icon

Pomôže pizza kameň pri pečení domácej pizze?

25. júl 2026

Spodok domácej pizze mám stále mäkký, aj keď rúru poriadne vyhrejem. Pomohol vám pizza kameň, alebo je lepšia oceľová platňa?

anonym_df2bcd
25. júl 2026

Doma to nikdy nebude ako v pizzerii. Alebo musis mat original specializovanu trubu/pec na pizzu a to uz rovno mozes ist do pizzerie. Lebo kupit pec za 100-250 eur kvoli jednej pizze za mesiac, lebo je to kaloricka bomba ...?

https://www.spotrebitelskytest.sk/pece-na-pizzu...

https://www.klarstein.sk/Klarstein-FornoVetro-P...

denisa_deniska
25. júl 2026

V rúre sa mi nikdy nepodarilo urobiť pizzu podobnú ako z reštaurácie, s ničím. Kúpila som pizza piecku, do 100€, a topka! Pečie to na 400st, fakt asi tri minúty a pizza veľmi veeeľmi podobná talianskej 🙂 a áno, dávame si ju v priemere raz za dva mesiace, aj keď je to kalorická bomba. 🙂 a sme s tým úplne ok. Na druhej strane, ja mám priestor na uskladňovanie takýchto spotrebičov.

bg92
25. júl 2026

Na pravu pizzu treba 400stupnov to doma nedas :( aj ked neviem aky mas recept ale ja peciem doma na kameni a je celkom chrumkava, akurat kraje mi nenarastu tak ako by mali v pravej pizza peci :( tak skus iny recept

slavomira236
25. júl 2026

@anonym_autor zat ma pecc na pizzu na zahrade tam urobi pizsu lelsiu ako z pizzerie postavil si ju. Ja som si kupila lizza pec taku okruhlu v akcii stala cca 60 eura a upecie to vcelku dobre a rychlo ani nie 5 minut.

anonym_61672f
25. júl 2026

Ja pečiem na obyčajnom okrúhlom dierkovanom plechu na pizzu. Pečiem na 220 stupňov na programe turbo grill v klasickej rúre cca 9 minút. Nám chutí viac ako z pizzerii, ktoré máme v meste.

miskajerry
25. júl 2026

Dajte, prosim, váš osvedčený recept na cesto, ďakujem.

anonym_f664ac
25. júl 2026

Pomohla pec na pizzu. Na pizzu potrebuješ vysokú teplotu, ktorú ti žiadna rúra nedá. Pec som kúpila za 100€, a robím na pracovnej doske

blondiee83
25. júl 2026
@miskajerry

Dajte, prosim, váš osvedčený recept na cesto, ďakujem.

500g múky, 320ml vody, 3g suseneho drozdia, soľ a par lyzic olivoveho oleja.
Ale priznavam, najcastejsie kupujem uz hotove pizza cesto v kauflande alebo v lidli. Najradsej mam to, kde je rovno pribaleny aj paradajkovy zaklad 😀 Dost to setri cas, ked cez tyzden chceme na rychlo veceru.
autorka:
Ja mam pizza kamen - kupovala som original Bosch ako prislusenstvo k rure a som velmi spokojna. Samozrejme, neurobim taku pizzu ako v dobrej pizzerii, ale na domace pomery je velmi super. Robime si pravidelne.

veselo_neveselo
25. júl 2026

Nam sa dochrumkava upecie na pizza kameni, ale trubu vyhrievam na max co truba da a aspon pol hodinu, aby sa kamen stihol nahriat.
Tiez pozor na oblozenie pizze, ak tam das centimeter mozarelly a vela zeleniny co pusti stavu, tak sa cesto rozmoci a nestihne sa vysusit. Aj to moze byt dovod preco mas spodok prilis makky.

anonym_62dc43
25. júl 2026
@denisa_deniska

V rúre sa mi nikdy nepodarilo urobiť pizzu podobnú ako z reštaurácie, s ničím. Kúpila som pizza piecku, do 100€, a topka! Pečie to na 400st, fakt asi tri minúty a pizza veľmi veeeľmi podobná talianskej 🙂 a áno, dávame si ju v priemere raz za dva mesiace, aj keď je to kalorická bomba. 🙂 a sme s tým úplne ok. Na druhej strane, ja mám priestor na uskladňovanie takýchto spotrebičov.

@denisa_deniska prosím akú pizza pec? Tiež som obzerala

anonym_e86c14
25. júl 2026
@anonym_f664ac

Pomohla pec na pizzu. Na pizzu potrebuješ vysokú teplotu, ktorú ti žiadna rúra nedá. Pec som kúpila za 100€, a robím na pracovnej doske

@anonym_f664ac
Prave vcera sa robila u nas pizza v sporaku V- Zug a truba da 300C.

denisa_deniska
25. júl 2026
@anonym_62dc43

@denisa_deniska prosím akú pizza pec? Tiež som obzerala

@anonym_62dc43 ja mám konkrétne túto: G3 Ferrari G 10006, som spokojná 🙂

kp7333
25. júl 2026
@denisa_deniska

@anonym_62dc43 ja mám konkrétne túto: G3 Ferrari G 10006, som spokojná 🙂

@denisa_deniska aj my mame tuto piecku, upecie super chrumkavu pizzu za 4min.

miriamzba
25. júl 2026
@kp7333

@denisa_deniska aj my mame tuto piecku, upecie super chrumkavu pizzu za 4min.

@kp7333
@denisa_deniska
Dakujeme za tip, chcela by som poprosit o bližšie info🙂
Pecie sa Vám pizza rovnomerne? Ako sa nahrieva? Nepripeka Vam casti pizze?
Ja mám Ariete, teplo sala prudko, iba zvrchu zo spiraly a velmi nerovnomerne, vrch pizze zhori a zospodu je cesto surové. Ak to otacam, pecie sa dlho a spodok je tvrdý.
Už ju mám len v altánku na zohrievanie pečiva k raňajkám. Pizzu peciem uz len v grile na kameni, ale spoľahlivá piecka by bola jednoduchsia.

kp7333
25. júl 2026
@miriamzba

@kp7333
@denisa_deniska
Ja mám Ariete, teplo sala prudko, iba zvrchu zo spiraly a velmi nerovnomerne, vrch pizze zhori a zospodu je cesto surové. Ak to otacam, pecie sa dlho a spodok je tvrdý.
Už ju mám len v altánku na zohrievanie pečiva k raňajkám. Pizzu peciem uz len v grile na kameni, ale spoľahlivá piecka by bola jednoduchsia.

@miriamzba treba ju nahriat a ked vypne kontrolka, tak dam piect pizzu. nasa pecie viac zospodu, ale celkovo sme spokojni, pouzivame uz par rokov.

anonym_3d0b35
25. júl 2026

A ako pecies?
Skus spodny ohrev, plech prazdny do rury na co najnizsie a max co da rura, 250-260stuonov.. pizzu si priprav na stole na peciacom papieri, ked je rura nahriata, tak len suchnut pizzu na plech a sledovat cas, 5-8min

slavomira236
25. júl 2026
@miriamzba

@kp7333
@denisa_deniska

@miriamzba tiez mam tuto. Robim stred pizze tensi a je ro upecene

denisa_deniska
26. júl 2026
@miriamzba

@kp7333
@denisa_deniska

@miriamzba vždy rovnomerne, okraje robím hrubšie, aby napuchli, tak to máme radi a stred tenší. Nahrieva sa asi bežne dlho, zapnem ju v momente, keď si na linku hodím bochník cesta, a kým pizzu navrstvím, tak piecka je nahriata. 🙂 pizzu pečiem 3, 3 a pol minúty, podľa toho, na aké veľké bochníčky si pizzové cesto rozdelím. Nenašla som na tej piecke jedinú chybu. Akurát, že v privalenej knižke bolo ešte x iných využí (pečenie koláča, atď), nikdy som ju na nič iné mimo pizze nepoužila. 🙂

kp7333
26. júl 2026
@denisa_deniska

@miriamzba vždy rovnomerne, okraje robím hrubšie, aby napuchli, tak to máme radi a stred tenší. Nahrieva sa asi bežne dlho, zapnem ju v momente, keď si na linku hodím bochník cesta, a kým pizzu navrstvím, tak piecka je nahriata. 🙂 pizzu pečiem 3, 3 a pol minúty, podľa toho, na aké veľké bochníčky si pizzové cesto rozdelím. Nenašla som na tej piecke jedinú chybu. Akurát, že v privalenej knižke bolo ešte x iných využí (pečenie koláča, atď), nikdy som ju na nič iné mimo pizze nepoužila. 🙂

@denisa_deniska aj gastany v nej pecieme

anonym_9a2bdb
27. júl 2026

Zalezi aj od receptu, ale ako sa pise, nahrievam.ruru aj s plechom. A az tak tam suchnem pizzu. Pripadne ak nie, lebo nei vzdy sa nam chcw, peciem na papieri na pecenie. Ziadne exrremne teploty rury neriesim na tu 1-2 pizze co robime.
Inak aj obloha robi svoje.