icon

Olivy s kôstkou vs. bez kôstky: Ktoré sú lepšie?

13. aug 2026

Žienky, kupujete olivy s kôstkou? Ja beriem stále tie bez, lebo sú praktickejšie, ale vraj chuťovo sa to nedá porovnať a s kôstkou sú oveľa lepšie.

Tak rozmýšľam, či som doteraz jedla len tie „horšie“ olivy 😅

lindusss2016
13. aug 2026

@anonym_autor tak zalezi od toho, ci chces porovnavat nejake giana olivy v sacku bez kostky s tou istou znackou s kostkou. Tam sa neviem vyjadrit. Ale na pulte si mozes kupit cerstve olivy, tie sa predavaju s kostkou, a chutovo sa nedaju porovnat s tymi lacnymi sackovymi zavaraninami. To je jasne.

amelie2017
13. aug 2026

Ja mam rada olivy kalamata. Tie kupujeme bez kostky. Potom kupujeme klasicke bez kostky, tie mi chutia hlavne do salatu. No a len tak k syru alebo na dobkanie vzdy vyberie manzel nejake dobre na trhu. Vacsinou s kostkou.

stankadu
13. aug 2026

Ja som si nedavno kupila take drahsie v obchode, velke a s kôstkou, ale veru nijako extra mi nechutia. Take z trhu som nemala, neviem porovnat, ale z obchodu si radsej kupim bez kostky.

rak59
14. aug 2026

@anonym_autor tie bez kôstky mali tiež kôstku. Ak ide o rovnakú odrodu a nálev, nie je dôvod na rozdielnu chuť.

sisaka
14. aug 2026

Tie s kôstkou sú také tvrdšie a menej slané, bez kôstky tie olivy vsiaknu viac toho nálevu a to ich tak viac rozmoči.
Osobne by som sa hlavne zamerala, či boli nakladané prirodzenou metódou alebo chemicky