Používate ešte klasickú kuchársku knihu?
Ahojte, varíte podľa kuchárskych kníh alebo dnes už všetko hľadáte na internete a sociálnych sieťach?
Mám ich plnú skriňu, neviem čo s nimi - ale na druhú stranu, keď príde koniec sveta a vypnú internet, možno poslúžia?
@anonym_autor používam na pecenie aj varenie a to mám 28 🙂 použijem ju raz do mesiaca alebo používam 🙂
Áno, mám ich doma asi 20, niektoré staršie ako republika. Obľúbené recepty v zošite , tak ako ich robila babka a mama
Nevarim podla kucharskych knih. Vsetko viem navarit bez receptov.
Na varenie mi kucharske knihy sluzili a aj sluzia len ako inspiracia. Tak ako recepty na internete. Na pecenie pouzivam kucharske knihy. Pecenie, obzvlast niektorych kolacov a peciva vyzaduje dodrzat recept, aj ked kysnute cesto alebo hrncekovu bublaninu peciem od oka a velmi kreativne, velmi sa s tym neosivam
Nevarim podla kucharskych knih. Vsetko viem navarit bez receptov.
@anonym_a9528e
Ty si naozaj sampion, ja si burgundske hovadzie ani hovadzie rendang ci laksu ,nepametam.
@anonym_autor mám takú jednu zo Života a ja z nej pečiem iba jedny buchty 😅 Nie som schopná ten recept držať v hlave, takže občas ju otvorím.
@anonym_a9528e
Ty si naozaj sampion, ja si burgundske hovadzie ani hovadzie rendang ci laksu ,nepametam.
@anonym_10f05f ja si pamatam
Ked neviem co navarit tak otvorim na nahodnej strane... a to si vemzmem za inspiraciu. Niekedy sice natrikrat...ale ajtak.
@anonym_autor Pouzivam aj knihy, ale len na zahranicne jedla. Moja top najoblubenejsia kucharka je The Turkish Cookbok od Musa Dağdevirena, tam su aj rozne stare recepty, ktore sa ani nedaju najst na internete. A neskutocne dobre jedla. Potom mam oblubenu este perzsku kucharku Food of Life of Najmieh Batmanglij a grecku seriu Εδεσματολογιον, kde su tradicne jedla z roznych regionov, take domace grecke varenie.
@anonym_autor Pouzivam aj knihy, ale len na zahranicne jedla. Moja top najoblubenejsia kucharka je The Turkish Cookbok od Musa Dağdevirena, tam su aj rozne stare recepty, ktore sa ani nedaju najst na internete. A neskutocne dobre jedla. Potom mam oblubenu este perzsku kucharku Food of Life of Najmieh Batmanglij a grecku seriu Εδεσματολογιον, kde su tradicne jedla z roznych regionov, take domace grecke varenie.
@marianarem
Takisto je to skôr môj koníček. Mám plnú knižnicu zahraničných kníh s originálnymi receptami, od Argentíny až po Malajziu, ale ani jednu od Nigely či Jamieho.
@anonym_autor úprimne používam internet aj si píšem receptu do svojho zošita ( nie len receptu z internetu ale aj z kuchárskych kníh mám v pláne prepísať tie čo najviac používam repsrive patria medzi naše obľúbené ale používam aj kuchárske knihy mám ich niekoľko a PS mám 24 rokov
Prečo mám potrebu si vieš zošit z receptami neviem robila som to aj ako dieťa že som mala zošit a písali alebo som ja prišla recept z domu najčastejšie od uja a rôzne koláče atď .
A škola keďže som kuchárka vyštudovaná nás tiež viedla ktomu že musíme mať zošit z receptami veľa mám napísané aj na papieri ale aj v mobile uložené ale chcem to spísať do jedného zošita aj z papierov čo mám aj z internetu čo mám osvedčené a sú naše obľúbené a časom si chcem vytvoriť dáky rodiny našich obľúbených jedla kde budú prepísané aj z knihy ale mám aj také odpíšem z kuchárskych kníh napríklad od svokru a ten papier mám vložený v mojej kuchárskej knihe.
@marianarem
Takisto je to skôr môj koníček. Mám plnú knižnicu zahraničných kníh s originálnymi receptami, od Argentíny až po Malajziu, ale ani jednu od Nigely či Jamieho.
@anonym_10f05f A ktoru z nich mas taku oblubenu? Rada si precitam nejake tipy, hlavne nieco ozaj take autenticke.
@anonym_10f05f A ktoru z nich mas taku oblubenu? Rada si precitam nejake tipy, hlavne nieco ozaj take autenticke.
@marianarem
Thai Food od Davida Thompsona je taká zaujímavá kniha, v ktorej michelinský šéfkuchár ako svoj koníček spísal tradičné recepty. Thajci boli spočiatku urazení, že cudzinec nemôže dobre variť ich tradičné jedlá, hoci mal v Thajsku dlhé roky úspešné thajské reštaurácie.
Je to niečo podobné, ako keď Julia Child spísala tradičné francúzske recepty, Marcella Hazan talianske alebo Fuchsia Dunlop sečuánske. Potom sú tu turecké či perzské kuchárske knihy a mnohé ďalšie.
Nikdy som nemala kuchársku knihu
@marianarem
@anonym_10f05f co mas proti nigele
Mala som veľa kuchárskych kníh, nepoužívala som ich. Teraz pri sťahovaní som ich všetky rozdala.
Koláče pečiem zo zošita s výstrižkami a zápiskami od babky, ostatné jedlá bez receptov.... občas sa na internete rada inšpirujem, ale všetko prispôsobujem nám a vytváram "vlastné" jedlá väčšinou... myslím, že by sme prežili, aj keby som sa už nikdy nedostala k žiadnemu receptu 😀

Nie, ani nemam doma. Vacsinu najoblubenejsich a najcastejsich receptov mam v hlave, zvysok sa inspirujem na internete alebo sama vymyslim nieco nove.