AMS v Rakúsku
Ahojte, bol prosim niekto evidovany na AMS v Rakusku a poberal podporu z AT?
Dakujem
@defulik Tak nech si to necha a potom nema problem s ams, hlavne to nebudu hadzat na sk stranu. A job si do 6 mesiacov na sk urcite najde. Hlavne ten ams a sk urad prace je nebe a dudy. Na ams mi naozaj pomohli a vysvetlili dost veci, kamoska od nich teraz tiez dostala rozne kurzy a neviem co( mohla odmietnut) ,
@buminka to je snáď žart? A dosť blbý... Véd keď podpisuje, že je nemajetna, tak asi ma byt nemajetna. A ako sa jej darí udržať nehnuteľný majetok popri exekúcii. Tiež čestným vyhlásením? V rakuskubodrbavat systém sa neoplatí? A to prečo ma ísť na sociálne dávky v rakúsku???? Potom sa reálne nečudujem, že rakusania pozerajú na Slovákov ako pozerajú. Fakt neuveriteľne. Len nájsť cestíčku ako a kde a co odrbat. Kamarátke odporúčam predať nehnuteľnosti, vyrovnať exekúcie a nájsť prácu. Pripadne zdrhnut na Belize 😉
@buminka nakolko uz je to dost prepojene, tak tie exekucie asi zistia tak ci tak. Mindestsicherung bude mat iba ked v Rakusku pracovala a vie vydokladovat, ze nema ziadneho partnera, ktory s nou byva. Nesmie mat ani prijem z tych nehnutelnosti. Totiz ked jej na nieco pridu, tak to musi vsetko vratit tie prispevky
Dakujem za odpovede,prosim vas ako vola urad v rakusku,kde by som to mohla nahlasit?
@vroni prosim ked manzel k 1.8. konci v AT a s formularom U2 sa ide hlasit na sk na urad prace a tu su hladat robotu a ziadat export davok z at, musime zrusit na finanzamte vyplacanie dorovnania rodinnych pridavkov alebo pokial bude poberat podporu z at mame na ne narok? nevies prosim. dakujem
@defulik, oznámite im to k dátumu, odkedy stratíte nárok, len treba rátať s tým, že vám ešte párkrát prídavky pošlú a po pár rokoch ich budú s veľkým vreskom okamžite pýtať späť. A inak, na u2 tiež musí byť najprv nejaký čas na ams v AT, tuším 4 tyzdne, nemôže od 1.8. skončiť a 2.8. ist na SK (viem, že to sa nepytas, len mi to k tomu napadlo)

@kiki68 on ma stale trvaly pobyt v AT, zatial nebude menit, som zvedava ako to cele dopadne, dakujem vam za rady dievcata.