Čo pripraviť svokre vegetariánke na grilovačku?
Svokrovcov som pozvala na grilovacku. Mamzelova mama sa posledne mesiace rozhodla, ze vynecha maso. Poradte co dobreho pripravit pre nu, aby neostala hladna 🙂 s veg kuchynou mam 0 skusenosti.
salat s nejakym ovcim syrom ked uz vymysla, ten sa da dat aj ako priloha k masu
@zobaka nieco co hodim na gril
ako píšu ostatné, camembert, haloumi, prípadne marinované tofu, cuketa
halumi je vyborny na grilovanie, ale kludne aj camember, zo zeleniny cuketa, baklazan. V tunisku robili vyborne grilovane cukety, baklazany a paradajky... ale netusim ako by som na klasickom grile grilovala paradajky
Syr - grilovany hermelin alebo tofu alebo lupit v obchode veganske/vegetarianske maso uz sa predajavu aj take na gril. Bezne ich zozenies za fajn cenu napr v Kauflande.
Ak máš možnosť kúpiť v Tesco a nevadia jej trocha pikantné https://potravinydomov.itesco.sk/shop/sk-SK/pro...
veď to máš úplne bez roboty, teraz sú v obchodných reťazcoch grilovacie ponuky na všetky možné syry. Aj pre ostatných môžeš pridať aj zeleninu, my dávame cukety a papriky, tie sú rýchlo hotové, poprípade aj kukuricu
Ak máš možnosť kúpiť v Tesco a nevadia jej trocha pikantné https://potravinydomov.itesco.sk/shop/sk-SK/pro...
@13uzivatelka11 ooo vyzera zauimavo, dakujem.
Naplň bielu papriku tavenym syrom, vegetou (a šunkou,pokiaľ zje aspoň tú).my máme radi aj poloostiepky grilované
Naplň bielu papriku tavenym syrom, vegetou (a šunkou,pokiaľ zje aspoň tú).my máme radi aj poloostiepky grilované
@anonym_f2b993 na tú papriku som už aj zabudla 🙈 hlavne že ešte na jar som ju robila v rúre. Vďaka. Zajtra hodím na gril toto.
Sprav jej vegetariánske špízy s halloumi syrom, údené tofu.. + zelenina - šampiňóny, cibuľa, cuketa, paprika, cherry rajčiny... všetko zmiešaj s olive olejom + koreniny, gyros.. a napichaj na ihlu k tomu tzatziki..
Lidl ma take uz namarinovane tofu, tie mi dost chutia.. nejake garam masala, teryaki
@13uzivatelka11 ooo vyzera zauimavo, dakujem.
@anonym_autor sú rôzne vegánske klobásy, špekačky, akokeby mäso na gril
Halloumi
@biba_18 píše, že neje mäso, tak rybu asi tiež ťažko.
@13uzivatelka11 poznám kopec ľudí čo nejedia maso - rozumej kravy, prasatá, hydinu - a rybu jedia. tak nechaj na svokru, čo ona bude alebo nebude jesť ...
@anonym_autor lahko ogrilovane korbaciky, alebo parenica cela priecne prekrojena, grilovana zelenina a pred koncom posypat struhanym parmezanom, grilovane polbagetky s nejakym bylinkovym maslom, alebo potriet bazalkovym pestom, nejake zapekane chlebiky/polovice peciva potrete vyssie spominanym, na to syr, pripadne struhany syr a zelenina. Dochutenie/ozdobenie napr. grilovany cely strucik cesnaku priecne prekrojeny aby vznikol hrubsi platok - taky "kvet".
@anonym_autor my zvykneme robit grilovany encian s brusnicovou omackou, grilovany oštiepok, halloumi syr, a zelenina rozna paradajky, cuketa, paprika, zemiaky, sampiony, kukurica
Obchody su plne vege veci, alebo urob ty placky z tofu zelenina syr vajicko.
Grilovane portobello alebo plnene pecene...

salat s nejakym ovcim syrom ked uz vymysla, ten sa da dat aj ako priloha k masu