Čím nahradiť Karičku v nátierke pre deti?
Ahojte, robievate deťom desiatu z Karičky? Ja to miešam s maslom a pažítkou, ale svokra ma zvozila, že sú to samé taviace soli a že je to nezdravé. Čím to nahrádzate? Chcem niečo, čo sa dobre rozotiera a nie je to úplne tvrdé ako tehla syra.
@anonym_autor Do masla s pažítkou by som pokojne nastrúhala najemno aj nejaký kvalitný tvrdý syr.
Cerstvy syr. Fakt karicka a maslo nie.
@natalka13 prečo maslo nie?
Cerstvy syr. Fakt karicka a maslo nie.
@natalka13 co je zas na masle zle akoze?
@natalka13 co je zas na masle zle akoze?
@anonym_1d312d
Nic zle na nom nieje, ale je uplna zbytocnost k syru maslo do pomazanky. Tuku ma clovek v inych jedlach dostatok.
A miesat taveny syr s maslom uz je uplne zbytocne.
Bud mam maslo dzem - sunku....alebo pomazanku.
@anonym_1d312d
Nic zle na nom nieje, ale je uplna zbytocnost k syru maslo do pomazanky. Tuku ma clovek v inych jedlach dostatok.
@natalka13 aha tak si to myslela. Ako kombináciu. Lebo to vyznelo že je zlé dávať deťom do pomazánky maslo
@anonym_autor tak na syrovú nátierku sa dá použiť postrúhaný syr ale dávam k tomu ramu alebo flóru gold. Ale robievam skôr rybickovu a vajíčkovy nátierku
Môžeš použiť aj Ricottu a pre lepšiu konzistenciu použiješ grécky jogurt.
@anonym_autor ja som teraz akurát robila nátierku z medvedieho cesnaku kockove maslo, biely jogurt
@anonym_1d312d
@natalka13 tak taveny syr ja nejem, to autorka riesi taveny syr. Ja by som zmiesala nastruhany tvrdy syr s maslom alebo greckym jogurtom alebo kombinaciu masla, jogurtu a struhaneho tvrdeho syra
Ja dávam dcérke čerstvý syr napríklad. Lučina je tiež super. Alebo len maslo a do toho zamiešam, akoby také ochutené.
ja som robievala s bielym jogurtom ak to bolo natierka s maslom
ak som dávala čerstvý syr alebo lučinu tak žiadne maslo
@anonym_autor taveny syr je odpad, to by nemal jesť nikto a deti už vôbec nie, palec hore pre svokru
Do kazdej jednej pomazaky davam ako zaklad cerstvy roztieratelny syr, je to 100× lepsie,ako maslo. Take natierky su mastne a tazke.
neviem, preco si niekto mysli, ze cerstvy syr je lepsi ako maslo, je to samozrejme blud. Maslo je skvelym zdrojom omega kyselin potrebnych okrem ineho pre zdravy vyvoj mozgu a aj zdraveho cholesterolu. Samozrejme s mierou, ale je to rovnako kvalitna potravina ako cerstvy syr 🙂
neviem, preco si niekto mysli, ze cerstvy syr je lepsi ako maslo, je to samozrejme blud. Maslo je skvelym zdrojom omega kyselin potrebnych okrem ineho pre zdravy vyvoj mozgu a aj zdraveho cholesterolu. Samozrejme s mierou, ale je to rovnako kvalitna potravina ako cerstvy syr 🙂
@anonym_df842a cize pomazanku robis ciste maslo a cesnak napriklad? Maslo a rybicky v oleji....maslo a mrkva...
Urcite je taka ricotta zdravsia ako maslo.
Same "ramy" masla karicky a potom ze 13r maju zvyseny cholesterol
Ja by som maslo pouzila. A aj ho pouzivam.
Maslo doplna objem (mam vacsie mnozstvo natierky) a zjemnuje chut, kedze samo ma v podstate neutralnu chut. Podla typu je tiez zdrojom zdravych tukov.
Hocijaký trojuholníkový syr alebo v črievke. Ako čo je v akcii
@sisska96 nechce tam ziadne tavene syry, karicka ci lunex je jeden bordel
@anonym_autor dávam termizovanu smotanovu nátierku takmer do všetkých nátierok, žiadne maslo ani nič iné, úplne jednoduché a mega dobre.
Takže svokra ťa zvozila a ty si hned poslusne sklopila usi? Veď rob to tak ako doteraz.
Lucina alebo billa ma taky cerstvy syr ala lucina
@anonym_autor
Ja tiež používam cream cheese (čerstvý syr, je to podobne ako Lucina) dávam to do všetkého. Hlavne do nátierok (rybickova, bryndzova, syrová, olivova, avokadova, vajickova, mrkvova,…), ale pokojne tým zahustim aj segedín, alebo polievku…
@anonym_autor tvaroh

@anonym_autor skus na maslo najemno nastruhat aidam, ma to super chut take najemno nastruhane, na masle to bude drzat.