Čo zvyknete raňajkovať?
Rada si prečítam a inšpirujem sa čo zvyknete každý deň raňajkovať. Ja mám pocit, že jem stále dokola to isté a už mi to nejde na chuť. A kedy približne raňajkujete? Ja nedokážem skoro ráno niečo zjesť, cca až po nejakej 8-9. Muž jedáva o 6.00, nechápem ako sa to dá takto skoro hneď po prebudení 😀
@anonym_autor ovsene mlieko, granola, orechy, banan+ nejake dalsie ovocie.
Ked som doma, kasa, med, semienka, mraz cucky, maliny, orechy. Ked som v praci overnight oats, semienka, ovocie. ja sa toho neviem prejest, vzdy v podstate inak dochutene
Ja ranajkujem cca 5:30-6.00 pred pracou.. Musim sa najest doma v klude. Moje ranajky napr. volske oci, parky, prazenica, roztek, k tomu zeleninka, pecivo.. sladke ranajky nemozem, po nich zostanem skoro hladna.
Ja vyslovene slane ranajky ( ziadne kaše a podobne )
Teraz mam kaiserky s lucinou, sunka, šalat a paradajky. Ale vzdy si dam za tym napr. Kocku cokolady.
Zo sladkych ranajok sa nenajem
Jedavam skoro denne o 7:30
Ja raňajkujem v podstate iba cez víkendy a to sú také neskoršie raňajky - vajíčka na rôzne spôsoby, pečivo s natierkami (vajickova, tuniaková, mrkvová, cesnakovo-syrová, cviklová, bryndzová) alebo klasicky so šunkou, syrom, zapečené toasty, hrianka s avokadom alebo občas aj párok alebo si spravíme anglické raňajky, ku všetkému veľa zeleniny… sladké málokedy, občas kaša, banánové lievance, vianočka… cez týždeň začínam desiatou, väčšinou skyr alebo tvaroh s ovocím 😊
ked som doma čaj čierny a 1 cukrárska piškota
neskôr potom hollandia biely jogurt a k tomu drobne ovocie, chia, kakao ..rôzne
ked som na horách tak to praženica 😂 tam by som na jogurte umrela , tam je iny vydaj
ked som na služobke tak niečo dobre miestne, chlebiček väčšinou
@anonym_autor
Kaše, ideál ovsena alebo teraz som si obľúbila z vilgain. Grécky jogurt, skyr, ovocie.
Jem hneď po prebudení 😁😁😁
Jedavam vacsinou to iste - tvaroh s nejakym orieskovym maslom (teraz pstaciovym) alebo cokonatierkou. drobne ovocie - v lete cerstve, inak mrazene alebo domace broskyne, musli. Niekedy mam jogurt namiesto tvarohu. Niekedy iba samotne musli. Ale moja prva volba je ten tavroh - za roky sa mi neprejedol. cez tyzden jedavam skoro (do 7, niekedy okolo 5.30, zalezi od dna), cez vikend okolo pol 9.
Snidam 12 let to same v ruznych malych obměnach- pres noc namočené ovesné vlocky a k tomu porůznu- lnene seminko, psyllium, chia, goji, kokos, orechy, datle, rozinky- plus ruzne cerstve ovoce- plus jogurt 😉
V nedeli si delame “kralovskou snidani”- vylozime celou lednici na jidelni stul- pomazanky, syry, sunku, uvarime vajicka na mekko- toastujeme, k tomu kafe, pomerančovy dzus- nedele miluji obzvlášť deti 🤩
@anonym_autor Doma iba sladké raňajky mávam-lebo rýchlo si robím obed tak niečo také menšie len. Teda nejaké sušienky, keksy, sladké pečivo a podobne-celkom malé množstvo tak do 50gramov. Vajíčka, slanina a také iba ak som niekde na pobyte a že napríklad raňajkujem pred ôsmou a obed mám po 12tej. Doma obedujem okolo 10:30-11:00 už.
ranajkujem v robote po 8:00
vzdy na slano, nikdy nie jogurt ani kasa. rohlik albo chlieb, s natierkou (rozne druhy) a vela zeleniny
jogurt olovrantujem.
jedávame cez vikend okolo9-10 aj ked sme hore od 6-7 proste relax
snažim sa robiť natierky často včera to bola mrkvova vajičková,
dnes budeme mať niečo ako domácu paštiku a zeleninu
cez tyzdeň muž jedáva v práci a ja okolo 8
vačsinou avokado, šunku, čerstvý syr , vajičko na tvrdo zeleninu
cez vikend mávame pestré raňajky máme syna tak sa snažime vždy jesť spolu čo chuti aj jemu
omeleta , praženica, natierku ( tuniakovú má velmi rád) , hemendex, nivovu, vajička na tvrdo s avokadom
sladké ranajky nemáme ale ku káve si dáme niěco sladke dnes mame tvarohovú babovku po ranajkách
Jogurt, vlocky, zmes semiacok (lanove, tekvicove, chia, slnecnicove), ovocie co prave je (dnes jahody, cucoriedky a pol bananu), a niekedy prihkdim orechy, alebo kvapku javoroveho nsirupu, podla toho aky jogurt.
Ked nie je jogurt tak len zohrejem mlieko a minutku vlocky povarim nech zmaknu, to si robim hlavne v zime.
Cez vikend otoastovany chlebik s niecim sladkym, alebo len s maslom, vynimocne vajicka ked sa mi velmi chce, alebo rychle palacinky.
Jem tak hodinu-dve po zobudeni, skor mi nechuti, mam pomaly rozbeh 🙂
Ja ranajkujem 6:45 predtým ako budím deti, ranajkujem kaše väčšinou ryžové a ovocím 😊
@anonym_autor ja každe ráno kváskový chlieb so šunkou, syrom, zeleninou. Raňajkujem v práci okolo 6:30_7:00. Doma cez víkend Praženicu, volské oká, chlebík vo vajíčku, zvyknem robiť rôzne pomazánky. Napríklad bryndzovú, nivovú, tuniakovú, vajíčkovú. Ku všetkému veľa zeleniny. Tento víkend sme mali grécky šalát a tvarohový koláč s jahodami.
Zelenina, chlieb a natierky/sunka, syr, alebo prazenica, parky, kasa, ryba v konzerve, trescia pecen, leco, ovocie a jogurt, chia puding, lievance, palacinky, polievky.. podla toho kolko mam casu a na co mam chut
Az po kave a sumivom magnezku jedavam...dnes napriklad nakladany encian som mala s rohlikom...inak celozrnne pecivo syr sunka zelenina.prazenica.pasteta.salama.rozne natierky....neznasam sladke jedla takze ziadne sladke ranajky nejedavam
Nechuti mi jesť hneď po prebudení. Musím chvíľku počkať. Keď je víkend tak máme raňajky podľa toho ako vstaneme 😃 cca medzi 09:00 - 10:00 a to prevažne slané raňajky. Sladké moc nemusím. Muž so synom majú radi aj sladké. Mávame vajíčka na rôzne spôsoby, chlebík alebo iné pečivo, maslo, natierky, syr a zelenina. V práci ranajkujem o 08:30 ale keďže vstávam o piatej tak hneď ako prídem dám si aspoň skyr alebo priteinovy drink. Doma mi jogurty na chuť neprídu 🙂
Cez týždeň vždy overnight oats ktoré si nosím do práce. Takže cca a 2h po prebudení. Vždy so sezónnym ovocím orieškami a semienkami. Cez víkend lievance alebo wafle s arasidkom/tahini/mascarpone + ovocie džem/med a čierny čaj musí byť vždy
Vselico - sunka syr pomazanky vajicka ovsena kasa. Sladke ako lievance palacinky nie.
Kedze pracujem vzdy od 17,00, rañajky si vychutnam, vzdy slane a vzdy musia byt vajicka na nejaky sposob (1 vajce +2 bielka), niekedy so slaninoj, niekedy so syrom... a trochu nejakej polievky, ci uz strukovinova, alebo dnes hovadzi vyvar a do toho nakrajanu zvlast sparenu brokolicu).
Vstavam o 8,00 (dnes napr. o 9,00, lebo som isla spat az o 23,30), a rañajkujem tak 2h po zobudeni
@anonym_autor Väčšinou sa moje raňajky konajú az v práci,a tak to je väčšinou kúsok pečiva s maslom,Lucinou, šunkou, syrom a vždy zelenina/čím väčšie množstvo a viac druhov,tym lepšie/.Cez víkend príde na rad aj volské oko, praženica, omeleta,obcas aj párok, prípadne chlebík vo vajíčku
@anonym_autor ja tiež musím jesť do pol hodiny čo sa zobudím.Vacsinou kašu, ovocie, orechy, alebo slané vajíčko, šunku, paradajky,syry, občas toust, chleba vo vajci, granolu a jogurt, pomazánku
Nemám rada sladké raňajky typu džem, vianočka, lievance..babovka
@anonym_autor v lete smoothies s proteínom a v zime mixované polievky s proteínom, raňajkujem okolo 11-tej v práci.
Ja neznášam sladké raňajky.
Ja jem len pečivo, robievam tuniakovu, vajičkovú, sardinkovu natierku, šunka s lucinou alebo maslo, prazenica a vajíčka na rôzne spôsoby, baby paštéta so zeleninou a podobne.
Dnes sme mali tuniakovu natierku, k tomu uvarene vajíčko, kápiu a cíbiky 🫑🥚🧅🥖
Keď som v práci tak granolu s jogurtom, cottage, ryzovu kašu s ovocím. Doma pečivo, parky, praženica, salama,šunka, alebo čo som dal

tvaroh banan skorica, pohankova kasa ovocie, cottage cheese, krajec chleba humus zelenina...