icon

Ako zabrániť zoxidovaniu nastrúhaných zemiakov na placky?

25. mar 2026

Nemate nejaky tip s predpripravou nastruhanych zemiakov, aby mi nescernali?
Pride navsteva a planujem ako prilohu zemiakova placky.
Chcela by som si nastruhat zemiaky a kompletne dochutit hned rano, na obed uz len vyprazat.
Existuje nejaky trik, aby mi cesto nezoxidovalo a nescernalo? (Pridat olej napr, ulozit do chladnicky...) Nemate skusenost? Diky.

anonym_08341d
25. mar 2026

@anonym_autor vzdy dávam par kvapiek citronu, aj do avokádovej pomazanky, a nie nie je to tam cítiť

anonym_4a5959
25. mar 2026

@anonym_autor pridať trochu mlieka a povrch poprášiť múkou.Aj keď neviem, či vydržia až takú dobu od rána do obeda.

biba_18
25. mar 2026

a musíš ich už ochutiť? lebo ak by si ich nechala nastrúhané vo vode, nezčerneli by ...

viestta
25. mar 2026

vraj pomaha pridat mlieko, ale mne stmavnu kym ich dostruham a neriesim to, kludne necham hotove cesto postat v chladnicke. Stmavnu aj tak len tie na povrchu, ku ktorym sa dostane vzduch.

vikusjk
25. mar 2026

@anonym_autor ja zvyknem poprasit mukou, ale celkovo to nerada robim velmi vopred, lebo oni pustia vela vody, kym ich budes vysmazat. Zakry ich potom foliou, aby nedostavali kyslik a daj do chladnicky. Ak chces mat istotu, vyskusaj si to na necisto skor, aspon ja by som to tak spravila ;)

andrea_82
25. mar 2026

Ja to tiez neriesim. Ved cesto pomiesam a po vyprazeni farba nema na chut placiek podla mna ziaden vplyv.

elenka.k
25. mar 2026

@anonym_autor ja ich posypem múkou

kocuris
25. mar 2026

Nerieš. Upečieme zjeme

simca06022011
25. mar 2026

neriesim vobec, zakryjem to kontaktne s foliou potravinovou.. ved aj ochutene kym sa prazia, velakrat sa zafarbia... u nas sa vzdy miesali vopred, co si pamatam. Proti vode... najlepsie je ich nechat este nezarobene osolene trochu postat a riadne vyzmykat...a potom dochucovat

lindous
25. mar 2026

Keď spravím veľa cesta a nechám ho v chladničke, buď normálne smavnutú vrstvu hore zamiešam a mám proste trošku tmavšie placky alebo to odoberiem, ak ich chcem mať pekné...

kocuris
25. mar 2026

Chuťovo je to rovnaké si myslím

anonym_b8e48a
25. mar 2026

@anonym_autor zabranit pristupu vzduchu

jaja1979
25. mar 2026

@anonym_autor ja dávam kurkumu a nescernaju

anonym_4c6543
25. mar 2026

@anonym_autor pridaj kyslú smotanu a zakry potravinárskou fóliou.

thereisabear
25. mar 2026

Nastrúhaj viac a vrch potom odober.

anonym_96c671
25. mar 2026

@anonym_autor
Mna to tiez zaujmalo takze nech AI odpovie, najednoduchsia bola nastruhane hned davat do studenej vody plus par kvapiek citronovej stavy a dat do ladnicky.