icon

Tartaletky na Veľkú noc: Tipy a inšpirácie

bolarazjedna
23. mar 2026

Ahojte, na Veľkú noc by som chcela pripraviť tartaletky po prvý krát, košíčky by som kúpila hotové.
Aj keď som pozrela viac receptov, mam nejasnosti:
-môžem ich naplniť aj 2-3dni pred jedením? Nerozmočí sa cesto od plnky, ešte keď aj horúca sa leje do košíčkov?
- keď dávate plnku, s potom ešte ganache na vrch, najprv sa musí počkať, kým plnka stuhne/vychladne, až potom sa dava ganache?
- držíte ich v chladničke?
- keď mám recept napr plnka: 1 salko, 150g mascarpone a 150ml smotany, z toho cca koľko 44mm košíčkov naplním?
Ďakujem skúseným domácim cukrárkam za odpovede 🙂

kajus_a
23. mar 2026

Horucu plnku? To aku chces robit? Ja robievam tartaletky na vianoce a vydrzia cele sviatky, nic sa nerozmoci.

anonym_cc7def
24. mar 2026

Robim 300 bielej cokolady 150 slahackova smotana 150 mascarpone
Lejem horuce
Nic na vrch dalsie nedavam
Absak nenechavam stuhnut v chladnicke ani to tam neskladujem - len na chladnom mieste , v chladnicke rychlejsie navlhli a pohlcovalo to aj mozny pach z chladnicky typu udene maso salat a pod
V chladnicke tak cca po 3 dnoch
V chladnom mieste vydrzali tak o 2 dni dlhsie ale aj tak uz ku koncu ta tartaletka bola krehkejsia a maksia ale to je normalne
Napolnila som z jednej davky cca 20 tartaletiek ale hovorim navrch nedavam uz nic ziadne cokoladove ganache a pod, zbytocne

kostkula
25. mar 2026

Ahoj. Ešte som nerobila. Tiež sa chystám.
Tartaletky je vraj fajn vytrieť čokoládou pred naplnením (kvoli rozmočeniu) a skladovať v chladničke v uzatvorenej nádobe.
Trvanlivost podľa náplne. Šľahačkovo-mascarpone by som asi zbytočne skladovací čas nepredlžovala ak to nie je nutné 🙂 ale 3 dni je stále ok čas si myslím.
Nech sa darí 🤗

skeevexx
2. máj 2026

@bolarazjedna dobry den. Mozem sa spytat na Vasu skusenost? Presne toto iste riesim. Tartaletky chcem robit v piatok a servirovat v nedelu a nechat uskladnene v chladnicke. Dakujem

bolarazjedna
autor
2. máj 2026
@skeevexx

@bolarazjedna dobry den. Mozem sa spytat na Vasu skusenost? Presne toto iste riesim. Tartaletky chcem robit v piatok a servirovat v nedelu a nechat uskladnene v chladnicke. Dakujem

@skeevexx dobrý deň, boli fajn aj o 2 dni. Mala som ich v chladničke, v kovovej dóze.

skeevexx
3. máj 2026
@bolarazjedna

@skeevexx dobrý deň, boli fajn aj o 2 dni. Mala som ich v chladničke, v kovovej dóze.

@bolarazjedna dakujem za odpoved.