icon

Vyhodiť ryžu po záruke z roku 2018?

20. jún 2026

Našla som ryžu po záruke z roku 2018.
Vyhodili by ste ju?

Bola v suchu, vizuálne je OK.

anonym_8a47cc
•
20. jún 2026

Áno, nie je to taká položka, aby mi to zato stálo 🙂

barka1
•
20. jún 2026

Ano.

anonym_6cf778
•
20. jún 2026

@anonym_autor Áno, nie som socka aby som jedla takéto veci. Kolko stojí nová ryža? 😀

ivik4
•
20. jún 2026

Vyhodila

anonym_4e9922
•
20. jún 2026

Vyhodila.

anonym_0f0f3c
•
20. jún 2026

Ja by som sa spytala ryze, ci vie aky je datum a ze uz by sa mala uvedomit a pokazit sa 😆

moonlight1210
•
20. jún 2026

@anonym_autor ak bola v suchu, v nepriehladnom obale a nie na slnku a nepachne po zatuchline, tak by jej nemalo nic byt.
Ryza vydrzi v dobrych podmienkach aj 10 rokov.
V jej pripade je datum spotreby okrasny, lebo daky musi byt.

bg92
•
20. jún 2026

Vies ze je rok 2026 ano?🫣

anonym_342ca3
•
20. jún 2026

@anonym_autor nejde o ryžu ako tak o obal v ktorom je, pravdepodobne plastový. Takže nie, pokiaľ by som nemala čo iné jesť

hytal
•
20. jún 2026

Nie, už by som ju nevarila, ale nasypala pod stromy pre vtáčikov.

ipsa646
•
Autor odpoveď zmazal
•
ipsa646
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonym_6ea111
•
20. jún 2026

Som zena, nasla som v komore pri stahovani fazulky mungo a adzuki, tiez asi takto "stare" a normalne sme ich zjedli, nic im nebolo, ani nam.

anonym_7dc6e8
•
20. jún 2026

Ja sa tiez priklanam k tomu, ze by tej ryzi nemalo byt nic. My jeme aj jogurty po zaruke a nic sa nam nikdy nestalo. Ved ked to clovek otvori tak vidi a citi, ci je to dobre alebo pokazene. Uz sa mi parkrat stalo, ze jogurt bol v zaruke a napriek tomu uz tri dni pred datumom minimalnej trvanlivosti bol pokazeny, a aj naopak, jogurt tyzden po zaruke bol stale dobry. Ryzi sa nema co stat podla mna, ak bola spravne skladovana. Ved skus a uvidis, ak bude po uvareni na prd, urobis druhu a tuto vyhodis. Ved ryza je za 30minut hotova.

irenea9
•
20. jún 2026

@anonym_autor
Ak bola ryža správne skladovaná, mala by byť v poriadku a vysokou teplotou pri varení sa zničia prípadné neviditeľné mikroorganizmy, okrem plesní - tie sa nezničia ani vysokou teplotou pri kuchynskej úprave potravín. U nás niektoré obchody majú vyhradený regál na potraviny po záruke a predávajú sa, dokonca mi prišli potraviny aj z internetových obchodov, ktoré boli po záruke a nič im nebolo. Suché potraviny (cestoviny, ryža, strukoviny ...) pri správnom skladovaní vydržia roky.
Tip: pomocou ryže umývam nádoby, ktoré sa nedajú umyť kefou ani iným spôsobom, napríklad sklenené nádoby s úzkym hrdlom, vázy a podobne, nasypem do nich ryžu, nalejem vodu a pretrepávam, kým nie sú čisté, ryžu potom premyjem, vysuším a používam opakovane.

anonym_ccc144
•
20. jún 2026
@ipsa646
Odpoveď bola zmazaná

@ipsa646 „ Daj na chlapov, väčšinou myslia logickejšie.“

Dalej som ani necitala po takomto disclaimery 🤣🤣

bibina32
•
20. jún 2026

@anonym_autor Ja by som ju dala sliepkam, alebo ak má suseda sliepky tak im. Už by som ju nejedla, kili ryže zase nestojí veľa.

anonym_a26195
•
20. jún 2026
@hytal

@hytal chudaci vtáčiky. Vtáčiky by nemali jesť suchú, surovú ryžu. Tá im môže v žalúdku napučať a spôsobiť vážne tráviace problémy

muchotrafka298
•
20. jún 2026

V ziadnom pripade by som to nejedla. Nie je to taka velka polozka, aby som riskovala zdravotne problemy.

anonym_4c56ad
•
20. jún 2026
@hytal

@hytal vtáčikom sa dávajú semienka, oriešky... ryža nemá žiadnu výživnú hodnotu.

hytal
•
20. jún 2026
@anonym_4c56ad

@hytal vtáčikom sa dávajú semienka, oriešky... ryža nemá žiadnu výživnú hodnotu.

@anonym_a26195
@anonym_4c56ad Ja sypem vtáčikom kúpenú zmes pre vtáčiky, slnečnicu a kŕmim ich celú zimu i jar. Máme v susedstve pána, ktorý sa venuje vtáčikom a vravel, že im môžem do toho zamiešať i ryžu, samozrejme surovú.

hytal
•
20. jún 2026
@anonym_4c56ad

@anonym_4c56ad A ešte

Prehľad od AI
Vtákom môžete nasypať surovú ryžu. Známy mýtus o tom, že surová ryža vtákom v žalúdku napučí a spôsobí im smrť, je len mestská legenda a nie je pravdivý.

anonym_4c56ad
•
20. jún 2026
@hytal

@anonym_4c56ad A ešte

Prehľad od AI
Vtákom môžete nasypať surovú ryžu. Známy mýtus o tom, že surová ryža vtákom v žalúdku napučí a spôsobí im smrť, je len mestská legenda a nie je pravdivý.

@hytal nespomínam žiadny mýtus, píšem o veľmi nízkej výživnej hodnote ryže v porovnaní so semienkami, orieškami... hlavne v zimnom období.

anonym_dbca04
•
21. jún 2026

To ako kde sa tak dlho nepratalo? :D

weronika171717
•
21. jún 2026

Ryža vydrží veľmi dlho. Kľudne ju môžete zjesť. 😊