icon

Tipy na jedlá vhodné na mrazenie a rozmrazovanie

12. apr 2026

Budem musiet vypomoct s jedlom. Potrebujem tip na jedla, ktore sa daju dobre zamrazit a rozmrazit, ale nie polievky. Dakujem.

kavasmliekom
12. apr 2026

@anonym_autor plnená kapusta, paprika, slivkové gule, knedle, buchty, v podstate každé jedlo sa dá zamraziť a rozmraziť. Alebo robiť minútky. Napríklad ryby.

gejb
12. apr 2026

@anonym_autor mrazim perkelt, mexický gulas

viestta
12. apr 2026

v podstate vsetko kde nie su zemiaky a samotne zemiaky

sisska96
12. apr 2026

No nie som za mrazenie jedla. Minule som mrazila plnenú kapustu a gulky, no nebolo už ono

anonym_3de22c
12. apr 2026

Nemám rada mrazené jedla,či už domáce alebo polotovary, ale dalo by sa napr pirohy, hustý gulas bez zemiakov, segedin(aj keď kapusta zmäkne),fašírky a masové guľky, obalené rezne a syr, palacinky, zeleninová zmes

autor
12. apr 2026

Ved preto sa pytam. Ze plnena kapusta musela byt na blato. Takze nejaky tip na nieco co sa da zamrazit a konzumovat.
Ide o babku so 4 vnucatami na tyzden. Takze nieco co vyberie z mrazaku a nakrmi tym vnucata.

autor
12. apr 2026

Mna napadli masove gulky, lasagne...to mam odskusane. Dalej neviem.

viestta
12. apr 2026
@anonym_autor

Ved preto sa pytam. Ze plnena kapusta musela byt na blato. Takze nejaky tip na nieco co sa da zamrazit a konzumovat.
Ide o babku so 4 vnucatami na tyzden. Takze nieco co vyberie z mrazaku a nakrmi tym vnucata.

@anonym_autor plnena paprika, ja mrazom samostatne papriky, samostatne omacku alebo kazdu porciu zvlast. Surove pirohy, sulance alebo tvarohove gule zmrazim na tacke, zmrznute zosypem do sacka, potom sa len uvaria. Kolozvarska kapusta, cely pekac, to sa uz len upecie, hovadzi gulas, rozmrazi sa v hrnci a dovaria sa v nom zemiaky, Rozne masa so stavou sa daju zmrazit, k tomu sa uvaria len zemiaky alebo ryza. Bolonska omacka, kym sa v hrnci rozmrazi uvaria sa aj cerstve cestoviny

autor
12. apr 2026
@viestta

@anonym_autor plnena paprika, ja mrazom samostatne papriky, samostatne omacku alebo kazdu porciu zvlast. Surove pirohy, sulance alebo tvarohove gule zmrazim na tacke, zmrznute zosypem do sacka, potom sa len uvaria. Kolozvarska kapusta, cely pekac, to sa uz len upecie, hovadzi gulas, rozmrazi sa v hrnci a dovaria sa v nom zemiaky, Rozne masa so stavou sa daju zmrazit, k tomu sa uvaria len zemiaky alebo ryza. Bolonska omacka, kym sa v hrnci rozmrazi uvaria sa aj cerstve cestoviny

@viestta Vdaka za tipy. Bolonska omacka je super, to ma nenapadlo. Nejake dusene hovadzie tiez.

anonym_864780
12. apr 2026

Rôzne omáčky na cestoviny. My ešte mrazíme namarinované mäso, následne ho len upečieme/ opečieme na panvici. Vieš si predpripraviť do takého alobalového pekáča lasagne a potom iba zapečieš. Ešte mi napadlo rizoto, takmer hociaká polievka, lievance, plnené burrita.

joesvk
12. apr 2026

Ja mrazím aj zemiakové lokše.
A dajú sa kúpiť mrazené halušky-zemiakové aj špenátové. A pizza samozrejme.

ketrint
12. apr 2026

Aj ja väčšinou mrazim mäso a omáčky. Že vytiahnem a dorobím len čerstvú prílohu a je to.