Som jediná, ktorá nerobí jedlo vopred?
Ahojte.
Všade čítam mealprep, pomaly na 7 dni. Mne sa to hnusí jesť, už keď to ohrievam na prvý. Nevravim, že sa občas nestane, ale vadí mi to. Mám 2 deti, áno, bolo by to jednoduchšie, ale nemám to rada. Je tu nejaká na tom podobne? Či len ja mám úchylku. 😂🙂
@anonym_3475fa prečo by si mala dávať mužovi jesť do prace ?
@minenkaa lebo nie každý.pracuje na takom mieste kde je možnosť objednania, ako napr môj, navyše pracuje 12h, a úplne vylúčil múku a cukor. zo zdravotných dôvodov.
Tak asi som jediná, ktorá nevarí každý deň. Robím 12-tky, denné, nočné, a veru tým pádom denne nevarím. Ani by ma to nebavilo, čas viem využiť aj inak. Navarené jedlo jeme, kým sa nedoje.
Tiez varim denne, rano kvoli vareniu vstavam skor. Nechuti mi stare jedlo, mäso z predoskeho dna nejeme, vynimkou je kapustnica, gulas ale tie varime tak 2-3 krat do roka. Ja mam prioritu cerstve jedlo a tomu sa podriadujem.
Aj doma vám rodičia každý deň navarili čerstvé lebo na druhý deň jesť je už pod vašu úroveň? Pardon, matka, keďže otec musel ísť do krčmy a na také nemal čas, to nie je jeho robota.
A argumentovať to tým ze "muž také nezje" je super 👌 snáď si aj, vaši synovia nájdu také domáce puťky ktoré im budú skákať okolo riť. Aj také o 10-15 rokov ešte budú vďaka takémuto prístupu existovať.
Veľmi by ma potom zaujímalo, ako si niektoré riešite obedy do práce 🙂 keď na druhý deň už jedlo fuj, vstávate ráno o 4, aby ste si pripravili jedlo na ten jeden konkrétny deň?
@anonym_3475fa chodím fo kantíny, niekedy keď sú akcie tak si jedlo objednam, nieked zjem len niečo malé a doma si pripravím teple čerstvé jedlo
@minenkaa lebo nie každý.pracuje na takom mieste kde je možnosť objednania, ako napr môj, navyše pracuje 12h, a úplne vylúčil múku a cukor. zo zdravotných dôvodov.
@anonym_8a5955 ja sa nepytam na to prečo si niekto berie varené jedlo do prace alepreco by zena mala dávať mužovi alebo by mu mala chystať to jedlo,či si to nemôže robiť sám
Tiez to mam tak, nemam rada jedlo z predchadzajuceho dna. V praci mame obedy a doma varim vzdy len na jeden den. Ide ma prekotit ked pride svokra vo stvrtok, prinesie malemu polievku a zapoti ze je zo soboty, rovno putuje do zachoda.
@nikolka232 Neviem presne, ako rozumieť výrazu "jedlo variť vopred,, Ideálne je ho navariť doobeda a v čase obeda ho zjesť, lenže toto môžem praktizovať cez víkendy,lebo nie som v práci.Pocas pracovného týždňa neraz varím zavčas rána, prv než idem do práce, alebo neskoro večer na ďalší deň.Varim takmer každý deň, ale niektoré jedlá mi chutia aj na druhý deň/segedín, lečo,plneny kapustny list /holúbky/
@anonym_3475fa tie donasky su tiez ohrievane vacsina je na teplom ohreve cele doobedie. Len si tu myslia kocky ake cerstve menucko jedia.
@natalka13 ale to jedlo je varene v ten den, rano, nie vcera, predvcerom… a je vacsinou udrziavane teple (napr.v konvektomate) a nie primarne zohrievane (iste, aj take sa robi) a to je rozdiel. Mne napr.kuracina uz na druhy den nechuti.. zemiaky, pyre detto
@natalka13 ale to jedlo je varene v ten den, rano, nie vcera, predvcerom… a je vacsinou udrziavane teple (napr.v konvektomate) a nie primarne zohrievane (iste, aj take sa robi) a to je rozdiel. Mne napr.kuracina uz na druhy den nechuti.. zemiaky, pyre detto
@anonym_53f5d2 nechcem ti brať ilúzie. ale mnoho nie je
@anonym_3475fa moj muz v práci neje ,takže zbytocne ho ľutuješ ,môjho muza zaujima čo ja jem lebo keď som hladna je to peklo,mňa zaujalo to prečo ma zena chystať mužovi jesť do prace ,či nie je schopný si to jedlo nachystat ,inak varená strava je veeelmi precenovana
@minenkaa vo väčšine prípadov áno, chystám mu to jedlo. Pretože keď dovarím, z hrncov si to rovno presúvam do krabičiek, takže už mi je úplne jedno, či to nachystám len sebe, alebo to pripravím do krabičky aj jemu. 🙂 aspoň si rovno upracujem aj kuchyňu. Ale to je detail. Myslím, že aj tak mi nikto neodpovedal na moju otázku, ako by to riešil v mojom prípade, ktorý som dostatočne detailne opísala. Či odpoveď je nejesť v práci? Rozumieš..
Aj doma vám rodičia každý deň navarili čerstvé lebo na druhý deň jesť je už pod vašu úroveň? Pardon, matka, keďže otec musel ísť do krčmy a na také nemal čas, to nie je jeho robota.
A argumentovať to tým ze "muž také nezje" je super 👌 snáď si aj, vaši synovia nájdu také domáce puťky ktoré im budú skákať okolo riť. Aj také o 10-15 rokov ešte budú vďaka takémuto prístupu existovať.
@anonym_56373a ale ved aj nam zenam nechuti jedlo z predosleho dna, jasne, ze ak nieco zostane zjeme, u nas ale teda vela nezostane, vzdy sa vsetko zje, mam 2 chlapcov a ano, varim kazdy den. U nas sa cez tyzden doma nevarilo a doteraz mamu za to kritizujem, aj otca, ze teda otrasna starostlivost dat detom suchu veceru. Ja varim, navyse mam syna celiatika, cize aj kvoli nemu a druheho, co tiez rad je zdravo. U nas ale vari aj manzel a aj starsi syn.
@minenkaa vo väčšine prípadov áno, chystám mu to jedlo. Pretože keď dovarím, z hrncov si to rovno presúvam do krabičiek, takže už mi je úplne jedno, či to nachystám len sebe, alebo to pripravím do krabičky aj jemu. 🙂 aspoň si rovno upracujem aj kuchyňu. Ale to je detail. Myslím, že aj tak mi nikto neodpovedal na moju otázku, ako by to riešil v mojom prípade, ktorý som dostatočne detailne opísala. Či odpoveď je nejesť v práci? Rozumieš..
@anonym_3475fa ja napr varím poobede keď pridem z prace ,v práci mám jogurt vlocky,orechy a ovocie ,ja si zas neviem predstaviť jesť v práci obed varený,to by som mohla tak na dve hodiny ľahnúť a zomriet
Muz neje pre to iste ,nedokázal by fungovať a pracovať ,varene jedlo je veľmi precenovane,u nás napr by si nik nezobral do prace rožtek s pasteko
Obaja pracujeme,moj muz dokonca veľa krát do 20:00 a dokáže aj vtedy uvariť čerstvé ,veď varenie je žiadna robota
@anonym_53f5d2 nechcem ti brať ilúzie. ale mnoho nie je
@anonym_0a1e1b dobre 😆
Mimochodom: moji rodicia mali restauraciu a aj vyvarovnu (tackaren?) ci ako to nazvat, cize viem ako to funguje. A restauracie kam chodime jest, varia menu kazdy den cerstve…
@nikolka232
Ja som 20 rokov pracoval v Austrálii a NIKDY som nemal teplý obed, pretože prestávka trvala asi 30 minút a zamestnávateľ neprispieval ani dolárom. A čo je zaujímavé, v Austrálii sa ľudia dožívajú viac ako 80 rokov, čo je oveľa viac ako na Slovensku.
@anonym_3475fa ja napr varím poobede keď pridem z prace ,v práci mám jogurt vlocky,orechy a ovocie ,ja si zas neviem predstaviť jesť v práci obed varený,to by som mohla tak na dve hodiny ľahnúť a zomriet
Muz neje pre to iste ,nedokázal by fungovať a pracovať ,varene jedlo je veľmi precenovane,u nás napr by si nik nezobral do prace rožtek s pasteko
Obaja pracujeme,moj muz dokonca veľa krát do 20:00 a dokáže aj vtedy uvariť čerstvé ,veď varenie je žiadna robota
@minenkaa a co ked ty by si nezvladla na obed varene ? Ty si vsetci ? Ty si ty a kazdy chce jest nieco ine. Nikoho nezaujima ako jedia druhy , co Ta to tak trapi ze musis o sebe pisat 😀
Ja by som nejedla na obed vlocky a orechy. Vlastne ani na ranajky. Zaujima Ta to ?
@andreakotesova a to si myslis, ze tam mas vsetko cerstve, hej? 😆
@veselo_neveselo som o tom presvedčená, ze je to čerstvo navarené 😉
Nevarím každý deň, nemám nato čas, ani chuť po celom dni. Je nás 5doma. Ako ryža a zemiaky áno, ale inak nie.
@minenkaa a co ked ty by si nezvladla na obed varene ? Ty si vsetci ? Ty si ty a kazdy chce jest nieco ine. Nikoho nezaujima ako jedia druhy , co Ta to tak trapi ze musis o sebe pisat 😀
Ja by som nejedla na obed vlocky a orechy. Vlastne ani na ranajky. Zaujima Ta to ?
@anonym_3c6a6a jej nevysvetľuj, ona nepochopí. Bude tu písať stále dokola to isté, ešte nato neprišla ze to nikoho nezaujíma.
Nevarím každý deň,(a to som doma)deti mi hoci čo nezjedia.Ale tak max 2dni.Veď by som nevedela čo variť😂ono nie je problém uvariť.A zaujímalo by ma taká baba čo robí niekde vo fabrike,keby mala ráno ísť na 6 do roboty,kedy by ráno vstávala aby navarila😔.Neberte to v zlom,ale moja babka ma učila že na jedlo sa fuj nehovorí
Tiez varim denne. Malo co na 2 dni. Mam aj hit, takze mi vyhovuje cerstve jedlo. Na 3.den by som nejedla uz nic.
@anonym_56373a ano, aj nam rodicia varili teple jedlo. Nie, otec nechodil do krcmy, aj otec vedel navarit. A ano, aj moj muz vie navarit. A nie, nestratim polku zivota tym, ze si pripravim cerstve jedlo - nevyvarame pocas tyzdna kulinarske speciality, kde sa stoji pol dna pri hrncoch. Ved hodit cestoviny do hrnca a pripravit nejaku omacku mi s krajanim zeleniny a masa zaberie max. pol hodiny. Detto ryba - supnem na panvicu a urobi sa sama. Rovnako kuracie prsia - hodim do truby, ryzu do hrnca a vari sa to samo.
Ja neviem, preco si pod tym, ze niekto vari kazdy den, predstavujete putky domace, ktore skacu chlapom okolo riti, vychovavaju neschopnych jedincov a nemaju vlastny nazor. My varime preto, lebo ja chcem cerstve. Muz zje kludne aj par dni stare jedlo. A varime tak, aby nam to zabralo co najmenej casu a bolo to chutovo, aj kaloricky vyvazene.
@anonym_3c6a6a jej nevysvetľuj, ona nepochopí. Bude tu písať stále dokola to isté, ešte nato neprišla ze to nikoho nezaujíma.
@anonym_3c6a6a písala som to tebe?
@anonym_afcd74 alebo tebe
Dievcence moja prva otázka bola prečo chystá mužovi jedlo do prace a potom prešla debata prečo vari ako vari a na to sim ja písala ako to robim ja
Takže ona môže pisat a ja nie?
Šikovne ste obe dve
Wau. Nestačím sa diviť. Nikto a nič by ma neprinutil variť každý deň. Ja keď varím tak minimálne na dva dni. A jedlo mrázik, ak je ho veľa.
Ja varím denne a nerozumiem pojmu mealprep, už som asi stará. Ale mám tri deti zo.styroch s HIT takže ja ani nemôžem varit do zásoby.
Wau. Nestačím sa diviť. Nikto a nič by ma neprinutil variť každý deň. Ja keď varím tak minimálne na dva dni. A jedlo mrázik, ak je ho veľa.
@doriiis tak zdravotný stav by ťa asi donútil nie? Hlavne ak ohrievane jedlo by niekomu spôsobovalo hnačky, alebo vracacky. Alebo migreny
@doriiis tak zdravotný stav by ťa asi donútil nie? Hlavne ak ohrievane jedlo by niekomu spôsobovalo hnačky, alebo vracacky. Alebo migreny
@ria_sprout ... Keby som musela riešiť varenie každý deň, tak by som si na to niekoho najala. Pre mňa je varenie za trest, strata času a neznášam to.
@anonym_3c6a6a písala som to tebe?
@anonym_afcd74 alebo tebe
Dievcence moja prva otázka bola prečo chystá mužovi jedlo do prace a potom prešla debata prečo vari ako vari a na to sim ja písala ako to robim ja
Takže ona môže pisat a ja nie?
Šikovne ste obe dve
@minenkaa ale ty sa to pýtaš provokacne. A keď nedostaneš odpoveď (lebo ta ignorujú) tak sa pýtaš znova a znova. A to robíš v každej diskusii. Potom sa nečuduj ze sa na teba polka mk hnevá.
@nikolka232 Nechápem varenie na viac dní dopredu. U nás sa varené jedlo z obeda doje na večeru. Ak náhodou ostane aj na ďalší deň, najmä syn frfle, že mu to ohrievané nechutí (a priznám sa, že od detstva ani mne). Neviem si predstaviť, že v niektorých rodinách jedia to isté jedlo ešte aj na tretí deň. Ale v tých rodinách si zasa nedokážu predstaviť, že by sa varilo každý deň niečo iné. U nás sa toho naozaj uvarí len toľko, koľko sa v ten deň zje. Ale rozumiem aj argumentom druhej strany. Nech si každý robí, ako mu chutí a ako mu to vyhovuje. 🙂

@anonym_3475fa tie donasky su tiez ohrievane vacsina je na teplom ohreve cele doobedie. Len si tu myslia kocky ake cerstve menucko jedia.
@natalka13 konečne to tu niekto napísal 👍