icon

Je seredská káva naozaj lepšia ako ostatná?

20. mar 2026

Ahojte, všade vidím reklamy na túto slovenskú kávu z pražiarne v Seredi (značka Coffeein alebo podobné). Chcem sa spýtať niekoho kto ju pije – je tam fakt taký rozdiel oproti bežnej káve z obchodu typu Popradská alebo Lavazza? Máme doma kávovar na zrno a chceli by sme skúsiť daco domáce. Nie je to príliš kyslé? Bojím sa že vyhodím 20 eur za balíček a nikto to u nás nebude chcieť piť.

amonet
20. mar 2026

pozeraj braziliu, kubu, no a rozdiel je v tom ci pijes uprazenu kavu alebo sprazene zrno ktore mohlo mat pred prazeniˇ aj plesen

mimimoje
20. mar 2026

keď dopiješ balíček kávy z pražiarne, tak sa už len ťažko vrátiš k bežnej káve zo supermarketu. Ja si vyhľadávam rôzne akcie potom, pretože tá káva ide do peňazí. Pozeraj si kávy bez acidity (pozri stránku blogokave.sk, tam je veľa toh opopísaného). A v Seredi je skvelá pražiareň Zereth. Lavazzu sme naposledy vysypali do koša.

anonym_c1a605
20. mar 2026

@anonym_autor Domáce?
Čo myslíš, kde na Slovensku sa nachádza plantáž kávy

guudy
20. mar 2026

@anonym_autor obrovsky rozdiel. Ako bolo uz napisane, hladaj kavu s nizkou aciditou.

mirkam3
20. mar 2026

Rozdiel spoznáš, vyskúšaj. A mimochodom, neviem aké máš predstavy o tej káve, no 20e ten balik (myslím, že sa štandardne predáva 200g) nestojí. Cenovo ta to vyjde ako 2x káva niekde v kaviarni, takze určite to stoji za skúšku.

avanka
20. mar 2026

@anonym_autor mne napr káva od tejto značky nechutí. Ale milujeme Zlaté zrnko

13uzivatelka11
20. mar 2026
@mirkam3

Rozdiel spoznáš, vyskúšaj. A mimochodom, neviem aké máš predstavy o tej káve, no 20e ten balik (myslím, že sa štandardne predáva 200g) nestojí. Cenovo ta to vyjde ako 2x káva niekde v kaviarni, takze určite to stoji za skúšku.

@mirkam3 ja som kupovala kávy zo slovenskych praziarni, snazila som sa kupovať kávy v akcii a priemerne ma stal kilovy balík 25€ ešte minulý rok.. zlaté zrnko so zľavou tuším najlacnejšie kilove balenie 27€ s osobným odberom

mirkam3
20. mar 2026

Jasné, to mi prídu aj reálne ceny čo píšeš. Ale keď ide autorka novu kávu iba vyskúšať, tak nemusí kupovať hneď kilo. Napríklad ten Coffein, na ktorý sa pýta, predávajú bežne 200 alebo 250 g. Rovnako sa tak dá kúpiť aj Zlaté zrnko a mnohé iné pražené v SR.

amonet
20. mar 2026
@13uzivatelka11

@mirkam3 ja som kupovala kávy zo slovenskych praziarni, snazila som sa kupovať kávy v akcii a priemerne ma stal kilovy balík 25€ ešte minulý rok.. zlaté zrnko so zľavou tuším najlacnejšie kilove balenie 27€ s osobným odberom

@13uzivatelka11 coffein ma zrnko pomoci, ta je 22€ kilo plus zlava

13uzivatelka11
20. mar 2026
@amonet

@13uzivatelka11 coffein ma zrnko pomoci, ta je 22€ kilo plus zlava

@amonet hej to je taká najnižšia kvalita už, ani sa tým netaja.. ja som sa snažila objednávať rôzne aby sme vyskúšali, také vertticio má výborné kávy, ale ceny už na mňa veľa..a tak veľakrát si k tomu treba prirátať napríklad poštovné

amonet
20. mar 2026
@13uzivatelka11

@amonet hej to je taká najnižšia kvalita už, ani sa tým netaja.. ja som sa snažila objednávať rôzne aby sme vyskúšali, také vertticio má výborné kávy, ale ceny už na mňa veľa..a tak veľakrát si k tomu treba prirátať napríklad poštovné

@13uzivatelka11 ano, ja ju beriem do kancelarie, lepsie ako lavazza, a ludia su spokojni.

anonym_b19978
20. mar 2026

Ta ista kava bude inak chutit u mna z mojho kavovaru a inak u teba z tvojho kavovaru.. takze je to take..
Ale teda kupujeme zo sk praziarni, reku aspon podporime.. a je to rozdiel, uz len z toho hladiska, ze kolko ta kava stoji v obchode v sklade v tom baliku a naprazena.. z praziarni kupujes cerstvu, je tam ina kvalita zrn, ved aj ta cena je taka aka je.. ale reku nefajcime, nepijeme alkohol, dame si aspon lepsiu kavu, ved nepijeme jej vela salok denne. A hlavne chuti nam

anonym_824540
20. mar 2026

Záleží na aku si zvyknutá. Mne tie z miestnych praziarni pridu ovela slabsie. Mam rada horku.

anonym_a86fbf
20. mar 2026
@mimimoje

keď dopiješ balíček kávy z pražiarne, tak sa už len ťažko vrátiš k bežnej káve zo supermarketu. Ja si vyhľadávam rôzne akcie potom, pretože tá káva ide do peňazí. Pozeraj si kávy bez acidity (pozri stránku blogokave.sk, tam je veľa toh opopísaného). A v Seredi je skvelá pražiareň Zereth. Lavazzu sme naposledy vysypali do koša.

@mimimoje Zereth nie je pražiareň. Je to kaviareň. Prazia im v Nitre pokial dobre viem.

anonym_a86fbf
20. mar 2026

@anonym_autor treba si ujasniť lokalitu. Coffeein nie je seredska pražiareň. Coffeein je zo Šiah.

V Seredi je Veronia. Z mna taký priemer. Ale aj ten je urcite oveľa lepší ako nejaká preprazena lavazza. Osobne preferujem AlterNativ z Nového Mesta nad Vahom alebo 9grams zo Žiliny.

mimimoje
21. mar 2026
@anonym_a86fbf

@mimimoje Zereth nie je pražiareň. Je to kaviareň. Prazia im v Nitre pokial dobre viem.

@anonym_a86fbf to som veru nevedela. Ale platí,že káva je skvelá 😉

anonym_a86fbf
Odpoveď bola odstránená
mimimoje
21. mar 2026
@anonym_a86fbf
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_a86fbf fíha, riadna zmena teda, dlho som nebola, nie som zo Serede, dobre vedieť.

anonym_10a92d
21. mar 2026

Ved ju skus co ti v tom brani?inak nezistis ako chuti. 100ludi ti moze povedat ze je dobra a tebe chutit nemusi a naopak.

anonym_183af8
21. mar 2026
@anonym_a86fbf

@anonym_autor treba si ujasniť lokalitu. Coffeein nie je seredska pražiareň. Coffeein je zo Šiah.

V Seredi je Veronia. Z mna taký priemer. Ale aj ten je urcite oveľa lepší ako nejaká preprazena lavazza. Osobne preferujem AlterNativ z Nového Mesta nad Vahom alebo 9grams zo Žiliny.

@anonym_a86fbf Veronia je z Trnavy nie zo Serede
Prave som si kúpila na skúšku

malinoismum
21. mar 2026

@anonym_autor No akurát tu ktorú si napísala som raz skúsila a neviem či sme dostali nejakú zlu šaržu ale to bolo tak kyslé, že sa to vypiť nedalo 🙂

anonym_a86fbf
21. mar 2026
@anonym_183af8

@anonym_a86fbf Veronia je z Trnavy nie zo Serede
Prave som si kúpila na skúšku

@anonym_183af8 máš pravdu. Akurát pozerám, že ešte v roku 2024 sa presťahovali zo Serede do Trnavy. To mi ušlo. https://seredsity.sk/rodinna-praziaren-kavy-cof...

petrahl
21. mar 2026

@anonym_autor porovnavat kávu z pražiarne s Popradskou je ako keby si sa spýtala, či je ozaj taký rozdiel jazda na porsche v porovnaní s trabantom 😁. Či to porsche nie je príliš rýchle 😁

dzejsik
22. mar 2026

@anonym_autor ano, je tam velky rozdiel v chuti … mame znameho praziara kavy a ten nam vysvetloval, ze Lavazza kupuje zrna v takych mnozstvach, ze pri skladovani v silach, kym ich uprazia vacsinou chytia plesen a potom to preprazia tak silno, aby ju znicili a preto je ta kava taka horka … z beznych znaciek v potravinach odporucil jedine Popradsku kavu a inak len malych praziarov

anonym_7481c7
22. mar 2026

obrovský rozdiel, pila som lavazzu zlatú a teraz ju nechcem ani vidieť. Kupujem kávu od becafe (kava za babku 23 €/kg je najlacnejšia, vyskúšali sme od nich aj ine a vraciam sa k nim). Ja vyberám čistú arabicu, alebo max s 10% podielom robusty. Príde ti uplne čerstvá kava, ktorá by mala este 2 týždne odpočívať. A keď otvoríš to vrecko, neskutočná vôňa. Mali sme aj zlaté zrnko, tiez chutila.

mazisika
23. mar 2026

ano, my uz kupujeme doma len od Coffeein, proste chutia nam najviac. cize podla mna skvely pomer ceny a kvality. ine nam uz nechutia popravde v porovnani s kavou z tohto eshopu 🙂

sestak_zereth
24. mar 2026

Dobrý deň,
@anonym_a86fbf @mimimoje áno, kávičku si pražíme v Nitre v Pražiarni pod hradom. Máme vlastné receptúry na kávičky, ako je napríklad aj náš Týteš. Prečo nevyužiť služby existujúcej pražiarne, kde fungujeme v procesoch, ako keby bola naša? Veď otvorenie vlastnej pražiarne so sebou nesie veľmi veľa financií, ktoré veľmi radi investujeme radšej do produktov, služieb, kvality alebo podpory lokálnych organizácií a podobne.

Noir je super podnik a teším sa, že sa gastro scéna v Seredi rozrastá.

@anonym_a86fbf Tvrdenia o mne, že neplatím dodávateľom, ma prekvapili. Pretože našich dodávateľov si vážim. Áno, nastali procesné chyby, ktoré sme si vyriešili s našimi dodávateľmi, a máme s nimi úžasné spolupráce. Nie je dôvod na neplatenie, pretože našou základnou hodnotou je spolupráca s kýmkoľvek, s kým to dáva zmysel nám aj druhej strane. Uznáte, že je tam dôležitá dôvera a jej základom pri partnerstvách je finančné vyrovnanie.

Kávičku máme výberovú a viacerí z vás tu písali, že ju chcete vyskúšať. Zastavte sa u nás v Zereth Coffee na adrese A. Hlinku 3058/19 v Seredi a s kódom MODRYKONIK10 vám do konca apríla dáme 10 % zľavu na kávové balíčky.

Rád sa s každým stretnem a odpoviem na každú otázku aj v rámci môjho súkromia, pretože to celé robíme pre vás. Veď naše motto je, že aj ty si Zereth.