icon

Ktorú jedlú soľ odporúčate?

Včera o 12:25

Prosim vas, ktora sol je teraz dobra? Posledne balenia, ktore sme kupili, su uplne zle

sisska96
Včera o 12:29

Čo môže byť na soli zle? Soľ ako soľ. Kúpim v jednote, alebo objednávam praidskú

beata_k
Včera o 12:30

@anonym_autor Co bolo na soli zle?

patrike
Včera o 12:33

To by ma tiez zaujimalo, co moze byt zle na soli.

stellarstar
Včera o 12:34

Rodičom kupujem v jednote alebo v kaufe a ziaden problém

vkatush
Včera o 12:34

Ja úplne chápem. Máme 3 rôzne značky a každá solí inak. Pri jednej to stačí štipka a pri druhej ani lyžicu necítiš.

simsalabim
Včera o 12:36
@sisska96

Čo môže byť na soli zle? Soľ ako soľ. Kúpim v jednote, alebo objednávam praidskú

@sisska96 no napr moj mamzel neznasa hrubozrnnu, musi byt pomleta uplne na jemno 🤷‍♀️

tilda23
Včera o 12:36

Ja som posledne kupila v Lidli a tiez sa mi vobec nepaci. Je strasne hruba a mam pocit, ze aj menej soli.

anonym_ea97bd
Včera o 12:40

Ja používam čiernu indickú soľ ale mixujem ju s bielou nakoľko ta čierna neobsahuje jod ktorý je dôležitý. Vo výsledku jedlo chuti a vonia výborne

autor
Včera o 12:46

co moze byt zle na soli? predtym som sol kupovala naozaj velmi malo, teraz kilo miniem za tyzden - dva, proste nesoli
posledna neviem aka bola znacka, ale bola hruba a prasniva, nesoli
predtym mali v kauflande v papieri zabalenu, jemnucka, super solila, zmenili obal za plast a aj sol uplne ina

patrike
Včera o 12:50
@anonym_autor

co moze byt zle na soli? predtym som sol kupovala naozaj velmi malo, teraz kilo miniem za tyzden - dva, proste nesoli
posledna neviem aka bola znacka, ale bola hruba a prasniva, nesoli
predtym mali v kauflande v papieri zabalenu, jemnucka, super solila, zmenili obal za plast a aj sol uplne ina

@anonym_autor Chemicky je to stale ten isty skoro 100% chlorid sodny. Urcite to nie je namlete na kocky 5 x 5 x 5 mm. V horucom jedle sa rozpustia po chvilke aj vacsie krystaly. Nadmerne solenie nie je zdrave.

lightworker
Včera o 13:17

Jodovana sol(musi byt) pre zdravie a psychiku,zdravo fungujuci mozog, ukazem obrazok:

anonym_c9d152
Včera o 13:24

Ja pouzivam od Solivarov tu modru, nie ruzovu dojodovanu, je dodavana presne v papierovom vrecusku, najhorsiu sol ma Kaufland, strasne velke zrnka, ako spominas je zabalena v plaste a kvalita uplne o nicom nakolko je malo slana, vraj mame ine chute tvrdia na zapade...

tenerifka
Včera o 13:55

Ja si na kupe soli davam zalezat, kupujem nerafinovanu hrubu surovu morsku sol (je tmavsia, trochu vlhka...), cast pomixujem najemno a cast nechavam taku hrubu na varenie

viestta
Včera o 14:16
@anonym_c9d152

Ja pouzivam od Solivarov tu modru, nie ruzovu dojodovanu, je dodavana presne v papierovom vrecusku, najhorsiu sol ma Kaufland, strasne velke zrnka, ako spominas je zabalena v plaste a kvalita uplne o nicom nakolko je malo slana, vraj mame ine chute tvrdia na zapade...

@anonym_c9d152 ruzova je s florom a jodom. U nas zo zakona je kuchynska sol jodidovana, pretoze jodom sa eliminuje vyskyt strumy

doriiis
Včera o 14:25

Ružová himalajska. Iná soľ u nás nehrozí.

akvi
Včera o 14:31

Ja klasickú soľ nemôžem ani cítiť, príde mi úplne až kyslá, resp. s divnou dochutou. Najprv som si myslela, že to je tým jodom, ale s morskou jodidovanu problém nemám. Himalajska tiež je akoby menej slaná, vyhovuje mi to na také to priame posolenie šalátu a chlebíka. Do varenia dávam tú morskú. Ja aj v reštaurácii rozoznam, akou soľou solia, niekedy kvôli tomu ani nedojem.

doriiis
Včera o 14:33
@akvi

Ja klasickú soľ nemôžem ani cítiť, príde mi úplne až kyslá, resp. s divnou dochutou. Najprv som si myslela, že to je tým jodom, ale s morskou jodidovanu problém nemám. Himalajska tiež je akoby menej slaná, vyhovuje mi to na také to priame posolenie šalátu a chlebíka. Do varenia dávam tú morskú. Ja aj v reštaurácii rozoznam, akou soľou solia, niekedy kvôli tomu ani nedojem.

@akvi .. ... Presne pre tu menej slanost používame iba ružovú himalajsku. Normálna soľ mi príde strašne umelá a nechutná uz

rozculena
Včera o 14:51

ružovú himalájsku

tykat
Včera o 15:06
@patrike

To by ma tiez zaujimalo, co moze byt zle na soli.

@patrike napriklad, ze baliarne zmenia dodavatela a sol nie je taka cista.
Na slovensku sa soľ neťaží a nevarí už roky, to bola kvalitná varená jedlá soľ, značku kúpili tuším rakúšania a pod ňou už predávajú kadečo.

klotildabazarik
Včera o 15:10

@anonym_autor tie z kauflandu su hnus, ja uz jedine morsku hocico len nie slovenské vyrobca🙄

maca1984
Včera o 15:13
@lightworker

Jodovana sol(musi byt) pre zdravie a psychiku,zdravo fungujuci mozog, ukazem obrazok:

Kupujem tú čo pridala
@lightworker

anonym_0e1923
Včera o 19:16

Divim sa, že väčšina z vás nemá odsledované, že soľ už dávno nie je dostatočne slaná. Rovnako cukor nie je sladký, ako kedysi. Do oboch sa pridávajú nejaké prídavné látky. Do práškového cukru škrob.

anonym_0da25e
Včera o 19:29
@lightworker

@lightworker mna strasne rozculuje tato sol poslednu dobu, su v nej necistoty. Uplne v kazdej. Take cierne a sede krystaliky. A to som ju predtym vzdy kupovala.

ivicatolic
Včera o 19:50

@anonym_autor Fresh, Jednota, papierové vrecká bielo modré, jediná schopná soľ a veľmi jemnučká 😊

lightworker
Včera o 20:24
@anonym_0da25e

@lightworker mna strasne rozculuje tato sol poslednu dobu, su v nej necistoty. Uplne v kazdej. Take cierne a sede krystaliky. A to som ju predtym vzdy kupovala.

@anonym_0da25e ja kombinujem aj inu, polsku priamo v Solnej bani ked sme boli tak odtial, vyborna 😍ta je top.. Wieliczka