Podeľte sa o recept na krémovú cesnakovú polievku
Ahojte, nepodelíte sa s receptom na krémovú cesnakovú polievku?
Chcela by som skúsiť.
Ďakujem ❤
Varim zemiaky s cesnakom, mixnem pridam este trochu cesnaku smotanu a dochutim.
Opražím cibuľu, cesnak, pridám vývar a zemiaky, nechám povariť, dám korenie, zmixnem a smotana alebo creme fraiche
Varim zemiaky s cesnakom, mixnem pridam este trochu cesnaku smotanu a dochutim.
@natalka13 ja robím tak isto 🙂
@srdiecko4u Finta je v tom ze ak urobis vela na niekolko dni, tak pri kazdom ohrievani treba dat do taniera trochu cerstvo prelisovaneho cesnaku. Ja mam rada silnu cesnakovu chut a ona sa takmer uplne vytrati ked polievka stoji v chladnicke a ked sa prihrieva. Nie je to zle, len to chuti viac ako zemiakova polievka a nie ako cesnacka.
keďže ja nevarím štýlom že bachnem všetko do hrnca a potom mixujem, tak odporúčam tento recept. Ja vždy všetko poopekám na masle, na cibuli a cesnaku, potom pokračujem vo varení, varím takto všetky polievky okrem vývaru samozrejme. Oveľa jemnejšia a vychutenejšia chuť.
https://varecha.pravda.sk/recepty/francuzska-kr...
keďže ja nevarím štýlom že bachnem všetko do hrnca a potom mixujem, tak odporúčam tento recept. Ja vždy všetko poopekám na masle, na cibuli a cesnaku, potom pokračujem vo varení, varím takto všetky polievky okrem vývaru samozrejme. Oveľa jemnejšia a vychutenejšia chuť.
https://varecha.pravda.sk/recepty/francuzska-kr...
@anonym_93f144 Keď sa ako prvý praží cesnak, nezhorkne? Vždy dávam prvú cibuľku, cesnak až neskôr.
@anonym_93f144 Keď sa ako prvý praží cesnak, nezhorkne? Vždy dávam prvú cibuľku, cesnak až neskôr.
@srdiecko4u ja tiež dávam najprv cibuľu a potom cesnak, netreba ísť úplne na 100 percent podľa receptu, keď má človek vlastné zvyklosti a skúsenosti. Ja sa receptami častokrát len inšpirujem. Ale keď ide do niektorého receptu len cesnak bez cibule, tak opražím normálne samotný cesnak a nikdy mi nezhorkol, ale samozrejme treba cesnak viac strážiť a nepražiť až do príliš tmava, ale len do zlatova.

@srdiecko4u oprazim prelisovaný cesnak podlejem vývarom a dávam aj majorán a smotanu rozmiesam s múkou a prilejem do polievky a chvíľu povarim. Ak nemám vývar tak dám aj bujon a zalejem vodou, mne bujon nevadi.