icon

Prečo je môj hummus vždy horký?

25. júl 2026

Ahojte. Neviete mi poradit, preco mam hummus vzdy horky? Uz som skusala viac receptov a stale tam citim horkost. Cicer je v poriadku, citronu davam malo, tak rozmyslam ci to robi tahini. Stava sa vam to tiez? Neviete mi poradit, kde robim chybu? Dakujem.

marianarem
25. júl 2026

Moze to robit tahini, oni sa chutovo medzi sebou lisia. Ja mam najradsej od firmy Baladna.

anonym_c645a1
25. júl 2026

Skus bez tahini. S tahini ani mne nechuti

biba_18
25. júl 2026

tiež podľa mňa je to tahini…

anonym_7c2d86
25. júl 2026

@anonym_autor asi dávaš veľa tahini, môže to byť aj starým cesnakom, alebo horkou chuťou olivového oleja..

a0
25. júl 2026

@anonym_autor príliš veľa tahini

roja01
25. júl 2026

Pridavas olivovy olej? Drzis ho v chladnicke? Ak ho skladujes pri izbovej teplote, casom niekedy zhorkne.
To iste plati pre tahini.

anonym_ac2b7b
26. júl 2026
@roja01

Pridavas olivovy olej? Drzis ho v chladnicke? Ak ho skladujes pri izbovej teplote, casom niekedy zhorkne.
To iste plati pre tahini.

@roja01 kvalitný olivový olej ti nezhorkne. Moja sestra je vydatá v Grécku, chodím tam aj na mesiac. Normálne majú v kuchynskej linke olej, v lete a tam sú iné horúčavy. Kupujú priamo od farmára a ak je dobrá úroda, kúpua viac a nikdy sa nepokazil. Nám tiež nie, vozíme si odtiaľ aj na rok dopredu.

roja01
26. júl 2026
@anonym_ac2b7b

@roja01 kvalitný olivový olej ti nezhorkne. Moja sestra je vydatá v Grécku, chodím tam aj na mesiac. Normálne majú v kuchynskej linke olej, v lete a tam sú iné horúčavy. Kupujú priamo od farmára a ak je dobrá úroda, kúpua viac a nikdy sa nepokazil. Nám tiež nie, vozíme si odtiaľ aj na rok dopredu.

@anonym_ac2b7b ja si prave niesom ista kvalitou olivovych olejov u nas predavanych, tak ich, respektive vsetky oleje, drzim v chladnicke.
A velmi mi napriklad v restauracii vadi, ak oleje nechavaju dlho na stoloch. Vzdy si hovorim, ze musia byt stare a degradovane.