icon

Vyskúšali ste variť 16-hodinový slepačí vývar?

rybka1987
Dnes o 11:47

Zajtra dojde svojra na obed tak sa chcem blysnut 😃 chcem dat varit sliepku vecer o 20.00 do rana na nejakej 2-3 na sporaku. Mate niekto skusenosti s takymto "nocnym" varenim?

Strana
z2
anonym_a3dd18
Dnes o 11:49

Mozno doučiť sa matiku a hodiny by zanechalo väčší dojem.😀

anonym_d9ff5e
Dnes o 11:53

ked sa chcem blysnúť, nikdy nerobím niečo , čo som ešte nevarila. Nemusim potom vysvetlovať prečo to nie je až take tip top. Moja skusenosť

anonym_bd4ef4
Dnes o 11:54

@rybka1987 robím hovädzí z kostí, mäsa slepačí nie.Myslis, že to ocení🤪veď skús za mňa je hovädzí lepší.Hlavne pozor na vodu nech máš dost

stellarstar
Dnes o 12:08

Daj ráno na sporák a do obeda bude dobrý

rybka1987
autor
Dnes o 12:13
@anonym_a3dd18

@anonym_a3dd18 co s tym ma matika?

rybka1987
autor
Dnes o 12:18
@anonym_bd4ef4

@rybka1987 robím hovädzí z kostí, mäsa slepačí nie.Myslis, že to ocení🤪veď skús za mňa je hovädzí lepší.Hlavne pozor na vodu nech máš dost

@anonym_bd4ef4 ja zas mas chutovo radsej slepaci.

anonym_bd4ef4
Dnes o 12:28
@rybka1987

@anonym_a3dd18 co s tym ma matika?

@rybka1987 že to nie je 16 h 😆daj tam aj cibuľu, cesnak 2-3 strúčiky už hneď večer bude pekný hnedy

anonym_bea5aa
Dnes o 12:30
@anonym_bd4ef4

@rybka1987 že to nie je 16 h 😆daj tam aj cibuľu, cesnak 2-3 strúčiky už hneď večer bude pekný hnedy

@anonym_bd4ef4 čo nie je 16h? Ona nepíše že ho bude variť do 2-3, ale NA 2-3.

anonym_2393a6
Dnes o 12:38
@anonym_a3dd18

@anonym_a3dd18 naučia čítať s pochopením

anonym_5c3e54
Dnes o 12:38

Ja na toto používam pomalý hrniec , na sporáku by som sa bála, že sa tekutina vyparí.

gab
Dnes o 12:40

@rybka1987 ano, ja varim vyvar skoro 20 hodin, je vyborny, silny a hlavne vyzivny. Varievala som klasicky na sporaku, ale kupila som si Crockpot.

anonym_ea0ce0
Dnes o 12:41

@rybka1987 ozaj potrebuješ uznanie od svokry, budeš sa cítiť cennejšie? Ja robím polievku 1,5 hod. v tlakovom hrnci a na druhy deň nakladám huspeninu 😅 a nie aby som niečo varila 16hodin 🙄

andulka220989
Dnes o 12:53

Ja varím vývar 3 hodiny a je fajný. Mám rešpekt odísť z domu po syna na pár minút a nie ešte mať na sporáku celú noc. By som ani nespala.

refly
Dnes o 12:54

16 hodín je pri sliepke zbytočné. 8-12 hodín max (tak 6 hodín je ideál) a potom z tej sliepky už reálne nič viac nedostaneš. Hovädzí sa varí aj dlhšie, sliepka nie. To už riskuješ oxidáciu tukov, horkú chuť, ect. Dlhšie varenie je už skôr redukcia - keď chceš hustý bujón., nie vyváranie.
A ak varíš kura, nie sliepku, tak to maximálne 4 hodiny.

elanor
Dnes o 13:03

Vyvar robim tak max. 2-3 hodky. Aj to vacsinou 1,5-2 hodiny.
Este sa nikto nestazoval, kazdy sa zalizuje.
By mi muselo riadne prasit na hlavu, aby som hrniec nechala v noci bez dozoru, len tak na plyne, ci elektrike.

rybka1987
autor
Dnes o 13:04
@anonym_bd4ef4

@anonym_bd4ef4 neviem ako u teba, ale u nas od 20:00 vecer do 12:00 dalsieho dna prejde 16 hodin.

rybka1987
autor
Dnes o 13:05
@anonym_ea0ce0

@rybka1987 ozaj potrebuješ uznanie od svokry, budeš sa cítiť cennejšie? Ja robím polievku 1,5 hod. v tlakovom hrnci a na druhy deň nakladám huspeninu 😅 a nie aby som niečo varila 16hodin 🙄

@anonym_ea0ce0 ved teba sa ani nikto nic nepytal.

rybka1987
autor
Dnes o 13:07
@refly

16 hodín je pri sliepke zbytočné. 8-12 hodín max (tak 6 hodín je ideál) a potom z tej sliepky už reálne nič viac nedostaneš. Hovädzí sa varí aj dlhšie, sliepka nie. To už riskuješ oxidáciu tukov, horkú chuť, ect. Dlhšie varenie je už skôr redukcia - keď chceš hustý bujón., nie vyváranie.
A ak varíš kura, nie sliepku, tak to maximálne 4 hodiny.

@refly Viem ze moja babka varievala v noci sliepku a bol vyvar neskutocny, ale tak ona mala domace sliepky, nie jak ja v Lidli kupene 😃

rybka1987
autor
Dnes o 13:08
@gab

@rybka1987 ano, ja varim vyvar skoro 20 hodin, je vyborny, silny a hlavne vyzivny. Varievala som klasicky na sporaku, ale kupila som si Crockpot.

@gab normalne z celej sliepky, alebo iba kuracie kosti?

anonym_a3dd18
Dnes o 13:12

Toľko sa nevarieva ani huspenina

anonym_bd4ef4
Dnes o 13:33
@rybka1987

@anonym_bd4ef4 neviem ako u teba, ale u nas od 20:00 vecer do 12:00 dalsieho dna prejde 16 hodin.

@rybka1987 to som nepísala ja, ale niekto iný.Pisala si do rána...nie do obeda.Preto na teba zaútočila, že nevieš pocitat.Spravny vývar sa má variť cez noc v tom súhlasím, ale skôr slachovite kosti kvôli kolagénu, špikové...mäso s kožou.

anonym_11b8bf
Dnes o 13:49

Sprav 4_5.hodinovy. O 8."hod.daj varit na 1jednotku,aj 0,5tku,tzv pomale varenie. Nemusis vyvarat celu noc a na 3.ju mas hotovu o polnoci. Si citala o" tahanom"vyvare, co? Ten sa urcite netaha 16.hod. Hlavne daj viac vody, aby sa ti neskalila. To uvaris 50.cirych vyvarov a ked ma prist svokra, tak sa ti zakali. 😅

thereisabear
Dnes o 14:01

V pomalom hrnci varím bežne 16h, na sporáku max. 5. Z pomalého hrnca je vždy lepší.

vikusjk
Dnes o 14:03
@thereisabear

V pomalom hrnci varím bežne 16h, na sporáku max. 5. Z pomalého hrnca je vždy lepší.

@thereisabear inak toto ma zaujima, ja som skusala raz v pomalom a bol mutny :( nevies, co som mohla spravit zle? Zo sporaka, kde varim bezne tak styri hodiny, ho mam krasny ciry vzdy. Kvoli tomu som ho uz nikdy viac nevarila v pomalom hrnci, pritom mi to pride lepsie, lebo tam je to pod bodom varu (na low)

anonym_ea0ce0
Dnes o 14:15
@rybka1987

@anonym_ea0ce0 ved teba sa ani nikto nic nepytal.

@rybka1987 si na verejnom diskusnom fóre, takže pýtaš sa tu všetkých. Každý môže prispievat do každej témy.

anonym_0df6b0
Dnes o 14:20

@rybka1987 Pri príprave vývaru v klasickom hrnci, na klasickom ohnisku varím vývar tak,ako to robíli mamka.Zovrie, štisim oheň tak,aby vývar len perlickoval.Z kuraťa ho stačí variť 1,5-2hod,zo sliepky 3-3,5,z hovädzieho 4-5/závisí to od kvality mäsa/Platí, že keď sa mäso oddeľuje od kosti, vývar je hotový.Podla mojej skúsenosti má na kvalitu vývaru, okrem pomalého varenia vplyv kvalita mäsa, kostí a ich pomer, zelenina a dochutenie.Okrem soli a celého čierneho korenia v mojom vývare nikdy nechýba menšia hlávka cibule, zväzok petržlenovej vňate a cca štvrtina čerstvej bielej papriky.

thereisabear
Dnes o 14:29
@vikusjk

@thereisabear inak toto ma zaujima, ja som skusala raz v pomalom a bol mutny :( nevies, co som mohla spravit zle? Zo sporaka, kde varim bezne tak styri hodiny, ho mam krasny ciry vzdy. Kvoli tomu som ho uz nikdy viac nevarila v pomalom hrnci, pritom mi to pride lepsie, lebo tam je to pod bodom varu (na low)

@vikusjk nikdy som ho mútny nemala, tak to neviem poradiť.

rybka1987
autor
Dnes o 14:39
@anonym_ea0ce0

@rybka1987 si na verejnom diskusnom fóre, takže pýtaš sa tu všetkých. Každý môže prispievat do každej témy.

@anonym_ea0ce0 ved prispiet ano, ale pytala som sa ludi so skusenostami

maryetta
Dnes o 14:42

Mama robi ten najlepsi vyvar prave zo sliepky. Dava rano o osmej na sporak a cca do jednej vari.
Tak podla mna ak by si aj dala skoro rano tak bude fajn. A povacsine trup.
Ja zial neviem spravne vychutit vyvar ☹

gab
Dnes o 14:52
@rybka1987

@gab normalne z celej sliepky, alebo iba kuracie kosti?

@rybka1987 z celej, ja si to poporcujem na kusky, nech je to mensie v hrnci

Strana
z2