icon

Pomôže pizza kameň pri pečení domácej pizze?

Dnes o 06:24

Spodok domácej pizze mám stále mäkký, aj keď rúru poriadne vyhrejem. Pomohol vám pizza kameň, alebo je lepšia oceľová platňa?

anonym_df2bcd
Dnes o 06:30

Doma to nikdy nebude ako v pizzerii. Alebo musis mat original specializovanu trubu/pec na pizzu a to uz rovno mozes ist do pizzerie. Lebo kupit pec za 100-250 eur kvoli jednej pizze za mesiac, lebo je to kaloricka bomba ...?

https://www.spotrebitelskytest.sk/pece-na-pizzu...

https://www.klarstein.sk/Klarstein-FornoVetro-P...

denisa_deniska
Dnes o 06:39

V rúre sa mi nikdy nepodarilo urobiť pizzu podobnú ako z reštaurácie, s ničím. Kúpila som pizza piecku, do 100€, a topka! Pečie to na 400st, fakt asi tri minúty a pizza veľmi veeeľmi podobná talianskej 🙂 a áno, dávame si ju v priemere raz za dva mesiace, aj keď je to kalorická bomba. 🙂 a sme s tým úplne ok. Na druhej strane, ja mám priestor na uskladňovanie takýchto spotrebičov.

bg92
Dnes o 06:52

Na pravu pizzu treba 400stupnov to doma nedas :( aj ked neviem aky mas recept ale ja peciem doma na kameni a je celkom chrumkava, akurat kraje mi nenarastu tak ako by mali v pravej pizza peci :( tak skus iny recept

slavomira236
Dnes o 07:09

@anonym_autor zat ma pecc na pizzu na zahrade tam urobi pizsu lelsiu ako z pizzerie postavil si ju. Ja som si kupila lizza pec taku okruhlu v akcii stala cca 60 eura a upecie to vcelku dobre a rychlo ani nie 5 minut.

anonym_61672f
Dnes o 07:14

Ja pečiem na obyčajnom okrúhlom dierkovanom plechu na pizzu. Pečiem na 220 stupňov na programe turbo grill v klasickej rúre cca 9 minút. Nám chutí viac ako z pizzerii, ktoré máme v meste.

miskajerry
Dnes o 07:30

Dajte, prosim, váš osvedčený recept na cesto, ďakujem.

anonym_f664ac
Dnes o 07:39

Pomohla pec na pizzu. Na pizzu potrebuješ vysokú teplotu, ktorú ti žiadna rúra nedá. Pec som kúpila za 100€, a robím na pracovnej doske

blondiee83
Dnes o 07:46
@miskajerry

Dajte, prosim, váš osvedčený recept na cesto, ďakujem.

500g múky, 320ml vody, 3g suseneho drozdia, soľ a par lyzic olivoveho oleja.
Ale priznavam, najcastejsie kupujem uz hotove pizza cesto v kauflande alebo v lidli. Najradsej mam to, kde je rovno pribaleny aj paradajkovy zaklad 😀 Dost to setri cas, ked cez tyzden chceme na rychlo veceru.
autorka:
Ja mam pizza kamen - kupovala som original Bosch ako prislusenstvo k rure a som velmi spokojna. Samozrejme, neurobim taku pizzu ako v dobrej pizzerii, ale na domace pomery je velmi super. Robime si pravidelne.

veselo_neveselo
Dnes o 07:55

Nam sa dochrumkava upecie na pizza kameni, ale trubu vyhrievam na max co truba da a aspon pol hodinu, aby sa kamen stihol nahriat.
Tiez pozor na oblozenie pizze, ak tam das centimeter mozarelly a vela zeleniny co pusti stavu, tak sa cesto rozmoci a nestihne sa vysusit. Aj to moze byt dovod preco mas spodok prilis makky.

anonym_62dc43
Dnes o 08:32
@denisa_deniska

V rúre sa mi nikdy nepodarilo urobiť pizzu podobnú ako z reštaurácie, s ničím. Kúpila som pizza piecku, do 100€, a topka! Pečie to na 400st, fakt asi tri minúty a pizza veľmi veeeľmi podobná talianskej 🙂 a áno, dávame si ju v priemere raz za dva mesiace, aj keď je to kalorická bomba. 🙂 a sme s tým úplne ok. Na druhej strane, ja mám priestor na uskladňovanie takýchto spotrebičov.

@denisa_deniska prosím akú pizza pec? Tiež som obzerala

anonym_e86c14
Dnes o 08:52
@anonym_f664ac

Pomohla pec na pizzu. Na pizzu potrebuješ vysokú teplotu, ktorú ti žiadna rúra nedá. Pec som kúpila za 100€, a robím na pracovnej doske

@anonym_f664ac
Prave vcera sa robila u nas pizza v sporaku V- Zug a truba da 300C.

denisa_deniska
Dnes o 08:54
@anonym_62dc43

@denisa_deniska prosím akú pizza pec? Tiež som obzerala

@anonym_62dc43 ja mám konkrétne túto: G3 Ferrari G 10006, som spokojná 🙂

kp7333
Dnes o 09:35
@denisa_deniska

@anonym_62dc43 ja mám konkrétne túto: G3 Ferrari G 10006, som spokojná 🙂

@denisa_deniska aj my mame tuto piecku, upecie super chrumkavu pizzu za 4min.

miriamzba
Dnes o 18:28
@kp7333

@denisa_deniska aj my mame tuto piecku, upecie super chrumkavu pizzu za 4min.

@kp7333
@denisa_deniska
Dakujeme za tip, chcela by som poprosit o bližšie info🙂
Pecie sa Vám pizza rovnomerne? Ako sa nahrieva? Nepripeka Vam casti pizze?
Ja mám Ariete, teplo sala prudko, iba zvrchu zo spiraly a velmi nerovnomerne, vrch pizze zhori a zospodu je cesto surové. Ak to otacam, pecie sa dlho a spodok je tvrdý.
Už ju mám len v altánku na zohrievanie pečiva k raňajkám. Pizzu peciem uz len v grile na kameni, ale spoľahlivá piecka by bola jednoduchsia.

kp7333
Dnes o 18:33
@miriamzba

@kp7333
@denisa_deniska
Ja mám Ariete, teplo sala prudko, iba zvrchu zo spiraly a velmi nerovnomerne, vrch pizze zhori a zospodu je cesto surové. Ak to otacam, pecie sa dlho a spodok je tvrdý.
Už ju mám len v altánku na zohrievanie pečiva k raňajkám. Pizzu peciem uz len v grile na kameni, ale spoľahlivá piecka by bola jednoduchsia.

@miriamzba treba ju nahriat a ked vypne kontrolka, tak dam piect pizzu. nasa pecie viac zospodu, ale celkovo sme spokojni, pouzivame uz par rokov.

anonym_3d0b35
Dnes o 19:34

A ako pecies?
Skus spodny ohrev, plech prazdny do rury na co najnizsie a max co da rura, 250-260stuonov.. pizzu si priprav na stole na peciacom papieri, ked je rura nahriata, tak len suchnut pizzu na plech a sledovat cas, 5-8min

slavomira236
Dnes o 22:19
@miriamzba

@kp7333
@denisa_deniska

@miriamzba tiez mam tuto. Robim stred pizze tensi a je ro upecene