Rýchle recepty na obedy a večere pre mamičky v šestonedelí
Ahojte, hľadám take rýchle tipy a nápady na rýchle obedy a večere ktoré zvládnem pri 2 deťoch v šestonedelí. Aké máte nápady ? 🙂
Ja som normal varila, ale take, co velmi nemusis nad tym stat. To kurca, rizoto, cestoviny, cezar salat, zeleninove polievky a vyvary. Hlavne zdrave a pestre, nech mas ziviny
Pečené veci v rúre - kurča, krkovička, rebierka. To sú veci ktoré máš "hotové" za 5 minút. Prílohu môžeš kúpiť aj hotovú - gnocchi, knedľa, lokše, hranolky.
Cestoviny + kúpená omáčka, Lidl máva veľmi chutné omáčky počas Talianskeho týždňa.
Keď už budeš viac ok tak sú veľmi fajn na prípravu jedlá z jedného hrnca. Kopec receptov nájdeš na internete, nezaberie to veľa času a ani nemusíš umývať kopec riadu.
Ak ešte nemáš bábo na svete, len sa chystáš, tak by som si vopred kúpila napr. kuracie prsia, očistila, naporcovala a okorenila a potom dala do mraziaku po balíčkoch, koľko toho zjete na jeden-dva krát. Potom deň pred vyberieš, rozmrazené už len osmahneš na panvici, trochu podlej vodou a nechaj dusiť nejakých 10-15 minút.. a ryža sa zatiaľ robí sama 🙂 alebo ak máš možnosť, tak si napr. dopredu uvar aj vývar, zamraz do 7 decových fliaš aj so zeleninou a mäsom, jedine rezance spravíš čerstvé, potom sa to dá rýchlo rozmraziť v mikrovlnke a ohriať v hrnci. Ale aj iné jedlá.. ja mám takýto plán, pochystať si vopred čo sa dá do mraziaku a variť veľmi jednoduché veci, ako už aj hore ženy radili.
Mna pri takych temach naozaj zaujima co normalne ludia varia ja teda nemusim s vyninkou vyprazania stat dlho pri nicom. Priklady z poslednych dni +nahodne jedla, ktore nam chutia vsetko do pol hodiny hotove max 40min aj s pripravou, vsetko sa vari viac menej same bez toho aby si pri tom po cely cas stala. Pecene kuracie stehna na citrone a mede so zemiakovou kasou, kuracie maso s horicou a ryzou, husta polivka z cervenej sosovice, mrkvy, zemiakov a opecenym parkom, cestoviny s paradajkovou omackou, krevetami a syrom, cestoviny algio olio, zeleninova polievka ala co dom dal, hraskova polievka s rascou a vajickom, kuraci stroganov, peceny pstruh na masle s citronom a pomarancom, tuniakove rizoto so syrom, zemiakovo-cuketovy privarok, vyprazany karfiol (vari sa sam a do 5min bol vyprazeny), kuracie maso so sojovou omackou, kuracie prsia s nivovou omackou, kuracie stehna na kyslej kapuste a zemiakoch, kuracie rizoto, zeleninove rizoto, hovadzie trhane s paradajkovou omackou, masove gulicky s parafajkovou omackou a k tomu bud zemiaky alebo spagety, sosovicovo-zemiakovy privarok, karfiolova polievka, brokolicova kremova, hokaido kremova polievka, spenatova kremova polievka, plnena paprika s feta/balkanskym syrom, bravcovy stroganov a k tomu kupena knedla aby si to mala lahsie alebo zemiakova kasa, vegetarianska Bolognese omacka s cervenou sosovicou, fazulovo-zemiakovy privarok, kuracie prsia na prirodno s mrkvou a hraskom, kuracie rezne na prirodno...

Pecene kura s ryzou
Rizoto
Privarky (tekvicovy, fazulkovy, zemiakovy…)
Ryba so zemiakmi/kasou
Cestoviny s pestom/morcadelou/kecupom/mletym masom
Ryza s mletym masom
Cestoviny s vajickom
Kura na smotane
Halusky (kludne mrazene) s brynndzou alebo smotanou
Polievky (zeleninova, kremove, vyvar…)
Zapekana zelenina