Som jediná, ktorá nerobí jedlo vopred?
Ahojte.
Všade čítam mealprep, pomaly na 7 dni. Mne sa to hnusí jesť, už keď to ohrievam na prvý. Nevravim, že sa občas nestane, ale vadí mi to. Mám 2 deti, áno, bolo by to jednoduchšie, ale nemám to rada. Je tu nejaká na tom podobne? Či len ja mám úchylku. 😂🙂
varim denne dve teple jedla,mne by to chlapi nezjedli, keby som im dala za sebou dva dni to iste
Mam jedla ktore jem aj 3-4 dni napr.kapustnicu, hovadzi madarsky gulas, tekvicovy privarok (bez zemiakov), borsc. Dokonca mi viac chutia na druhy den. A mam jedla ktore nikdy nezohrievam ale robim vzdy cerstve ako napr. ryby ci na prirodno ci vyprazane, rezne, hydinu.
Vacsina ostatnych jedal mi nechuti uz ani na druhy den ale zjem. Dalsie dni uz len z nudze, radsej zjem chlieb s maslom. 😃
@citronove_koliesko tiez tak isto
Veľmi by ma potom zaujímalo, ako si niektoré riešite obedy do práce 🙂 keď na druhý deň už jedlo fuj, vstávate ráno o 4, aby ste si pripravili jedlo na ten jeden konkrétny deň?
@anonym_3475fa jedalen
moje deti odmietajú jesť na druhý deň mäsový vývar - nedelnú polievku . Vraj to inak páchne - nie , nie je pokazená a aj chuť je už iná.
Veľmi by ma potom zaujímalo, ako si niektoré riešite obedy do práce 🙂 keď na druhý deň už jedlo fuj, vstávate ráno o 4, aby ste si pripravili jedlo na ten jeden konkrétny deň?
@anonym_3475fa chodim normalne do restiky s kolegami, u nas si nikto jedlo nenosi, detto aj u muza
@anonym_53f5d2 wau. No my sme na takéto obedy chudobní, raz do týždňa si riešime obedy dovozom, ale to nás vyjde min 20-25€, neviem si predstaviť to riešiť 5 dní v týždni.
@anonym_3475fa ved zamestnavatel mi prispieva na stravu… normalne chodim cely svoj pracovny zivot na menu do restauracii… v praci jem tak 1x za rok mozno
varim denne dve teple jedla,mne by to chlapi nezjedli, keby som im dala za sebou dva dni to iste
@sailes s takymto zmyslanim by si u mna varili sami alebo zostali hladni
@anonym_3475fa chodim normalne do restiky s kolegami, u nas si nikto jedlo nenosi, detto aj u muza
@anonym_13de32 ale to je predsa úplne iná situácia. jasne že si TY SAMA nepripravuješ jedlo keď chodíš do reštiky. veď tie čo si pripravujú, zjavne do reštík nechodia…
casto tu citam, ze vstala som skoro rano, uvarila som obed
to potom v case obeda si to zohrievate? alebo co varite takto skoro?
@anonym_3475fa jem suchu stravu v robote a doma potom varim čerstvé na veceru a muzovi na obed na druhy den, ale ja to nejem 😃
@anonym_13de32 ale to je predsa úplne iná situácia. jasne že si TY SAMA nepripravuješ jedlo keď chodíš do reštiky. veď tie čo si pripravujú, zjavne do reštík nechodia…
@biba_18 volakedy som na obedy do restiky nechodila, nosila som si z domu lepenaky
@anonym_13de32 a ten lepeňák si tiež robila z čerstvých surovím predtým než si to zobrala do práce?
@biba_18 rano pred odchodom, chlieb/pecivo z mrazaku + k tomu zelenina, sunka, maslo a pod.
@nikolka232 nie, nie si vôbec výnimočná. Žiadna s otázkou "som jediná, čo..." nie je. Vždy je to banalita ktorú robia milióny ľudí, ale chápem, treba byť zaujímavý.
U nás sa zohrieva len kapustnica a vývar. Úprimne mne sa žalúdok otáča , keď vidím, že tam niekto šupne varené vajce, prípadne cestoviny a je to 4 dni. To si radšej vezmem do práce tuniakový šalát, cottage cheese atď a uvarím teplú večeru.
@minenkaa by ma zaujímala štatistika, koľko % zadaných alebo ženatých mužov trápi aký teplý obed/ čo bude jesť partnerka/ manzelka v práci 🤔
@anonym_974d90 môj muž sa stará o to, či som spokojná s tým, aký záhon mi urobil, či je vybetónová terasa podľa mojich predstáv, alebo či je letná kuchynka vymaľovaná tak, ako som si predstavala jeho rukami. Takže ja sa budem starať o to, aby mal cez týždeň v práci teplé jedlo, aby keď príde z jednej práce, a pôjde do druhej (dom, záhrada), si nemusel ešte obliekať zásteru, a ísť variť. Pretože nie, môj muž nie je celý deň v kancli, a potom si nejde dať do kaviarne flat white kávičku a podebatiť s chlapcami 🙂
@anonym_974d90 môj muž sa stará o to, či som spokojná s tým, aký záhon mi urobil, či je vybetónová terasa podľa mojich predstáv, alebo či je letná kuchynka vymaľovaná tak, ako som si predstavala jeho rukami. Takže ja sa budem starať o to, aby mal cez týždeň v práci teplé jedlo, aby keď príde z jednej práce, a pôjde do druhej (dom, záhrada), si nemusel ešte obliekať zásteru, a ísť variť. Pretože nie, môj muž nie je celý deň v kancli, a potom si nejde dať do kaviarne flat white kávičku a podebatiť s chlapcami 🙂
@anonym_3475fa otázka ale znela inak
Každá sa môže pri tých hrncoch zodrať do takej miery, ako musí a utešovať sa, aké je ohrievane jedlo fuj-fuj.
@anonym_3475fa otázka ale znela inak
@minenkaa nie, nie som doma. Obaja pracujeme 6-14:30. Nie, nemáme možnosť chodiť na obedy mimo práce. Nie, zamestnávateľ nám neposkytuje jedlo. Nie, môj muž nebude jesť 5x do týždňa na obed rožok so salamou, paštékou, hocičím. Z toho by som sa snáď ani ja nenajedla. Nie, nedáme 400€ mesačne na dovoz jedla. Áno, aj my máme radi čerstvé jedlo. Ale kedy ho pripravovať? Preto mi prišlo vtipné, ako niektorí dňovému jedlu hovoria fuj. A áno, sú jedlá, ktoré na druhý deň dobré nie sú - také robím cez víkendy, príp. keď sme doma. A dokonca, cez týždeň varím takmer každý deň. S tym, že to ale (vo väčsine prípadov) jeme až na druhý deň v práci.
@minenkaa nie, nie som doma. Obaja pracujeme 6-14:30. Nie, nemáme možnosť chodiť na obedy mimo práce. Nie, zamestnávateľ nám neposkytuje jedlo. Nie, môj muž nebude jesť 5x do týždňa na obed rožok so salamou, paštékou, hocičím. Z toho by som sa snáď ani ja nenajedla. Nie, nedáme 400€ mesačne na dovoz jedla. Áno, aj my máme radi čerstvé jedlo. Ale kedy ho pripravovať? Preto mi prišlo vtipné, ako niektorí dňovému jedlu hovoria fuj. A áno, sú jedlá, ktoré na druhý deň dobré nie sú - také robím cez víkendy, príp. keď sme doma. A dokonca, cez týždeň varím takmer každý deň. S tym, že to ale (vo väčsine prípadov) jeme až na druhý deň v práci.
@anonym_3475fa či tvojho muza zaujima čo budes jesť v práci
@nikolka232 nepripravujem vopred aspon taku pol hodinku na pripravu jedla si najdem vzdy, nevarene je este skor. A ked nemam ani tu pol hodinu skocim do restiky, po donasku. Aj ked niekedy kym dojde donaska tak za ten cas by som mala aj navarene. Navyse mam rada jedlo na ktore prave mam chut a neviem vopred co budem chciet napriklad zajtra na obed alebp veceru a ked na nieco nemam chut tak to proste nezjem. Obedy a vecere su u nas varene a napriek tomu mealprep mi nechyba.
Jedlo chystam maximalne na den dopredu, ohrievane nam doma nikdy nevadilo. Su veci, ktore mi ohriate nechutia, napr. cestoviny, zemiakova kasa, zemlovka a podobne, takze tie varim tak, aby sa zjedli cerstve.
@nikolka232 ja tiez varim kazdy den a je mi jedno ako to maju druhi. Deti su na brigadach, ked pridu sa najedia - 2 porcie nechavam na toto z predosleho dna. A na veceru znova varim cerstve. Neviem si predstavit do akych mega hrcov by som varila na 3dni vecera aj obed.
Ja mám HIT, takže varím denne čerstvé jedlo.
@anonym_3475fa či tvojho muza zaujima čo budes jesť v práci
@minenkaa inak toto si úplne netrafila, lebo môj muž často spyta, či vyjde aj mne, príp. nech nerobím to a to, lebo vie, že ja by som to nezjedla. 🙂 ale rozumiem, o čom bola táto otázka. V tomto prípade ľutujem niektorých vašich mužov, keď máte takéto nastavenie - “mňa nezaujima čo on bude jesť, lebo ani jeho nezaujíma, čo budem jesť ja”. Čistá školka. :D a každý si varí sám.
Varim na viac dni.
Aj tak si obed v praci ohrejem, radsej tak ako jest suchu stravu.
Ked pridem vecer domov uz sa mi varit nechce.
Ak tak omeletu wrap....
@minenkaa inak toto si úplne netrafila, lebo môj muž často spyta, či vyjde aj mne, príp. nech nerobím to a to, lebo vie, že ja by som to nezjedla. 🙂 ale rozumiem, o čom bola táto otázka. V tomto prípade ľutujem niektorých vašich mužov, keď máte takéto nastavenie - “mňa nezaujima čo on bude jesť, lebo ani jeho nezaujíma, čo budem jesť ja”. Čistá školka. :D a každý si varí sám.
@anonym_3475fa moj muz v práci neje ,takže zbytocne ho ľutuješ ,môjho muza zaujima čo ja jem lebo keď som hladna je to peklo,mňa zaujalo to prečo ma zena chystať mužovi jesť do prace ,či nie je schopný si to jedlo nachystat ,inak varená strava je veeelmi precenovana
@anonym_3475fa tie donasky su tiez ohrievane vacsina je na teplom ohreve cele doobedie. Len si tu myslia kocky ake cerstve menucko jedia.

@minenkaa či on má vstávať o 4 ráno, aby si uvaril do práce jedlo?
@anonym_3475fa on nemá ručičky?