Robíte si domáci bujón? Výhody a rozdiely v chuti
ahojte, pouzivate doma bujon alebo si robite nejaky domaci? 🙂
posledne na mna vsade vyskakuju recepty na domaci bujon do mraznicky a normalne rozmyslam, ci to ma fakt taky rozdiel v chuti oproti klasickym kockam z obchodu 😅
pouzivate bezne kupovany bujon alebo si robite vlastny?
a ak domaci, oplati sa s tym babrat?
@anonym_autor používala som bujónku, a teraz som prešla na kurací doťuk (príp. hovädzí) od jednej influ.. za mňa super zloženie, dochutia 🙂 klasické bujóny už preto vôbec nekupujem. Ale keby sa veľmi nudím, asi by som skúsila aj ten domáci 🙂
@denisa_deniska Kurací doťuk? 🙂 To je nejaký produkt, čo sa dá kúpiť?
@denisa_deniska Kurací doťuk? 🙂 To je nejaký produkt, čo sa dá kúpiť?
@anonym_autor áno, vyhľadaj si kurací doťuk - fookori. Za mňa super, dochucujem polievky, ale najmä mäso. Ako “vývar” jednoducho 🙂
@anonym_autor
A čo ty považuješ za domáci bujón? Ja napríklad klasickú nedeľnú polievku, či už hovädziu, zeleninovú alebo kuraciu. Môj muž za bujón považuje vývar, ktorý sa varí celý deň alebo noc aj 10 hodín!
Tak to nech si uvarí sám a básní o Tom už roky. Ako by som presne taký mala variť. Hádaj koľko krát ho uvaril on? Presne! Ani raz a vedel by to 😁. Takže si kúpi kocku a vybavené. Pokiaľ mi ostane vývar, dám do mraziaka a použijem podľa potreby.
Ano, robim si doma, nastruhana podusena zelenina so solou, potom rozmixujem, pridam bylinky a dam do mraznicky
Ano, robim si, aj z pecenych kosti z kurata. Ked sa ich nazbiera dost, tak upeciem, hodim do tlakaca a povarim aj 2 hodiny. Potom ho dam do kelimkov a do mraznicky. Mrazim si aj masovy vyvar ak sa nezje. A ked nemam domaci pouzijem tekuty Vitana, maju zeleninovy, hovadzi a kuraci.
@anonym_autor áno, vyhľadaj si kurací doťuk - fookori. Za mňa super, dochucujem polievky, ale najmä mäso. Ako “vývar” jednoducho 🙂
@denisa_deniska aj ja odporúčam odporúčam jahodiss kuraci doťuk. Používam všade miesto klasického vyvara a lepšie to jedlo potom chuti
@sisska96 Dáš prosím recept, ako na to?
@anonym_autor https://varecha.pravda.sk/recepty/vegeta-podla-... Ja dávam klasickú sol + benzoát sodny aby vydržal dlhšie
ja nikdy nepouzivam bujon a ani nerobim vlastny
Do niektorých jedál áno, väčšinou tak štvrť kocky, svoj si nevyrábam, pretože u mňa je pointa jeho použitia práve ten zvyraznovac chuti 😅
Ako baby spomínali, kurací doťuk od Jahodiss. Používame doma, rodina a aj kamošky. Skvelý do vývaru, polievok, ale aj omáčok, na mäso,... Kupujem už len polkilove balenie 😂 a aj ostatné korenia od nej sú skvelé.
@anonym_autor robila som zeleninovy..
Ako.. nie je to zle, ale nie je to ani bujón.. 🤪

@anonym_autor používala som bujónku, a teraz som prešla na kurací doťuk (príp. hovädzí) od jednej influ.. za mňa super zloženie, dochutia 🙂 klasické bujóny už preto vôbec nekupujem. Ale keby sa veľmi nudím, asi by som skúsila aj ten domáci 🙂