Umývate vajíčka pred uložením do chladničky?
Kúpila som domáce vajíčka a niektoré sú trochu špinavé.
Neviem, či ich pred uložením do chladničky umyť, alebo radšej nechať tak a umyť až tesne pred použitím. Pri kupovaných to neriešim.
Umývate vajíčka hneď, alebo až keď ich idete použiť?
Vajíčka vôbec neumývam
Vajíčka vôbec neumývam
@anonym_b756ff Ani keď sú od pierok alebo výkalov?
@anonym_autor domáce neumývať aj ja tak viem a inak neumývam a v podstate vajíčka nemusia do chladničky
@anonym_autor pierko a trus zotri vlhkou servitkou
@anonym_autor ja neumyvam, tiež mám domáce, utriem suchou servítkou a hotovo. A umývať sa nemajú keď ich ideš uskladniť
@anonym_autor Nie, len nasucho utriem papierovou utierkou
Vajíčka sa nesmú umývať
nikdy neumyvat,dostane sa cez pory dnu pripadna nakaza salmonely
20 rokov mám domáce vajíčka a za ten čas som umyl asi len dve, co boli ozaj fakt špinavé....ináč nie, neumyvam...
vôbec neumývam. a to mám vajíčka svoje domáce.
majiteľ sliepok asi moc o ich čistotu nedbá - keby mali hniezda čisté, a majiteľ často menil slamu - tak aj vajíčka su čisté.
@anonym_autor neumyvam ale po rozbiti si vzdy idem umyt roky kym chytim chleba
@anonym_autor Ja vajicka vobec neumyvam. Ale teda ja mam domace od svokrovcov. Ale nikdy som neumyvala. Anj pred uskladnenim ani pred pouzitim.
Svokra dávno pracovala s vajíčkami a ona hovorí že vajíčka nikdy neumyvat - len chvilu pred použitím, ak skôr, tak sa baktérie prenesú dovnútra pormi. Ak sú veľmi zašpinené, tak treba len na sucho

Ja viem tak, ze vajicka sa nemaju umyvat, lebo maju poreznu skrupinu a tym ich vstavis tomu, ze sa rychlejsie pokazia. Ak umyt, tak tesne pred pouzititm.