icon

Čím nahradiť Karičku v nátierke pre deti?

Včera o 13:47

Ahojte, robievate deťom desiatu z Karičky? Ja to miešam s maslom a pažítkou, ale svokra ma zvozila, že sú to samé taviace soli a že je to nezdravé. Čím to nahrádzate? Chcem niečo, čo sa dobre rozotiera a nie je to úplne tvrdé ako tehla syra.

0silvia0
Včera o 13:52

@anonym_autor skus na maslo najemno nastruhat aidam, ma to super chut take najemno nastruhane, na masle to bude drzat.

anonym_3c2817
Včera o 13:52

@anonym_autor Do masla s pažítkou by som pokojne nastrúhala najemno aj nejaký kvalitný tvrdý syr.

simsalabim
Včera o 13:53

@anonym_autor Lucina alebo iny vyrobok podobneho typu.

mimimoje
Včera o 13:53

Lučina alebo iný čerstvý syr

natalka13
Včera o 13:57

Cerstvy syr. Fakt karicka a maslo nie.

anonym_28bd39
Včera o 14:07
@natalka13

@natalka13 prečo maslo nie?

anonym_1d312d
Včera o 14:14
@natalka13

@natalka13 co je zas na masle zle akoze?

natalka13
Včera o 14:19
@anonym_1d312d

@natalka13 co je zas na masle zle akoze?

@anonym_1d312d
Nic zle na nom nieje, ale je uplna zbytocnost k syru maslo do pomazanky. Tuku ma clovek v inych jedlach dostatok.
A miesat taveny syr s maslom uz je uplne zbytocne.
Bud mam maslo dzem - sunku....alebo pomazanku.

anonym_28bd39
Včera o 14:21
@natalka13

@anonym_1d312d
Nic zle na nom nieje, ale je uplna zbytocnost k syru maslo do pomazanky. Tuku ma clovek v inych jedlach dostatok.

@natalka13 aha tak si to myslela. Ako kombináciu. Lebo to vyznelo že je zlé dávať deťom do pomazánky maslo

michaela329
Včera o 14:24

Normálne Lucinu, Philadelphia syr, svokra má pravdu.

proste_zuza
Včera o 14:24

nicim, bez toho. Radsej viac sunky a ani si nevsimne

gejb
Včera o 14:27

@anonym_autor pre deti Lucinu alebo hollandia nátierku s nižším obsahom soli

oskvarka
Včera o 14:31

@anonym_autor tak na syrovú nátierku sa dá použiť postrúhaný syr ale dávam k tomu ramu alebo flóru gold. Ale robievam skôr rybickovu a vajíčkovy nátierku

anonym_6721fd
Včera o 14:32

Môžeš použiť aj Ricottu a pre lepšiu konzistenciu použiješ grécky jogurt.

anonym_53471e
Včera o 14:37

@anonym_autor ja som teraz akurát robila nátierku z medvedieho cesnaku kockove maslo, biely jogurt

anonym_1d312d
Včera o 14:39
@natalka13

@anonym_1d312d

@natalka13 tak taveny syr ja nejem, to autorka riesi taveny syr. Ja by som zmiesala nastruhany tvrdy syr s maslom alebo greckym jogurtom alebo kombinaciu masla, jogurtu a struhaneho tvrdeho syra

weleda123
Včera o 14:46

Ja dávam dcérke čerstvý syr napríklad. Lučina je tiež super. Alebo len maslo a do toho zamiešam, akoby také ochutené.

minesasubu
Včera o 14:48

ja som robievala s bielym jogurtom ak to bolo natierka s maslom
ak som dávala čerstvý syr alebo lučinu tak žiadne maslo

anonym_6b1aed
Včera o 14:51

@anonym_autor taveny syr je odpad, to by nemal jesť nikto a deti už vôbec nie, palec hore pre svokru

iwesska
Včera o 15:08

Do kazdej jednej pomazaky davam ako zaklad cerstvy roztieratelny syr, je to 100× lepsie,ako maslo. Take natierky su mastne a tazke.

anonym_df842a
Včera o 15:12

neviem, preco si niekto mysli, ze cerstvy syr je lepsi ako maslo, je to samozrejme blud. Maslo je skvelym zdrojom omega kyselin potrebnych okrem ineho pre zdravy vyvoj mozgu a aj zdraveho cholesterolu. Samozrejme s mierou, ale je to rovnako kvalitna potravina ako cerstvy syr 🙂

sisska96
Včera o 15:24

Hocijaký trojuholníkový syr alebo v črievke. Ako čo je v akcii

natalka13
Včera o 15:26
@anonym_df842a

neviem, preco si niekto mysli, ze cerstvy syr je lepsi ako maslo, je to samozrejme blud. Maslo je skvelym zdrojom omega kyselin potrebnych okrem ineho pre zdravy vyvoj mozgu a aj zdraveho cholesterolu. Samozrejme s mierou, ale je to rovnako kvalitna potravina ako cerstvy syr 🙂

@anonym_df842a cize pomazanku robis ciste maslo a cesnak napriklad? Maslo a rybicky v oleji....maslo a mrkva...
Urcite je taka ricotta zdravsia ako maslo.
Same "ramy" masla karicky a potom ze 13r maju zvyseny cholesterol

moonlight1210
Včera o 15:28

Ja by som maslo pouzila. A aj ho pouzivam.
Maslo doplna objem (mam vacsie mnozstvo natierky) a zjemnuje chut, kedze samo ma v podstate neutralnu chut. Podla typu je tiez zdrojom zdravych tukov.

anonym_1d312d
Včera o 15:58
@sisska96

Hocijaký trojuholníkový syr alebo v črievke. Ako čo je v akcii

@sisska96 nechce tam ziadne tavene syry, karicka ci lunex je jeden bordel

anonym_1dce40
Včera o 16:37

@anonym_autor dávam termizovanu smotanovu nátierku takmer do všetkých nátierok, žiadne maslo ani nič iné, úplne jednoduché a mega dobre.

1sally12
Včera o 18:26

Takže svokra ťa zvozila a ty si hned poslusne sklopila usi? Veď rob to tak ako doteraz.

anonym_551a9a
Včera o 18:45

Lucina alebo billa ma taky cerstvy syr ala lucina

ketrint
Včera o 19:30

@anonym_autor
Ja tiež používam cream cheese (čerstvý syr, je to podobne ako Lucina) dávam to do všetkého. Hlavne do nátierok (rybickova, bryndzova, syrová, olivova, avokadova, vajickova, mrkvova,…), ale pokojne tým zahustim aj segedín, alebo polievku…

anonym_2c6297
Včera o 19:50

@anonym_autor tvaroh