icon

Bezlepkové slané pohostenie na oslavu

Včera o 18:02

Ahojte,

potrebujem poradiť. Budeme u nás doma organizovať oslavu pre cca 10-12 osôb. Potrebujem zabezpečiť nejaké pohostenie. Koláčiky už mám vybavené, ale neviem, čo slané by som mala zohnať. Neviete mi niekto poradiť? Potrebujem, aby pre časť návštevy bolo zabezpečené aj bezlepkové pohostenie. Nejaké tipy? Samozrejme by som nechcela, aby ma to vyšlo majland, našla som krásne chlebíčky a kanapky, ale tie sú drahé pre nás ☺️
Ďakujem za každý tip

Strana
z2
anonym_82f583
Včera o 18:03

Upiecť si niečo nevieš či čo? 😂

anonym_e22e01
Včera o 18:05
@anonym_82f583

Upiecť si niečo nevieš či čo? 😂

@anonym_82f583 co je toto za debilny komentar?

anonym_edfc32
Včera o 18:09

@anonym_autor veď keď sú ti na objednávku drahé, tak hádam pre 10 ľudí urobiť doma chlebíčky nie je až taký problém.
Alebo urob obložené misy, nejaký šalát ( napr. zelerovo ananásový je rýchly) a pečivo - časť bezlepkové.

anonym_233503
Včera o 18:14

Viem že dajú sa objednať také misy. Napríklad syr, šunka, rezne a rôzne slané veci. Ja som to jedavala na oslavách a to sme tiež boli do 10 ľudí vzdy. Ale to sa viac menej dá urobiť aj doma.

anonym_82f583
Odpoveď bola odstránená
simik22
Včera o 18:17

Tak aj je niekomu drahé objednať si catering, ceny sa pohybujú vsade cca takisto. Tak logicky iná možnosť nie je, len urobiť si to doma nie?

anonym_e22e01
Včera o 18:18
@anonym_82f583
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_82f583 s akym umyslom si pisala ten komentar? Poradit, alebo zhodit? Mozes dat aj 300 smilikov, stale znies ako zmija 😘😘😘😘

autor
Včera o 18:24
@anonym_82f583
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_82f583 Čítať s porozumením je zjavne náročnejšie než komentovať 🙂 Pre doplnenie pre menej zdatných čitateľov, ktorý sa radi skrývajú za anonymami - bezlepkové chlebíčky fakt nechutia rovnako, preto sa hľadá alternatíva. To len pre prípad, že by niekto potreboval doplňujúce učivo.

autor
Včera o 18:25
@anonym_edfc32

@anonym_autor veď keď sú ti na objednávku drahé, tak hádam pre 10 ľudí urobiť doma chlebíčky nie je až taký problém.
Alebo urob obložené misy, nejaký šalát ( napr. zelerovo ananásový je rýchly) a pečivo - časť bezlepkové.

@anonym_edfc32 naozaj nie je problém urobiť, hľadala som tipy, aby bolo zabezpečené aj pre bezlepkovych konzumentov. Úplne zbytočne komentár, keďže si nijak neprispela do debaty a neporadila. Divím sa, že sa ti chcelo strácať čas

autor
Včera o 18:26
@anonym_e22e01

@anonym_82f583 s akym umyslom si pisala ten komentar? Poradit, alebo zhodit? Mozes dat aj 300 smilikov, stale znies ako zmija 😘😘😘😘

@anonym_e22e01 ďakujem ☺️

motylik2559

@anonym_autor Ahoj autorka, neviem odkial si, ale napr. v BA a okoli je super https://chlebiceknazavolanie.sk/ a nie je to az take drahe, kolegyna odtial objednala a bolo toho fakt vela co doniesli🙂
Mimo BA (plus okolie) ti neviem poradit. Alebo mozno skus jednohubky spravit, to je vzdy take vdacne ako pohostenie🙂

mmia96

Obložené chlebíčky a jednohubky, pizza slimáky plnené šunkou syrom kukuricou, pizza croisanty, tie máš upečené za pár minút. Misa kde dáš syr, šunku, salámu, paradajky, uhorky,olivy..bezlepkové neviem poradiť

anonym_82f583
Včera o 18:28
@anonym_autor

@anonym_82f583 Čítať s porozumením je zjavne náročnejšie než komentovať 🙂 Pre doplnenie pre menej zdatných čitateľov, ktorý sa radi skrývajú za anonymami - bezlepkové chlebíčky fakt nechutia rovnako, preto sa hľadá alternatíva. To len pre prípad, že by niekto potreboval doplňujúce učivo.

@anonym_autor Ideš do obchodu a kúpiš si bezlepkový chlieb, nakrájaš, a obložíš. Nie je to atómová fyzika 😂

zuzikak
Včera o 18:28

takze sladke mas premyslene. Mozno kupit klasicke bezlepkove pecivo (ti co ho potrebuju jest bez lepku vedia ako chuti), pripadne bezlepkove kekse a k nim nejake 2-3 pomazanky. Ak by si chcela klasicke lepkove slane tak upiect nejake pizzove alebo sunkove slimaky. Ak nevies piect alebo nemas cas tak skus pozriet v blizkosti kde by sa dali kupit napr. syrove pagaciky (alebo kludne kupit v lidli a nakrajat ich).

autor
Včera o 18:29
@anonym_233503

Viem že dajú sa objednať také misy. Napríklad syr, šunka, rezne a rôzne slané veci. Ja som to jedavala na oslavách a to sme tiež boli do 10 ľudí vzdy. Ale to sa viac menej dá urobiť aj doma.

@anonym_233503 Áno, ďakujem. Rezne, vyprážaný karfiol aj mne napadli, ale všetko sa robí v klasickej lepkovej strúhanke alebo múke a v bezlepkovej to až tak dobre nechutí, tak hľadám ešte iné alternatívy. Guláš a podobne nechcem, pretože je to veľa ľudí a nebudeme si mať kde sadnúť, len tak pri konferenčnom stolíku, takze hľadám ešte niečo, ale sama neviem čo ☺️

valiant
Včera o 18:30

@anonym_autor urob oblozenu misu bezlepkovu: sunka, salama, klobasa, syry, olivy, uhorky, kukuricky, natierky mrkvovu, vajickovu, zemiamovy salat, zelerovy salat. Len domace, resp bezlepkove kupuj. A okrem obycajneho chleba a bagety kup aj kusok bezlepkoveho chleba, alebo bezlepkobe bagetky na dopekanie.

Ak chces varit, urob zemiakove alebo batatove hranolky, ktomu pecene kridelka, rebierka a ako prilohu salat z cerstvej zeleniny.

anonym_edfc32
Včera o 18:33
@anonym_autor

@anonym_edfc32 naozaj nie je problém urobiť, hľadala som tipy, aby bolo zabezpečené aj pre bezlepkovych konzumentov. Úplne zbytočne komentár, keďže si nijak neprispela do debaty a neporadila. Divím sa, že sa ti chcelo strácať čas

@anonym_autor takže som ti neporadila? Naozaj?
Asi fakt škoda drať klávesnicu a strácať tu čas.

bessie12
Včera o 18:35

@anonym_autor s bezlepkovymi ti asi neporadim, ale taktiez ma caka priprava oslavy, ktora sa odklada uz takmer mesiac, pre 10-12 ludi. Chcem pripravit chlebicky, rozne jednohubky, 1-2 druhy salatov, polievka, mozno nejake tie rezne, kuracie stehna, pecene platky krkovicky alebo fasirky a k tomu pecivo alebo nieco ine. Dovtedy sa este rozhodnem. Sladke taktiez budem pripravovat, ale nieco malo sa aj kupi. A zopar hosti aj nieco prinesie.

autor
Včera o 18:36
@valiant

@anonym_autor urob oblozenu misu bezlepkovu: sunka, salama, klobasa, syry, olivy, uhorky, kukuricky, natierky mrkvovu, vajickovu, zemiamovy salat, zelerovy salat. Len domace, resp bezlepkove kupuj. A okrem obycajneho chleba a bagety kup aj kusok bezlepkoveho chleba, alebo bezlepkobe bagetky na dopekanie.

Ak chces varit, urob zemiakove alebo batatove hranolky, ktomu pecene kridelka, rebierka a ako prilohu salat z cerstvej zeleniny.

@valiant ďakujem ☺️ ten druhý variant sa mi celkom páči. Pečivu, resp. jedlu s múkou som sa chcela celkovo vyhnúť, aby to neposobilo, že lepkoví majú iné ako bezlepkoví a zároveň, aby to nebolo problém jesť pri konferenčnom stole.

autor
Včera o 18:37
@bessie12

@anonym_autor s bezlepkovymi ti asi neporadim, ale taktiez ma caka priprava oslavy, ktora sa odklada uz takmer mesiac, pre 10-12 ludi. Chcem pripravit chlebicky, rozne jednohubky, 1-2 druhy salatov, polievka, mozno nejake tie rezne, kuracie stehna, pecene platky krkovicky alebo fasirky a k tomu pecivo alebo nieco ine. Dovtedy sa este rozhodnem. Sladke taktiez budem pripravovat, ale nieco malo sa aj kupi. A zopar hosti aj nieco prinesie.

@bessie12 Ďakujem krásne. Celkom ma z toho veľmi zaujali fašírky, viem si predstaviť take malé v podobe jednohubiek ☺️

valiant
Včera o 18:39
@anonym_autor

@valiant ďakujem ☺️ ten druhý variant sa mi celkom páči. Pečivu, resp. jedlu s múkou som sa chcela celkovo vyhnúť, aby to neposobilo, že lepkoví majú iné ako bezlepkoví a zároveň, aby to nebolo problém jesť pri konferenčnom stole.

@anonym_autor kludne aj losos na masle (ak maslo nevadi) k tomu grilovana zelenina (cuketa, paprika, hriby), batatove alebo hraskove pyre.

Aj obycajne pecene kura s ryzou je bezlepkove.

autor
Včera o 18:43
@valiant

@anonym_autor kludne aj losos na masle (ak maslo nevadi) k tomu grilovana zelenina (cuketa, paprika, hriby), batatove alebo hraskove pyre.

Aj obycajne pecene kura s ryzou je bezlepkove.

@valiant ďakujem za tip. Znie to veľmi dobre ☺️ Neskoro mi došlo a už sa nedá zmeniť popis témy, že som zle popísala, čo vlastne potrebujem. Ide o to, že keďže sa jedna o viac ľudí a nemáme taký veľký jedálenský stôl, tak budeme sedieť pri konferenčnom stolíku a na jedalenskom bude pohostenie. Takze hľadám niečo, čo si ľudia vedia zobrať do ruky, resp. jesť pri konferenčnom stolíku.

anonym_1f73ca
Včera o 18:47

Ja som celiatička a vždy robím na oslavy univerzálne pohostenie. Spravím nátierky (bezlepkové oddelím do zvlášť misky, aby keď si natierajú lepkáči lepkové pečivo, tak sa omrvinky nedostali do nej), nachystám rôzne druhy syrov, šuniek, salámy, klobások, zeleniny. K tomu nakrájaš bezlepkové pečivo a vyriešené. Ak chceš lacné pohostenie s minimom námahy tak to vyrieš takto. Ešte mi napadá kúpiť v kauflande mrazené bezlepkové lístkové cesto a z neho niečo upiecť (slané tyčinky, pizza slimáky) ale na to rozvalkanie by si potrebovala bezlepkovú múku. Takto riešim oslavy ja keď sú na jej aj bezlepkáči. Ak s tým nemáš skúsenosti, tak moc nevymýšlaj zložité pohostenie. Občas sa stane, že ma chce niekto pohostiť, dá si námaju a jedna surovina mu nenapadne, že má lepok a už to nemôžem.

autor
Včera o 18:48
@anonym_edfc32

@anonym_autor takže som ti neporadila? Naozaj?
Asi fakt škoda drať klávesnicu a strácať tu čas.

@anonym_edfc32 Poradiť sa dá aj bez zhadzovania. Tvoje návrhy som si prečítala, ale forma bola zbytočne útočná. Sme ľudia, každý občas hľadá tipy a nemusíme sa pri tom správať povýšene ☺️

danniiee8
Včera o 18:52

Pokiaľ nemáš skúsenosti s takouto prípravou tak by som pripravila buď niečo total jednoduché, bez pečenia a z vecí, ktore si si overila, že sú skutočne bezlepkové alebo žiaľ obetovala pár € a objednala. Závisí aj od toho, či chceš niečo na zobkanie ku stolu alebo chceš plnohodnotné jedlo na zasytenie.
Kolegyňu chceli raz takto na oslave pohostiť a nachystali ,,všetko bezlepkové" a až keď sa začala dusiť a opúchať tak zistila, že piekli zo špaldovej múky, ktorá nie je bezlepková, šunka na kanapkach nebola bezlepková, pomazánka nebola bezlepková, v polievke zapražka z obyč múky-avšak to predpokladala a nejedla, bezlepkové keksíky z prášku na ktorých nemáš čo pokaziť vaľkali na doske pomúčenej obyčajnou múkou.. jednoducho nič bezlepkové.. v dnešnej dobe je lepok skoro všade, aj v pive o čom mnohí netušia a kto je na to veľmi háklivý ako napr. táto moja kolegyňa, tak ten ti nepoďakuje.
K prvému komentáru, či si nevieš upiecť - toto by som neskúšala, z bezlepkovej múky sa pečie úplne inak a na prvý krát ti to nemusí vyjsť, mne to vyšlo až na niekoľký pokus a aj tak to nebolo pohostenia hodné. Možno tak maximálne nejaké muffiny z hotového prášku, tie sú fajn aj pre neskúsených. Kúpiš aj v tescu a rôzne varianty, avšak pozor aby si sa nepozabudla a nepodsýpala dosku alebo plech obyčajnou múkou a podobne.
Keď robíme oslavu alebo posedenie v práci, danej kolegyni chystáme zvlášť pohostenie, iné ako ostatným. Už vieme čo môže, zbytočne neexperimentujeme, všetci sme to pochopili a nikomu to nepride divne. Aj to by mohla byť cesta. Veď nemusíš objednávať bezlepkové kanapky a pohostenie pre všetkých 12tich a vyjde ťa to v pohode.

patus_2
Včera o 18:56

Keď by si chcela robiť obložené misy, tak si daj pozor aj na šunku, klobasove potraviny, rôzne kupovane nátierky, to všetko môže lepok obsahovať. Zelenina to istí, rôzne syry ak tam nemáš ABMK a bezlaktozových, šunka skôr taká z "kusu mäsa". Z nátierok quacamolle, humus, ale aj vajíčková, tuniakova, bryndzová..bezlepkové pečivo vieš kúpiť bežné b obchodoch.

miskazlm

Zapečené zemiaky plnené bryndzou a slaninou. Kolegyňa celiatička si na nich vždy zgustne 🙂 Dajú sa jesť teplé aj studené.

anonym_edfc32
@anonym_autor

@anonym_edfc32 Poradiť sa dá aj bez zhadzovania. Tvoje návrhy som si prečítala, ale forma bola zbytočne útočná. Sme ľudia, každý občas hľadá tipy a nemusíme sa pri tom správať povýšene ☺️

@anonym_autor nikde som ťa nezhadzovala, ani neutočila🤦‍♀️Neviem kde si to vyčítala? To,že som napísala, že sú pre vás drahé? Veď som len použila tvoje vlastné slová. A ako ináč chceš potom zabezpečiť tie chlebíčky, ak nie urobiť doma. Veď stoja + - všade rovnako.

autor
Včera o 18:58
@miskazlm

Zapečené zemiaky plnené bryndzou a slaninou. Kolegyňa celiatička si na nich vždy zgustne 🙂 Dajú sa jesť teplé aj studené.

@miskazlm super nápad ☺️ Ďakujem pekne

autor
Včera o 18:59
@patus_2

Keď by si chcela robiť obložené misy, tak si daj pozor aj na šunku, klobasove potraviny, rôzne kupovane nátierky, to všetko môže lepok obsahovať. Zelenina to istí, rôzne syry ak tam nemáš ABMK a bezlaktozových, šunka skôr taká z "kusu mäsa". Z nátierok quacamolle, humus, ale aj vajíčková, tuniakova, bryndzová..bezlepkové pečivo vieš kúpiť bežné b obchodoch.

@anonym_1f73ca
@danniiee8
@patus_2
Baby, ďakujem vám veľmi pekne za tieto podnetné pripomienky. Keďže s tým nemám skúsenosti, tak mi to naozaj pomohlo ☺️

Strana
z2