icon

Je vývar z pečených kostí chutnejší?

Dnes o 08:15

Doteraz som dávala kosti rovno do hrnca, ale čítala som, že keď sa najprv upečú v rúre, vývar má byť výraznejší a chutnejší. je tam podľa vás naozaj taký rozdiel v chuti, že sa oplatí robiť ten krok navyše?

anonym_1cf3e4
Dnes o 08:24

Za mňa je takýto vývar iný chuťovo, ale že by som sa išla zabiť, že je lepší a neviem aký brutálny, tak to nie. Veď jeden krát vyskúšaš a uvidíš, veď roboty s tým navyše zas až tak nie je.

danica2711
Dnes o 08:25

@anonym_autor ja tam nejaký výrazný rozdiel nevidím, takže keď mám čas a chuť, kosti opečiem, keď nie, tak nie. Keďže konzumenti žiadny rozdiel neuvádzajú, mám pocit, že si ten mierny rozdiel nahováram len ja

anonym_6fe91e
Dnes o 08:26

neskúšala som osobne, ale suseda tvrdí že farba polievky je iná.

katica06
Dnes o 08:27

Pár krát som skúsila, mňa neohúril

kati1414
Dnes o 08:31

Skúšala som, zostala som pri klasickom vývare. Ale odporúčam to aspoň raz skúsiť a uvidíš 🙂. Za mňa to potrebné nie je, vyvar je po 4h varení výborný aj bez pečenia kostí. Je pravda, že farbu má výraznejšiu, ale na tom mne osobne nezáleží.

miriamzba
Dnes o 08:55

Skúsila som to viackrát ale rozdiel v chuti sa mi zdal minimalny na to, aby som sa najprv babrala s pečením. Takže vrátila som sa naspäť k spôsobu že davam surové mäso a kosti rovno do hrnca. Vývar ale taham niekolko hodín a potom cedim cez utierku, tak to robím odjakživa.

petronellla87
Dnes o 10:41

@anonym_autor skusila som parkrat, ale.tiez som nebadala velky rozdiel v chuti, tak som sa na to vykaslala

anonym_e51536
Dnes o 10:55

Vyrazny rozdiel citit ked varis z pecenych kuracich trupov, tam je aj farba aj chut niekde inde, a samozrejme, cim dlhsie varis, tym vyraznejsia farba aj chut. Hovadzie kosti nepeciem, kuracie vzdy. Vyvar varim minimalne 6 hodin v beznom hrnci, alebo 1,5 hodiny v tlakaci. Kosti peciem v teplovzdusnej friteze na 180 aspon 20 minut, obcas ich obratim

letter
Dnes o 16:12

Mám radšej vývar z pečených kosti a zeleniny. Akurát sa mi to nie vždy chce robiť 😅