Ako zavárate marhule a robíte džem?
na internete je kopu receptov, ale idem to robiť 1x, neviem či je lepšie robiť nálev alebo dať do pohára cukor a zaliať vodou čo mi príde jednoduchšie, ale neviem či to stačí
@alenka58 urobím si rozvat a potom zalievam a pri dzeme si zasypem marhule cukrom nechám ich do ďalšieho dňa a tak varím zdzem
@alenka58 urobím si rozvat a potom zalievam a pri dzeme si zasypem marhule cukrom nechám ich do ďalšieho dňa a tak varím zdzem
@mullerova46 ďakujem
Dzem robim v pekarnicke s cukrom 3:1 + stava z citrona. Ked zapipa, naplnim pohare a manzel ich zavrie. Pod deku na pol dna a hotovo.
Moja suseda sterilizuje všetky kompóty v umývačke riadu. Robili ste už tak?
Marhule dam varit s trochou vody, aby zmäkli (ak nie su ako blato), potom mixnem, dam cukor 3:1, varim podla potreby a zavriem do flasiek...
Ziadny gelfix ani nic podobne, marhule pomeliem,na 1kg odkostkovanych marhul cca 35-40 dkg cukru, necham cez noc a potom po malych mnozstvach varim v hrnci a stale miesam
Ja davam cukor take 2-3 lyzice a zalejem vodou. Mne sa nechce robit cukrovy rozvar a prepocitavat kolko mi ho bude treba a potom zvysok zbytocne vyliat. Sterilizujem 10 minut. Lekvar robim tak,ze zasypem marhule cukrom. Original recept je 600g cukru na 1kg marhul,ale davam len 300g. Ocistim marhule navazim kilo,dam do velkeh misy alebo hrnca,zasypem 300g cukru,na to dalsia vrstva marhul,potom cukor a takto dookola. Posledna vrstva musi byt cukor. Zakryjem a necham cca 24h a viac postat v chladnicke. Potom presypem do hrnca,dam varit,miesat a pomixujem. A samotny lekvar uz potom varim na panvici. 2-3 naberacky podla toho,aka velka panvica aj naberacka. Ked zhustne prelejem do pohara. Zavriem,otocim hore dnom a dam pod deku az kym nevychladne.
Ja davam cukor take 2-3 lyzice a zalejem vodou. Mne sa nechce robit cukrovy rozvar a prepocitavat kolko mi ho bude treba a potom zvysok zbytocne vyliat. Sterilizujem 10 minut. Lekvar robim tak,ze zasypem marhule cukrom. Original recept je 600g cukru na 1kg marhul,ale davam len 300g. Ocistim marhule navazim kilo,dam do velkeh misy alebo hrnca,zasypem 300g cukru,na to dalsia vrstva marhul,potom cukor a takto dookola. Posledna vrstva musi byt cukor. Zakryjem a necham cca 24h a viac postat v chladnicke. Potom presypem do hrnca,dam varit,miesat a pomixujem. A samotny lekvar uz potom varim na panvici. 2-3 naberacky podla toho,aka velka panvica aj naberacka. Ked zhustne prelejem do pohara. Zavriem,otocim hore dnom a dam pod deku az kym nevychladne.
@marca12 ďakujem veľmi pekne takto to spravím, predpokladám že tento recept platí aj na broskyne
@bielasovicka ano, marhule kedysi davno, ale nie je to ono, boli tvrdsie. Uz viac som neskusala.
@alenka58 Mňa tento rok zaujal tento recept. Nerobila som ho, ale vyzerá super. Ak chcete, skúste: https://www.facebook.com/reel/2096606844563053
@bielasovicka Ja som tak zavárala uhorky minulý rok, boli ok. A tento rok zatiaľ čerešne, ale ešte som ich neskúšala.
@alenka58 Mňa tento rok zaujal tento recept. Nerobila som ho, ale vyzerá super. Ak chcete, skúste: https://www.facebook.com/reel/2096606844563053
@simona_307 ešte budem mať marhule tak vyskúšam ho
@marca12 marhule, broskyne zavarené, džem z marhúľ spravený, ďakujem veľmi pekne, veľmi mi to pomohlo a aj ostatným ďakujem niektoré recepty ešte vyskúšam, celkom je to zaváranie zábavné len je to nadlho, strávila som pri tom dosť času
@alenka58 Moja svokra robi peceny dzem a aj to si pochvaluje. Neviem presne ako ho robi. Len sa to pecie a nemusis pri nom stat. Buduci rok chcem vyskusat.

Moja svokra dávala cukor a zalievala,moja mama robila nálev.urob si ako ti bude viac vyhovovať.