Pridajte overený recept na domácu pizzu
Ahojte, nepodelíte sa o nejaký overený recept?
Ideálne taký, že večer zamiesim a na ďalší deň robím.
Ďakujem veľmi pekne.
@srdiecko4u Vyskusaj 🙂
@adri266 Ďakujem, rada by som si ho spravila teraz 🙂 Ale ak nebude iné, vyskúšam. Zn. lenivá gazdinká 🙂
@srdiecko4u
500g hl. Muka
200ml voda
200ml mlieko
2čl soľ
2čl cukor
1/2 droždie čerstvé
Ja ho necham vymiešať a vykysnuť v domacej pekarni. Vykysnuté rozdelím na 3 časti a odložím do chladničky. Na druhý deň sa s ním oveľa lepšie pracuje keď je z chladničky. Pečiem na turbo grile 10 minut na 220 stupňov na okruhlych plechoch. Okraje pred pečením potieram olivovym olejom s cesnakom
@srdiecko4u
175ml teplej minerálnej vody
1/2 kl. cukru
1/2 kocky droždia
Do pohára zarobiť, nech sa aktivujú...
Dáš do misky:
300g hladkej múky
4,5 pl oliv. oleja
1/2 kl soľ
...do toho naleješ zarobené droždie a rukou premiešaš.
Cesto stačí nechať hodinku kvasiť a môžeš ho naťahovať 🙂
Toto používam už dlho a cesto je v pohode, aj keď ho necháš cez noc v chladničke, no nie je treba. Stačí ho zarobiť hodinu predtým.
@srdiecko4u
500g hl. Muka
200ml voda
200ml mlieko
2čl soľ
2čl cukor
1/2 droždie čerstvé
Ja ho necham vymiešať a vykysnuť v domacej pekarni. Vykysnuté rozdelím na 3 časti a odložím do chladničky. Na druhý deň sa s ním oveľa lepšie pracuje keď je z chladničky. Pečiem na turbo grile 10 minut na 220 stupňov na okruhlych plechoch. Okraje pred pečením potieram olivovym olejom s cesnakom
@lussy203 ja teda nechcem hejtovať, ale do cesta na pizzu mlieko určite nie.
500g hladkej muky ak mas manitoba tak tu. 300ml vody, 10g soli a 2g cerstveho drozdia. rozmiesam drozdie vo vode, nasledne pridam muku, zamiesam, potom necham hodinu odpocivat nasledne pridam sol a olivac a dobre zamiesim, aby bolo cesto hladke, necham pri izbonej teplote cca hodinu a potom na noc do chladnicky prikryte bud foliou potravinarskou, alebo dam do sacku a zavriem tak aby sa tam nedostal vzduch. Na druhy den vyberiem a mozes piect
Cim viacej olivoveho oleja,tym lepsie kludne na 500ml aj 200 ml oleja.Ja som robila v pizzerke u Taliana v DE a on daval len drozdie a to aj tak len 2 kocky na 10 kg muky a vela,vela oleja.
Po anglicky vies? Tu je Michelin kuchar co robi veci v domacich podmienkach a ma kameru furt tak ze to tobis s nim
@srdiecko4u kupim v lidli cesto už hotové 🤣
@anonym_dbe03d aj ja ho kupujem. Ono je uplne jedno ake cesto clovek urobi, aj tak to nebude ako z pizzerie, aspon teda ked nema clovek doma na dvore pec alebo nejake ine megavykonne zariadenie, kde vie nastavit vysoku teplotu. My mame to lidlove cesto radi, vypalim ruru co to da, syr pouzivam len mozzarelu, a mam rada vela oregana. Raz som videla Jamieho Oliviera, kde odporucal uz aj oblozenu pizzu pred pecenim pokvapkat olivovym olejom. Ja davam olivac aj na cesto, potom na to paradajkovu stavu a ostatne veci…
Inak od veci, ale tieto reklamy tu su cim dalej otravnejsie, normalne v strede pisania vyhodi reklamu, chore 🤣

@srdiecko4u kupim v lidli cesto už hotové 🤣