraz neviem, čo s tým.
Ako ich používate? Možno nejaký obľúbený recept?
Vopred ďakujem 🙂
Ja do toho dávam často chilli con carne
Inak co dum dal
Zvyšné mäso, zeleninu, dresing, finito
kúpim dresing , na spodok šalát, zeleninu podľa chuti, väčšinou paprika, paradajky, uhorka, na to kúsky mäsa alebo niečo vege. zabaliť a zapiecť.
Syrová quesadilla 😋
Teraz sa chystám na " hit tohto roka ", plnená mletým mäsom +korenie,najemno paprika, nakrájané na kocky a šupnuté na gril
Presne ako pisu baby vyssie. Ked robim na studeno, davam dressing, ked zapekam, posypem vnutri syrom, krasne sa rozpusti (vtedy dressing nedavam)
na fb mas milion patsto receptov na tortilly, skus pozriet.
plus by si mohla vyskúšať tortily upiecť ako taccos alebo kornútky a naplniť ako v receptoch hore. pečená tortila je sladká a to mám tiež rada. ale väčšinou sa mi s tým nechce babrať ☺️
ja si este robim tzv. vajickovu pizzu - das na panvicu sunku, paradajky (nemusi byt), zalejem to rozmiesanymi vajickami a na to tortillu, ked sa vajicko urobi, otocim ako palacinku a opeciem tortillu, na vrch este rozpustit syr ked tak, toto u nas vsetci lubia
ešte sa dá burrito - to je v zakrútenej torille mäso, fazuľa, kukurica, paradajky a ryža - a opečie sa na grile alebo na panvici… ale to je mega sýte kvôli tej ryži…
@anonym_autor pozri si recepty na rýchlu tortillovú pizzu.
Vieš ju použiť namiesto cesta na pizzu - dáš na ňu kečup, šunku, syr, zeleninu, upečieš a máš takú "rýchlopizzu". Alebo potom klasika. Opražím si mäso s nejakým gyros korením alebo korením na kebab. Tortillu dam trosku zohriať na panvicu, jemne opečiem akoby lokšu. Vyberiem a naplníme kečup/dresing, zelenina a mäso. Preložím a jeme. Deti to milujú. Voláme to domáci kebab.
@anonym_autor uhorka salatova, cherry paradajky, kukurica, kysla smotana zmiesana s tuniakom, osolit a okorenit podla seba 🩷
@anonym_autor 1. z jednej strany do ½ jemne nakrojis potom do kazdej stvriny das nieco podla chuti - sunka,syr,paradajka, uhorka, maslo/majoneza/ponazanka, potom prelozis a das zapiect na panvici alebo na grill, toastovacu alebo na obmenu s vajickom, avokadom tuniakom, kuskami kuracieho masa atd. fantazii a chutiam sa medze nekladu... 2.na jednu stranu das mlete maso tou stranou na panvicu nechas zapiect a potom, syr, zelenina 3.pizza - paradajkovy zaklad, sunka, syr, kukurica a nechas zapiect
vacsinou naplnime sunkou, syrom, nejakym dresingom a zapecieme... ak mam nejake opecene maso, tak maso, syr, dresing, k tomu zelenina.
Teraz nedavno som videla recept, ze si pripravis mlete maso ako na fasirky (ale bez chleba ci peciva), len proste okorenit, osolit, cesnak ... rozdelit masu na tolko kusov, kolko tortil ides chystat. Ja som mala 4 gulky, kazdu som roztlacila na tortilu, narovnako hrubo na cely povrch tortily a polozila na rozohriatu panvicu masovou castou na panvicu. Opekala som to takto kym to maso nebolo upecene, potom naplnis uz len cim chces... zelenina, dresing, syr, avokado... a zjes - velmi nam to chutilo, chystam sa robit znova.

https://dobruchut.aktuality.sk/recept/5764/foto...
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/5778/foto...
https://dobruchut.aktuality.sk/recept/11393/fot...