icon

Je plnená paprika s neuvarenou ryžou jedlá?

Dnes o 07:49

Ahojte, minule som videla video, kde pri tomto recept použili neuvarenú ryžu - ja dávam vždy varenú. A tak ma zaujíma, či niekto robí aj z neuvarenej, či je to jedlé.

anonym_ede7b2
Dnes o 07:51

Veď papriku potom varíš či čo s ňou robíš, keď ju naplníš? 🤔

anonym_e9a575
Dnes o 07:54

Ja som davala, ale s varenou ryzou je to rychlejsie. Pouzivam nie celkom uvareneu, skor tak na polovicu uvarenu, ona v hrnci dojde

anonym_d20b41
Dnes o 07:57

Do plnenej papriky dávam skoro surovú ryžu.Je len sparena.V pohode sa uvarí za tú dobu, kým sa uvarí mäso a paprika

autor
Dnes o 07:58
@anonym_ede7b2

@anonym_ede7b2 No varím ju. Ale som zvyknutá dávať uvarenú. Slušne sa pýtam, či niekto robí z neuvarenej, keďže som to tak ešte nerobila.

anonym_ede7b2
Dnes o 08:01
@anonym_autor

@anonym_ede7b2 No varím ju. Ale som zvyknutá dávať uvarenú. Slušne sa pýtam, či niekto robí z neuvarenej, keďže som to tak ešte nerobila.

@anonym_autor Veď ja slušne odpovedám, varíš papriku, tak že ryža sa uvarí. Niekto má rád ryžu ako blato, ten ju najprv uvarí a tak dá do papriky a niekto má rád ryžu takú, aby sa oddeľovala a ten použije surovú.

anonym_9b6819
Dnes o 08:06

Tiež varím ryžu predtým
Nemám rada, keď sa oddeľuje ale drží pokope

tykat
Dnes o 08:08
@anonym_autor

@anonym_autor ano niekto dava neuvarenu a potom to vari dlhsie, napr. moja mama to tak robila a pomalicky varila to aj hodinu od zovretia. A niekto dava varenu, vari kratsie a ma istotu ze ryza nebude tvrda.
To je ako napr. lasagne alebo francuzske zemiaky. Ja davam lasagne predvarene, ale minule som dala surove lebo som to niekde videla. Piekla som dlhsie na nizsej teplote a boli vyborne, uz ich nebudem predvarat. Francuzske zemiaky robim vzdy zo surovych zemiakov, hodku peciem priklopene a potom 20min zapekam, moja mama robila len z uvarenych.

anonym_1e2af6
Dnes o 08:09

Davam surovu. Aj do papriky, aj do kapustnych listov. Mame radi sypku ryzu, nie taku ako blato.
Aj lasagne robim zo surovych cestovin, aj francuzske zemiaky zo surovych zemiakov...

stellarstar
Dnes o 08:11

Ja ryžu nikdy nepredváram, ved sa to v paprike a rajčinovom pretlaku uvarí

luciaruz
Dnes o 11:16

Ja tiež ryzu varím dopredu. U nas sa vzdy tak robilo.

elz1920
Dnes o 11:28

Je to úplne v pohode jedlé. A to papriky pečiem.

anonym_12509b
Dnes o 11:32
@anonym_ede7b2

@anonym_ede7b2 Ja dávam už predvarenú papriku s uvarenou ryžou. Každý robí po svojom. Neuvarenú ryžu by som nedala.

henka123123
Dnes o 11:33

Nedavam vobec ryzu..ale keby som davala tak by som ju uvarola do polomakka...inak podla mna bude ako blato

anickaaa6aaa
Dnes o 11:34

ja ryžu len chvíľku obvarím a pekne vždy dôjde...

anonym_345a36
Dnes o 13:03

Akurat som robila dnes, ale kedze ja robim aj papriku, aj gule, tak ryzu varim, ja aj tak nemam rada nedovarenu ryzu a neviem, ci by som to odhadla, kolko treba varit tu papriku. A ryza nabera na objeme, to si celkom neviem predstavit, ako to naplnit, to nevylieza von potom alebo nepraskaju tie papriky? 🤔. No neviem, treba skusit a uvidis, ja oatanem pri klasike asi.
Ja napriklad aj francuzske zemiaky robim radsej tak, ze zemiaky uvarim v supke a olupem a nakrajam alebo urobim ako na zemiakovy salat a potom sa to uz len rychlo zapecie. A ma to inu chut kvoli tym zemiakom. Nedavam to surove.

anonym_58a0b5
Dnes o 14:00

@anonym_autor ryža sa uvarí s paprikou, robíš si zbytočnú robotu. Ja napr. keď zapekám cestoviny s omáčkou, tak dávam surové, len do omáčky dám kus viac vody. Tak isto aj lasagne sa prekladajú surové omáčkou. Či ryža, či cestoviny, to sa všetko uvarí zároveň s tým jedlom. No ja by som nerobila všetko zvlášť a potom ešte aj spolu zapekať, viem čas aj lepšie využiť.

anonym_8fc604
Dnes o 14:31

@anonym_autor ryžu zalievam vriacou vodou na pár minút nech nasiakne a potom plním papriku.

mogaa
Dnes o 15:39
@anonym_autor

@anonym_autor no zo surovej to musíš v omáčke uvariť, teda tú plnenú papriku dlhšie varíš,,,,inak to nezješ ak bude ryža tvrdkavá