Bezlepkové slané pohostenie na oslavu
Ahojte,
potrebujem poradiť. Budeme u nás doma organizovať oslavu pre cca 10-12 osôb. Potrebujem zabezpečiť nejaké pohostenie. Koláčiky už mám vybavené, ale neviem, čo slané by som mala zohnať. Neviete mi niekto poradiť? Potrebujem, aby pre časť návštevy bolo zabezpečené aj bezlepkové pohostenie. Nejaké tipy? Samozrejme by som nechcela, aby ma to vyšlo majland, našla som krásne chlebíčky a kanapky, ale tie sú drahé pre nás ☺️
Ďakujem za každý tip
@anonym_233503 Áno, ďakujem. Rezne, vyprážaný karfiol aj mne napadli, ale všetko sa robí v klasickej lepkovej strúhanke alebo múke a v bezlepkovej to až tak dobre nechutí, tak hľadám ešte iné alternatívy. Guláš a podobne nechcem, pretože je to veľa ľudí a nebudeme si mať kde sadnúť, len tak pri konferenčnom stolíku, takze hľadám ešte niečo, ale sama neviem čo ☺️
@anonym_autor vyprazane v bezlepkovej struhanke Schar chuti rovnako ako lepkove, jeme to aj mi, co lepok mozeme a kvoli synovi robim bezlepkove, nerozoznat rozdiel
@anonym_autor a ešte jedna rada zo života - povedz tomu človeku čo má na stole a z čoho. Ja som sa raz takto natrápila na pohostení pre kamošku a ona nič neskúsila, vraj jej nebolo v ten deň dobre. Až o dosť neskôr sa preriekla, že ona nikdy nejedáva keď jej niekto niečo nachystá, pretože si nie je istá, či to môže a nechce byť nevďačná a nezdvorilá, kontrolovať hostiteľa a pitvať sa v tom aké suroviny použil. Druhý krát som jej povedala čo a z čoho má na stole, úplne jednoduché veci, nič na čom by sa človek mohol nachytať a bolo to ok 🙂
Ja mám bezlepkovu kamarátku a zvyčajne robím syrovu misu alebo nakrájame rôznu zeleninu a k tomu humus. Jej bezlepkovej dcére veľmi chutili pizzovniky, bezlepkove lístkového cesto som kúpila v Kauflande.
Rezne nemusis obalovat len v bezlepkovej struhanke. U nas chutia aj obalene v pomletych orechoch.
@anonym_autor
@anonym_autor my tiež máme také miešané oslavy, že sú tam aj bezlepkovi. Tak väčšinou misu spravím a z tej môže každý, oni aj tak sú zvyknutí, že nejedia pečivo veľmi. Ale kupujem vždy bezlepkové šunky, salámy a ostatné veci. Prípadne nejakú nátierku, vždy dám časť bokom a len z ich misky natieram na bezlepkový chlieb. Tiež treba dávať pozor aj na iné veci ako nejaké chipsy a tak, aby boli bezlepkové, čokoláda tiež bez tých sušienok.

Také kuracie nugety, čo namočíš v jogurtovej marináde a potom v cornflakes a upečieš + nejaký šalát zeleninový k tomu a zemiaky by som spravila 🙂