Je vývar z pečených kostí chutnejší?
Doteraz som dávala kosti rovno do hrnca, ale čítala som, že keď sa najprv upečú v rúre, vývar má byť výraznejší a chutnejší. je tam podľa vás naozaj taký rozdiel v chuti, že sa oplatí robiť ten krok navyše?
@anonym_autor ja tam nejaký výrazný rozdiel nevidím, takže keď mám čas a chuť, kosti opečiem, keď nie, tak nie. Keďže konzumenti žiadny rozdiel neuvádzajú, mám pocit, že si ten mierny rozdiel nahováram len ja
neskúšala som osobne, ale suseda tvrdí že farba polievky je iná.
Skúšala som, zostala som pri klasickom vývare. Ale odporúčam to aspoň raz skúsiť a uvidíš 🙂. Za mňa to potrebné nie je, vyvar je po 4h varení výborný aj bez pečenia kostí. Je pravda, že farbu má výraznejšiu, ale na tom mne osobne nezáleží.
Skúsila som to viackrát ale rozdiel v chuti sa mi zdal minimalny na to, aby som sa najprv babrala s pečením. Takže vrátila som sa naspäť k spôsobu že davam surové mäso a kosti rovno do hrnca. Vývar ale taham niekolko hodín a potom cedim cez utierku, tak to robím odjakživa.
@anonym_autor skusila som parkrat, ale.tiez som nebadala velky rozdiel v chuti, tak som sa na to vykaslala
Vyrazny rozdiel citit ked varis z pecenych kuracich trupov, tam je aj farba aj chut niekde inde, a samozrejme, cim dlhsie varis, tym vyraznejsia farba aj chut. Hovadzie kosti nepeciem, kuracie vzdy. Vyvar varim minimalne 6 hodin v beznom hrnci, alebo 1,5 hodiny v tlakaci. Kosti peciem v teplovzdusnej friteze na 180 aspon 20 minut, obcas ich obratim
Mám radšej vývar z pečených kosti a zeleniny. Akurát sa mi to nie vždy chce robiť 😅

Za mňa je takýto vývar iný chuťovo, ale že by som sa išla zabiť, že je lepší a neviem aký brutálny, tak to nie. Veď jeden krát vyskúšaš a uvidíš, veď roboty s tým navyše zas až tak nie je.