icon

Je potrebné premývať ryžu pred varením?

Včera o 11:45

Viete, prečo je to potrebné?
Keď ju nepremyjem, stane sa niečo? Inak chutí? Neviete?

Strana
z3
anonym_566fb0
Včera o 14:35
@anonym_e395b1

@anonym_autor Ako vieš že teraz je kvalitná a vtedy bola nekvalitná?

@anonym_e395b1 ja si ako dieta pamatam, ze sme ryzu preberali. boli v nej cierne zrna - nie jedno... to uz dnes nebyva.

anonym_cea70a
Včera o 14:45
@anonym_273941

@anonym_0dcef6 to ze zmyjes skrob je mytus. skrob v sebe obsahuje cele zrno.. to na povrchu je pracha tym ze ryzu umjes nezmyjes z nej absolutne ziaden skrob

@anonym_273941 tá voda po umytí ryže je biela ako mlieko,to teda prach rozhodne nie je

anonym_cea70a
Včera o 14:52

@anonym_autor Videla si niekedy,ako aziati varia ryžu? Premývajú ju predtým.

https://dobruchut.aktuality.sk/clanok/38653/mal...

anonym_544b08
Včera o 14:58

Ryžu premývam vždy.
Nepremývam akurát arborio ryžu, keď varím krémové rizoto.

orisker
Včera o 15:52

Áno!

janka1011
Včera o 15:53

@anonym_autor vždy ryžu dôkladne premývam, najprv teplou, potom studenou vodou, až kým voda nie je čistá. Neumytú by som nejedla. Tú šošovicu ti tiež odporúčam preberať, bežne tam nájdem kamienok alebo iný bordel.

anonym_ac3549
Včera o 16:16
@ivanakal

Budem za divnu. Nikdy som ryzu nepremyvala. Ani moja mama, preto mu to prislo normalne. Prvy krat som videla u svokry, ze ryzu premyvala. Ked som to skusala doma, vobec mi potom nechutila. Bola taka polepena, take blatko 🤷 proste nepremyvam.

@ivanakal sme dve divne. Ja ju tiež neumyvam je potom polepena a nechutná

anonym_e99791
Včera o 16:22
@janka1011

@anonym_autor vždy ryžu dôkladne premývam, najprv teplou, potom studenou vodou, až kým voda nie je čistá. Neumytú by som nejedla. Tú šošovicu ti tiež odporúčam preberať, bežne tam nájdem kamienok alebo iný bordel.

@janka1011
Inac v Azii bezne nechavaju 1/2 hodiny pred varenimv vo vode potom zleju ze vraj sa "napuci" a je chutnejsi.

anonym_273941
Včera o 17:07
@sisaka

@anonym_273941 ty sa nestrapňuj. Nikto nepisal, že ryža neobsahuje škrob, alebo že škrob nie je v celom zrne, ale len na povrchu.
Tým že sa ryža umýva pred varením, sa odstraňuje škrob z povrchu toho zrna. Ty tvrdíš, že sa neumýva koli tomu, že sa to robí len preto, lebo je špinavá. Možno si radšej ty pozorne prečítaj čo tvrdíš a čo ti na to píšu druhí ľudia predtým než začneš skákať do ľudí a prevracať to, čo píšu

@sisaka dobre moja.. s hlupakom sa nebudem vadit 🙂

sisaka
Včera o 17:10
@anonym_273941

@sisaka dobre moja.. s hlupakom sa nebudem vadit 🙂

@anonym_273941 no vidíš a ja zase s človekom, ktorý nie je schopný uznať, že sa môže mýliť, miesto toho zvolí verbálnu agresiu a nadávky voči ľuďom, ktorí sa ho snažia poopraviť

anonym_e99791
Včera o 17:24
@lukbe

@anonym_f6324b to je hoax, ale umývam, voda po umytí je dobrá na polievanie kvetov.

@lukbe
No nieje to hoax

anonym_1884df
Včera o 17:53

Ja ryzu aj na 2hod namacam. Nech ju zbavim arzenu..

sara07
Včera o 18:02
@anonym_ac3549

@ivanakal sme dve divne. Ja ju tiež neumyvam je potom polepena a nechutná

@anonym_ac3549 kvalitna ryža nie

anonym_23a7ad
Včera o 18:07
@anonym_16d5d7

@anonym_autor no v minulosti boli omnoho kvalitnejšie potraviny ako teraz

@anonym_16d5d7 no neboli , no neboli 😂😂😂
by ti teta čo robila v labaku vedela rozpravat,
to je len mytus ohladne kvality
napr. taky benzín myslíš že bol kvalitnejší , no nebol , bol s olovom , a to sme pekne dýchali všetci , vedeli o tom , v takom švajčiarsku ho zakazali už v 85 , u nás sa obmedzil v 90 rokoch a zakazal až v 2000, v československu nebola snaha skorej, načo
ten prechod na bezolovnaty sa nedá zo dna na den, skorej nebola vôla

anonym_95ed48
Včera o 19:24
@anonym_2bb898

@anonym_242b10 To myslíš vážne s tým brusenim ryže?

@anonym_2bb898 a viete o tom, že väčšina baby mrkva je klasická veľká mrkva, ktorá sa reze na malú ?😅
Ale hej ta ryža tomu neverím ani ja🙂

anonym_2bb898
Včera o 19:33
@anonym_95ed48

@anonym_2bb898 a viete o tom, že väčšina baby mrkva je klasická veľká mrkva, ktorá sa reze na malú ?😅

@anonym_95ed48 😃😃😃. Rozmýšľam,ze môže to byt aj naopak, okrúhla ryža sa brúsi na podlhovastu😃

anonym_ef8ffe
Včera o 19:37

@anonym_autor áno, kvôli škrobu umyť, až pokým nejde číra voda.Nikdy by som ju nezjedla neumytu

anonym_7e8b6a
Včera o 19:40

Umývam ju vždy a riadne. Nechcelo sa mi vypisovať prečo, tak dávam Al. Ryžu treba umývať najmä preto, aby ste z jej povrchu odstránili prebytočný škrob, ktorý spôsobuje, že sa zrná lepia a výsledok je kašovitý. Oplachovaním sa tiež zbavíte nečistôt, prachu, mikroplastov a ťažkých kovov (ako napríklad arzén), ktoré ryža absorbuje pri raste v zaplavených poliach.

anonym_cb2c63
Dnes o 01:12
@anonym_95ed48

@anonym_95ed48
Este sa musite vela ucit aj ked sa tu hrate na mudre

anonym_95ed48
Dnes o 05:08
@anonym_cb2c63

@anonym_95ed48
Este sa musite vela ucit aj ked sa tu hrate na mudre

@anonym_cb2c63 tak vysvetlí prečo dlhozrnna je užšia ako gulatozrnna
Ako z tej užšej urobíš širšiu?

Strana
z3