Ako upiecť kačku? Jednoduchý recept
Muž kúpil kačku, lebo ju má rád, ale u nás sa doma kačka nikdy nepiekla. Ja ju veľmi nemusím, aj kvôli tomu pomeru cena a koľko je z nej reálne mäsa 😅
Máte nejaký jednoduchý recept, pri ktorom bude mäso mäkké a koža chrumkavá? Ďakujem veľmi pekne.
@zuzulienocka78 neviem naco by som teraz piekla kacku ked su husacie hody v Slovenskom Grobe🙂
@anonym_678d68 To mám od ruky 🙂
@zuzulienocka78 mam akurat doma. Pecies na 200st pod alobalom 2h potom 15 min bez alobalu do chrumkava. Treba riadne osolit. To je vsetko 😘
Do fritezy daj a nestarás sa o nič 😅
@zuzulienocka78 mam akurat doma. Pecies na 200st pod alobalom 2h potom 15 min bez alobalu do chrumkava. Treba riadne osolit. To je vsetko 😘
@anonym_0dac2d Takže žiadne medy po vrchu?
Do fritezy daj a nestarás sa o nič 😅
@anonym_f2abf7 Nemám fritézu :-/
Ja peciem len osolenu, asi 2,5-3 hod na 150 stupnov zakrytu, potom na 200 stupnov odokryjem a necham pripect.
@anonym_0dac2d Takže žiadne medy po vrchu?
@zuzulienocka78 med? Nie to som este nepocula, kacicu som doma robila adi 15x vzdy rovnako. A muz nech naporcuje este surovu.
Ja peciem len osolenu, asi 2,5-3 hod na 150 stupnov zakrytu, potom na 200 stupnov odokryjem a necham pripect.
@anonym_be853c ja úplne rovnako,iba soľ rasca a 150st
Nasolit, strcit dnu a okolo cibulu a jablka, piect 3 hodiny na 150 stupnov, na zaver pridat. Pre dvoch super : prvy den zjeme stehna a cast prs, druhy den z kostry uvarime vyvar, treti den maso otrhane z pras urobime ako cinu so zeleninou. Pomer cena / vykon vyborny.
Nasolit, strcit dnu a okolo cibulu a jablka, piect 3 hodiny na 150 stupnov, na zaver pridat. Pre dvoch super : prvy den zjeme stehna a cast prs, druhy den z kostry uvarime vyvar, treti den maso otrhane z pras urobime ako cinu so zeleninou. Pomer cena / vykon vyborny.
@patrike nám napr. zohrievaná hydina nechutí...
ja vecer pred pecenim ocistim a nasolim(aj zvnutra)...mozes pridat kmin...necham do rana ,takto odstat v chlade..kacku aj plnim plnkou z rozkov a pecienky...peciem prikrytu na 160st cca 3h...dopekam na 200st. podla potreby...inak,uz radsej kupujem ,len stehna a prsia...nie celu kacku
Deň predtým poriadne nasolím. Do hrste soľ a aj zvnútra, pod krídlami, každý záhyb. Na ďalší deň opláchnem, zase nasolím, pridám rascu, do vnútra dám jablko, prikryté pečiem podľa hmotností, na kilo kačky hodina pečenia, pečiem prsiami dole, v polovici pečenia otočím, polejem výpekom. Keď už je mäkká, odkryjem , polejem mliekom s medom a dám zapiecť do chrumkavá.... pečiem aj 2x do mesiaca. Hus pečiem tak isto.
@anonym_678d68 To mám od ruky 🙂
@zuzulienocka78 pomaly pečená, recept nájdeš na nete a zaručene bude dobrw
@zuzulienocka78 Ja nedám dopustiť na pomaly pečenú kačku, piekla som ju v živote asi 4 krát, ale odvtedy som si obľúbila aj pomaly pečené kuracie stehná. Kačku večer nasolím a nechám do rána v chlade, ráno dám rascu a vložím do pekáča z Jenského skla aj s vrchnou časťou do rúry predhriatej na 120-130 st. a 5-6 hodín (podľa veľkosti kačky) si ju nevšímam. Potom,ked vidím, že mäso na stehnách sa čiastočne oddeľuje, odoberiem masť z pekáča, kačku natriem po povrchu mliekom a zvýšim teplotu nad 200 st. a dám zapiecť.
@anonym_be853c ja úplne rovnako,iba soľ rasca a 150st
@papaya308 napodobne, a uplne najlepsi najjednoduchsi recept, najst si na nete - pomaly pecena kacka. Je bozska.
@zuzulienocka78 Ja nedám dopustiť na pomaly pečenú kačku, piekla som ju v živote asi 4 krát, ale odvtedy som si obľúbila aj pomaly pečené kuracie stehná. Kačku večer nasolím a nechám do rána v chlade, ráno dám rascu a vložím do pekáča z Jenského skla aj s vrchnou časťou do rúry predhriatej na 120-130 st. a 5-6 hodín (podľa veľkosti kačky) si ju nevšímam. Potom,ked vidím, že mäso na stehnách sa čiastočne oddeľuje, odoberiem masť z pekáča, kačku natriem po povrchu mliekom a zvýšim teplotu nad 200 st. a dám zapiecť.
@anonym_4583d4 presne tento recept 👍

@zuzulienocka78 neviem naco by som teraz piekla kacku ked su husacie hody v Slovenskom Grobe🙂