Najlepší recept na cestovinový šalát na oslavy
Ahojte baby prosím vás, ak máte overený recept na skvelý cestovinový šalát, sem s ním 🙂.
Budeme mať veľkú záhradnú slávnosť, budem robiť misy a zeleninové šaláty, ale cestovinový nerobievam a chcela by som. Internet je plný receptov, ale ja by som predsa len chcela overený a obľúbený
Ďakujem pekne
Ja robievam z čerstvej zeleniny a kukurice,nič zložité.jedny robím tuniakove,ale to sa na záhradnú slávnosť asi nehodí a druhé robím s majonézou,alebo jogurtom ,ale jogurtove nie sú také chutné.najlepsie su mušle+cibuľa,šalátová uhorka,rajčina,reďkovka,paprika,kukurica...
podla toho co vam chuti, v podstate salat do kroreho vmiesas cestovinu
kura broskyna kukurica
tuniak uhorka cicer
mozarela paradajka kapary
krabie tycinky tvrdy syr kablko
surova brokolica jablko tvrdy syr
Ja mam najradsej tuniak, kysle uhorky a cibula, alebo zelenina (paprika, paradajka, kukurica), majonéza, strúhaný syr
v podstate to co najdem doma ale najviac nam chuti v zlozeni cestovina, kuracie maso (ked nemam tak sunka), syr, uhorka, kukurica, paradajka, redkovka, majoneza + grecky jogurt + cesnak + koreniny podla chuti, niekedy pridam aj varene vajicka
takže obľúbený môjho muža:
cestoviny (najlepšie mušle), mrazená zelenina (najlepšie vinica - maďarská zmes), párky (najlepšie spišské), tavený syr, kečup, olej, voda, soľ, korenie, majoránka alebo bazalka. keď tak na to pozerám aj vajíčko by sa tam hodilo ...
uvarím cestoviny, párky, rozmrazím zeleninu, pripravím si zálievku z vody, oleja, kečupu, soli, korenia a majoránky
do hrnca dám cestoviny, nakrájané párky, zeleninu, nakrájaný syr (prípadne aj to vajíčko) a zalejem zálievkou. musí to byť pomerne mokré. ochutnám - dochutím
nechám na noc v chladničke
ak je dosť zálievky, je to šťavnaté
podáva sa to chladené, s tatarkou (ale to nemusí)
@biba_18 ďakujem ti, to môže byť super 👍🙂
v podstate to co najdem doma ale najviac nam chuti v zlozeni cestovina, kuracie maso (ked nemam tak sunka), syr, uhorka, kukurica, paradajka, redkovka, majoneza + grecky jogurt + cesnak + koreniny podla chuti, niekedy pridam aj varene vajicka
@renka30 ďakujem, prosím ťa, ak by som tam chcela pridať mäso, to len tak opečieš ako minútku a pridáš do šalátu?
cestoviny (najlepšie mušle), mrazená zelenina (najlepšie vinica - maďarská zmes), párky (najlepšie spišské), tavený syr, kečup, olej, voda, soľ, korenie, majoránka alebo bazalka. keď tak na to pozerám aj vajíčko by sa tam hodilo ...
uvarím cestoviny, párky, rozmrazím zeleninu, pripravím si zálievku z vody, oleja, kečupu, soli, korenia a majoránky
do hrnca dám cestoviny, nakrájané párky, zeleninu, nakrájaný syr (prípadne aj to vajíčko) a zalejem zálievkou. musí to byť pomerne mokré. ochutnám - dochutím
@biba_18 no ty kokos, to je maglajz, okrem muža to niekto ešte zje?
@anonym_98fd35 je to dosť nazvala by som to "rustikálne"
@mirage no mne to pripadá ako keď si starý mládenec nahádže do hrnca všetko čo nájde v chladničke a nazve to, že niečo uvaril. Ale tak zas ľuďom chutí všeličo, aj párky s cestovinou a taveným syrom a kečupom.
tento recept tu minule pridávala jedna baba a mne velmi zachutil ale najlepšie je ho zjesť hneď v prvý deň.Mne čo to zostalo aj na druhý ale naj je čerstvý.Možno tu už niekto niečo podobné pridal.Uvaríš cestoviny, scedíš, pridáš 1 biely jogurt, tuniaka v konzerve, kukuricu, papriku, môžeš aj cibuľu, soľ, korenie a zamiešaš.Samozrejme že dávku si prispôsobíš😊
@renka30
To je super napad davat cez leto na grilovacku kuracie maso do salatu
@anonym_98fd35 maglajz? ok. ale vieš o tom že ľudia bežne jedia tavený syr že?
@biba_18 ja nepisem len o tavenom syre, ale o tej zmiesanine vsetkeho mozneho aj nemozneho. Pre mna maglajz, vam to chuti, ok😏
@anonym_98fd35 maglajz? ok. ale vieš o tom že ľudia bežne jedia tavený syr že?
@biba_18 mnohí áno, my nie, ale ok. Len toto s parkami, kecupom a tavenym syrom je uz iny level gastronomie.
Ja robim len taky klasicky. Uvarim mini kolienka alebo inu mini cestovinu. Do vychladnuteho pridam nakrajanu cerstvu zeleninu uhorky, paradajky, zltu,zelenu,cervenu papriku,okorenim,osolim,pridam majonezu,kyslu smotanu,lyzicku horcice,citronovu stavu podla chuti.
@biba_18 mnohí áno, my nie, ale ok. Len toto s parkami, kecupom a tavenym syrom je uz iny level gastronomie.
@anonym_dad1db šalát na grilovačku asi vrcholom gastronómie nebude, pokiaľ nie si nejaký fancy kuchár 🤷♀️ kde aj grilovačku berieš ako fancy záležitosť… btw, ten kečup je tam na ochutenie. kľudne si uvar z pyré nejakú omáčku ktorej použiješ cca 1 lyžicu na balík cestovín, fantáziu hádam máš…
@anonym_dad1db šalát na grilovačku asi vrcholom gastronómie nebude, pokiaľ nie si nejaký fancy kuchár 🤷♀️ kde aj grilovačku berieš ako fancy záležitosť… btw, ten kečup je tam na ochutenie. kľudne si uvar z pyré nejakú omáčku ktorej použiješ cca 1 lyžicu na balík cestovín, fantáziu hádam máš…
@biba_18 taky nicoise alebo caesar salat varia aj fancy kuchari, ti by asi parky a taveny syr do salatu nedali.
Zeler kupis v skle uz nastruhany aj s ananasom, vodu zlejem. Na malicke kusky opeciem kuracie masko. Spojim to s bielym(podla chuti kysla smotana, jogurt,majoneza..m) a eate na kocky nakrajany syr a cestovinu mozes a nemusis. Sol.Milujeme ho.
Ja davam cestovinu chery paradajky papriky cervenu zltu majolku ssol popor a grilovanu kuracinu malinke kusky a postruhany syr na hrubsie..moze byt aj bez kuraciny.