Čo pripraviť svokre vegetariánke na grilovačku?
Svokrovcov som pozvala na grilovacku. Mamzelova mama sa posledne mesiace rozhodla, ze vynecha maso. Poradte co dobreho pripravit pre nu, aby neostala hladna 🙂 s veg kuchynou mam 0 skusenosti.
@anonym_autor sú rôzne vegánske klobásy, špekačky, akokeby mäso na gril
@sisska96 🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢
@anonym_autor baklazan, cuketa, tofu.. paprika ci cibula aj... su aj veggie parky a spekacky. Halloumi sa tiez griluje....
@13uzivatelka11 poznám kopec ľudí čo nejedia maso - rozumej kravy, prasatá, hydinu - a rybu jedia. tak nechaj na svokru, čo ona bude alebo nebude jesť ...
@biba_18 aj ja som po rokoch čistého vegetariánstva začala kvôli nedostatku bielkovín jesť ryby, ale ak by som mala návštevu, ktorá mi povedala že sa rozhodla nejesť mäso, neurobím jej drahu rybu, ak náhodou by tie ryby nejedla. 🤦♀️ Môj muž napríklad neje ani ryby.
Syr - tofu, halloumi, camembert, tomme. AK je ryby tak ryby, papriky, cuketu, zemiaky
@sisska96 🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢
@anonym_e5d51d Ono je ti jasne, ze tieto alternativy su stale ovela zdravsie, ako kupovana klobasa, ci spekacky z Tesca? 😅
Velke zampiony naplněné pomazankovym máslem smíchaným s nadrobno nakrajenou cibulkou, paprikou, rajcaty posypane strouhanym syrem.
Vydlabane cukety plnene vegetarianskym mletým masem osmahnutym na cibulce s rajským protlakem, cesnekem, bazalkou. Nebo pokud vege maso nechces, tak osmahni ten vnitrek cuket s cibulkou, česnekem, nakrajenymi rajcaty a rajskym protlakem (muzes tam vnichat i fazole nebo plechovku cizrny).
Lilek je uplne bozi na grilu.
Uvarena kukurice, brambor v alobalu plneny kysanou smetanou s bylinkami.
A pak vsechny mozne syry, co uz ti tady psali, a nebo vege nahrazky.
Tohle delame uz leta letouci my, ale pokud chces jeste neco jineho, tak se zeptej chatGPT. 😉
@anonym_e5d51d Ono je ti jasne, ze tieto alternativy su stale ovela zdravsie, ako kupovana klobasa, ci spekacky z Tesca? 😅
@oceanahory noooo zdravšie určite nie, lebo sú plné umelín, len sú vegánske
@biba_18 aj ja som po rokoch čistého vegetariánstva začala kvôli nedostatku bielkovín jesť ryby, ale ak by som mala návštevu, ktorá mi povedala že sa rozhodla nejesť mäso, neurobím jej drahu rybu, ak náhodou by tie ryby nejedla. 🤦♀️ Môj muž napríklad neje ani ryby.
@13uzivatelka11 šak ale ja mám napr. ústa a ja by som sa spýtala 😉
@oceanahory noooo zdravšie určite nie, lebo sú plné umelín, len sú vegánske
@sisska96 Ale ano, je to stale lepsia aletrnativa, ako spracovaneho maso kupovane v supermarketoch. Samzorejme nemozem zovseobecnovat, treba pozerat aj na zlozenie, aj medzi veganskymi sa najdu naozaj velmi nevhodne alternativy, ale velka vacsina dostupna na nasom trhu je zlozenim stale zdravsia.
Vela vegetarianov neje ziadne maso, ani ryby. Takze ja by som dala nejake syry, je ich velky vyber, ak je problem, daju sa kupit aj bezlaktozove na gril, ci uz ostiepok alebo chamembert, videla som aj grecky. K tomu grilovanu zeleninu, to mozu jest aj masozravci a nejake salaty na studeno.
Osobne mi tie rozne rastlinne nahrady udenin nechutia, mala som to, neoslovilo, tak isto ani nahrady mliecnych vyrobkov, konkretne tvrdych syrov.
ja len, ze toto sa treba pytat? Nie je to taka nejaka vseobecna vedomost, ze nejem maso, tak asi mozem zeleninu a nejaky syr.
@anonym_autor haloumi syr na gril, alebo cuketu, mäsité papriky, šampiňóny… ja mäso síce jem, ale tieto bezmäsité veci na gril mi chutia snáď aj viac, najmä ak je horúco.
@anonym_autor milujem tofu nakrajane aq agrilovane najma udene..haloumi syr...cuketa cervena cibula..rajcinky male...k tkmu dobry topink a makky chlebik alebo aj bez
Spýtaj sa jej, čo jej momentálne najviac vyhovuje.
Vôbec sa nemusíš trafiť a budete dve sklamané.
@anonym_autor ugrilovat- baklažán, cuketu, veľkú papriku, šampiňóny, rôzne syry na gril a ku tomu šalát čerstvý so zálievkou napr. V dnešnej dobe je veľa možností
@sisska96 Chvalabohu…ale nazor aspon mozem vyjadrit
@oceanahory ja viem ze zijes na klickoch ,ale mala som v hube veganske mäso (kostovka) a to zlozenie bolo take ze ta klobasa je zdravsia ,a to aj vegan povedal …….
@sisska96 Chvalabohu…ale nazor aspon mozem vyjadrit
@oceanahory ja viem ze zijes na klickoch ,ale mala som v hube veganske mäso (kostovka) a to zlozenie bolo take ze ta klobasa je zdravsia ,a to aj vegan povedal …….
@anonym_e5d51d 😅 tak si davaj do "huby", co len uznas ty za vhodne, nebudem sa hadat s niekym, kto si ocividne nevie precitat zlozenia produktov a vyzivove hodnoty 🤷.

Grilovaná zelenina (cuketa, zemiaky, paprika, mrkva..) a syry