Rozdiel medzi ricotou a mascarpone do koláča?
Ahoj kuchárky, chcem sa opyat ci je chuťovo rozdiel medzi ricotou a mascarpone. Pise tam mascarpone v recepte Potrebujem do koláča. Dakujem vam za radu
@anonym_15a103 ale ak ty nevieš že originál recept je s mascarpone… 😏 a ako má chutiť - vtedy je to fakt jedno (ako má chutiť koláč, nie mascarpone 🤦♀️)
@anonym_15a103 ale ak ty nevieš že originál recept je s mascarpone… 😏 a ako má chutiť - vtedy je to fakt jedno (ako má chutiť koláč, nie mascarpone 🤦♀️)
@biba_18 ale my sa bavíme o recepte kde ma byt mascarpone. Otázka bola, ci to bude rozdielne chutiť. Odpoveď je - ano, bude. Rozumieš?
@anonym_15a103 kks… 🤦♀️
@biba_18 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ paci, tlapni sa este viac po cele, mozno ti to pomôže
v prvom rade je rozdiel v tuku.. je tam uplne iny obsah, mascaropone tucne, smotanove.. riccota je sypkejsia, zo srvatky.. jedna kremy a druha na varenie/plnky. A nie, riccota nie je tvaroh.
V recepte to nielenze bude chutit inak, ale aj vyzerat a spravat sa to bude inak
@anonym_be4c7c tak keď sa bavíme o originál americkom cheesecake, tak tam ide hlavne Philadelphia.. 🤦♀️ či iné syry sú v pohode a mascarpone už nie?
@13uzivatelka11 a my sa bavíme o americkom? Vidíš to tu niekde napísané? Skús sa plesnúť ešte raz po čele a možno ti dôjde, že sú aj iné recepty a nemusíš robiť zrovna americký z philadelphie.
Mimochodom ak to nevieš tak original cheesecake je z Grécka a nie NY 😉

@anonym_15a103 otázka znie inak - ako vieš ako má chutiť koláč o ktorom je reč?? proste dostaneš koláč… nikto nebude tvrdiť že to je koláč s mascarpone, proste iba koláč 🤷♀️
@biba_18 dobre tak este raz. Ak ma byt v kolaci mascarpone, tak bude cítiť rozdiel. Lebo mascarpone je sladšie, riccota je slansia.
Ked dostanem koláč, tak budem cítiť, ze to je riccota alebo mascarpone. Ak aj ma byt v kolaci riccota, aj tak to cítiť, lebo mam chuťové poháriky pre boha 😃