Umývate konzervu pred otvorením? Má to zmysel?
Nikdy som sa nad tým nepozastavila.
Ale dnes na mňa vyskočilo video a pán tam umýval konzervu pred tým, ako ju otvoril.
Priznám sa, že mňa by to nikdy nenapadlo a konzervu otvorím rovno z police.
A tak ma zajíma, či som jediná, alebo je nás viac, čo neumýva?
Neumývam
Neumývam, ani nebudem
Vždy umyjem vrchnú časť, ktorá sa otvára. Veď po otvorení napríklad mandariniek vyjde voda aj von na vrchnák a hneď sú všetky nečistoty v náleve
Utieram vlhkou handrou vrch.
Áno samozrejme, že umývam . Nepotrebujem ocikané od potkana
@anonym_17d9b1 aj rohliky umyvas? Ved co ak su ochytane
Nie 😅🥲 nikdy by mi nenapadlo to robiť
@anonym_d4fc01 nie, ale keďže môžem eliminovať špinu, tak prečo by som to nerobila. Okrem toho dodnes mám v pamäti z detstva ako jeden Čech mal vážne zdravotné problémy. lebo jedol práve z neumytej konzervy a mal tam potkaniu moč. Si rob čo chceš, ale nemusíš sa ma pýtaj na stupidity a mať potrebu komentovať moju odpoved, ktorá nebola určená tebe
@anonym_d4fc01 rohlík skladuje predajca či výrobca niekoľko týždňov až mesiacov v sklade ako konzervu?
A áno autorka, umývam odjakživa konzervy, aj naši umývali konzervy. Mne skôr príde divné, že to niekto nerobí.
@anonym_d4fc01 rohlík skladuje predajca či výrobca niekoľko týždňov až mesiacov v sklade ako konzervu?
A áno autorka, umývam odjakživa konzervy, aj naši umývali konzervy. Mne skôr príde divné, že to niekto nerobí.
@anonym_b3a962 rohlik ti moze ochytat 30ludi za den. To ti nevadi?
Ja veru nie, ale utriem aspon vrch, pivo oplachnem, hlavne, ak nemam take v baleni v tej folii po 6 ks, co byva. Ale dake velke umyvanie nie a nie vzdy, ale asi by som mala veru. Ja napriklad umyvam znova aj zavaracie pohare, co mam vo vonkajsej komore, aj ked si myslim, ze uz teraz tam nic nebeha, co nema a mam ich poukladane na policiach. Predtym, ked sme dom kupili, tak v tej komore boli aj hovienka od mysi, skladovali tam fazulu a taketo, som to cele vyriadila. Pred zavaranim. Hoci boli umyte poriadne, samozrejme.
nie ..ale ja som generacia co jedla dazdovky, travu. jedla som ovocie a zeleninu este od blata ci ocurane od vtakov ako ich nazavl moj ex.. ked ma bakrerie a spona nezozrali doteraz-plechovka ma uz do hrobu nedostane... jedine neaka sterilna- a moj organizmus z nej dostane sok
nie ..ale ja som generacia co jedla dazdovky, travu. jedla som ovocie a zeleninu este od blata ci ocurane od vtakov ako ich nazavl moj ex.. ked ma bakrerie a spona nezozrali doteraz-plechovka ma uz do hrobu nedostane... jedine neaka sterilna- a moj organizmus z nej dostane sok
@anonym_ce1745 a zabudla si na pitie v triede celá trieda z jednoho vodovodného kohutika, pohar nemal nik, plastove alebo desiatove flaše neboli , tak pekne bud z dlani ale to robil málokto alebo z vodovodnej trubky
boha sa rehocem , niekoho musi pot oblievat len z tej predstavy ale totálne to nik neriešil
detto uterak ten sa pral cca raz za mesiac sa mi zda
fakt na dnešne pomery dettolu sme boli ako echt humusáci a tu sme 😅
@anonym_autor Nie. Kupujem tie s tym otvaratkom navrchu, takze ku kontaktu s obsahom nedochadza. ( aspon myslim, musim si to overit)
@anonym_ce1745 a zabudla si na pitie v triede celá trieda z jednoho vodovodného kohutika, pohar nemal nik, plastove alebo desiatove flaše neboli , tak pekne bud z dlani ale to robil málokto alebo z vodovodnej trubky
boha sa rehocem , niekoho musi pot oblievat len z tej predstavy ale totálne to nik neriešil
detto uterak ten sa pral cca raz za mesiac sa mi zda
fakt na dnešne pomery dettolu sme boli ako echt humusáci a tu sme 😅
@anonym_e12d4d my sme sharovali aj cukriky a lizatka :D a mydla boli v takych sietkach zavesene :D
@anonym_autor ja ked som bola v puberte bol taky clanok ze dievca zomrelo po napiti sa z neumytej plechovky - zw sa ta vycikal daky hlodavec aspon si to takto pamatam bolo to pred viac ako 20 rokmi odvtedy mam na to obsesiu 🤦♀️
Ano, ako dieta ma mama naucila ze sa to ma umyvat lebo bohvie kde to stalo v akej spine a ked to otvaras, takmer vzdy sa to ponori do obsahu, takze sa nad tym vobec nepozastavujem a umyvam.
umyvam konzervy, plechovky, vajcia, aj jogurtove kelimky, kym ich dam detom. z predstavy, ze oblizu zvonku kelimok, ked im tam kvapne jogurt, mi je na vracanie. ked vidim aka hneda je ta voda co na nom skondenzuje, ked ho vytiahnem z chladnicky...
ked som si precitala prispevky tak fakt si myslim o sebe ze neni to somnou az take zle..:DDD lebo ja osm dettol do kabelky poznala uz davno pred kovidom a podobne veci, umyvanie mobilu z vonku atd...ale umyvat vajcia , jogurtove kelimky?hm...ano ved vsetko vlastne chyta clovek ale to sa takto neda ved neiktore sa musite blaznit ked to citam to je neustala kontrola a to je na hlavu viem o com hovorim
umyvam konzervy, plechovky, vajcia, aj jogurtove kelimky, kym ich dam detom. z predstavy, ze oblizu zvonku kelimok, ked im tam kvapne jogurt, mi je na vracanie. ked vidim aka hneda je ta voda co na nom skondenzuje, ked ho vytiahnem z chladnicky...
@anonym_61fe04 vajcia sa umyvat nemaju ved praveze maju pory a cez pory ti to pojde akurat do vnutra. ved ked vajce predsa tepelne spracujes tak sa nic nestane.
pamatam na casy ked sme vylizovali cesto alebo jedli surove vajcia s tvarohom ,

Áno samozrejme, že umývam . Nepotrebujem ocikané od potkana