Prečo sa mi korpus po upečení vždy prepadne?
Ja používam normálne piskotovu Lianu (Cake mix) .. tak žeby to bolo tým že malo muky ? Ja som mala recept ze kolko vajec toľko PL cukru a toľko muky
Chcela som 18priemer a vysoký .. narástol riadne v rúre a po vybratí takto splasol
Chcela som 18priemer a vysoký .. narástol riadne v rúre a po vybratí takto splasol
@anonym_autor spravíš rumove guličky... A z nového korpusu tortu...
Tiež sa mi vidí malo múky. Síce nepečiem s bezlepkovú ale ja mam základný recept : 5 vajíčka, 150g cukor 150g hladká múka...
Nemám v ňom ani vodu ani olej.
Ty vo svojom recepte az priveľa tekutín na malé množstvo múky.
Keď dávam olej a vodu tak tie gramy cukru aj múky idú o dosť vyššie.
V prípade múčnych zmesí Liana sa držím ich receptov.Vsetko sa mi zatiaľ vydarilo.Skus na ich stránke nájsť recept na podobný korpus, aký chces upiecť
Radšej používaj klasickú múku, neviem ako sa volá na obale je slniečko. Ja používam iba tú a nikdy žiadny problem
Koľko vajec toľko lyžíc múky platí pri klasickej lepkovej, lebo lepok tam má svoju úlohu. Pri bezlepkovej musíš nájsť overený recept priamo na bezlepkovú.
Moze to byt aj tym, ze je vysoky a neprepiekol sa v strede. Ked chces vysoku tortu, tak radsej upec 2 korpusy. Bezlepkove muky sa spravaju inac ako bezne muky.
Ak chces nadychany bezlepkovy korpus tak ja robievam 4 lyzice kr, cukru vyslahat do peny so 4 celymi vajcami a stipkou soli, primiesat 4 kopcovite lyzice skrobovej mucky. Piect radsej na nizsiu teplotu ale dlhsie. Ja peciem na teplovzduch na 160° a pred vybratim z rury skusam ci je prepeceny. Ak chcem tortu plnit peciem 2 korpusy. Tie 4 vajcia su na 24 cm formu, do 18 cm by som dala 3
Radšej používaj klasickú múku, neviem ako sa volá na obale je slniečko. Ja používam iba tú a nikdy žiadny problem
@sisska96 klasická nie je bezlepková. ty asi myslíš hladkú .
Na bezlepkovy korpus používam puding vanilkový oetker. Na puncove rezy puding puncovy.Na 6 vajec použijem 4 celé práškové pudingy miesto múky, plus 1/3 prášku do pečiva. Puncove sú výborné.
Robila som aj tak, že na 6 vajec 4 kopcové lyžice mletých vlašských orechov + 3 kopcové lyžice ryžovej múky. Tento recept používam pri menej "mokrých" textoch, nakoľko ružová múka viac pije.
Na bezlepkovy korpus používam puding vanilkový oetker. Na puncove rezy puding puncovy.Na 6 vajec použijem 4 celé práškové pudingy miesto múky, plus 1/3 prášku do pečiva. Puncove sú výborné.
Robila som aj tak, že na 6 vajec 4 kopcové lyžice mletých vlašských orechov + 3 kopcové lyžice ryžovej múky. Tento recept používam pri menej "mokrých" textoch, nakoľko ružová múka viac pije.
@2691 textoch=rezoch
@anonym_autor pri bezlepkovom korpuse neplatia tie iste pravidla, ako pri bežnej múke. Ja používam tento recept aj na korpus aj na bublaninu a je skvelý a prekvapivo jednoduchý. https://www.schaer.com/sk-sk/r/jednoduchy-pisko...
Ja som prvy krat skusala bezlepkovy korpus. Recept bol tento: https://dobruchut.aktuality.sk/recept/74578/bez...
Ale cesta bolo privela, tak som dala do formy priemer 26cm a do druhej priemer 24cm, tortu som aj tak orezavala do tvaru srdca. Takze pomer surovin by si siusela upravit. Ale upiekol sa dobre, aj chutil. Ale piekla som ho o 10min dlhsie ako je v recepte.

@anonym_autor fuha.. robila som uz bezlepkovy viackrat, ale toto mi nevzniklo. Aku muku si pouzila? 6PL nie je malo? Davam na 4 vajcia 200g muky, 200g cukor, 6PL voda, 6PL olej. Muku Liana Universal.