icon

Je potrebné sa pri práci v Rakúsku prihlásiť na pobyt?

10. jan 2025

Prosím vás ak chce niekto pracovať v Rakúsku musí sa hneď prihlásiť na pobyt?

kiki68
10. jan 2025

Nie, iba ked tam byvas, mozes mat aj status pendlera. V tom pripade tam pobyt nemas preco mat.

autor
10. jan 2025

@kiki68 takže vôbec nebudú riešiť kde bývam?

autor
10. jan 2025

A opačne, že keď si chcem vybrať byt v Rakúsku musím pracovať? Dakujem

autor
10. jan 2025

Preto sa pýtam na ten pobyt lebo tam môžeš byť bez nahlásenia max. 2 mesiace?

autor
10. jan 2025

Ak by som bývala u rodiny

denisa2020
10. jan 2025

Ked tu chces robit na plny uvezok nie ako Pendler tak niektore firmi vyzaduju aspon prechodny pobyt ... za dalsie ked ides do banky potrebujes co ja viem trvaly pobit niektore firmi nechcu posielat vyplati do zahranicich Bankach a ked uz tu budes mat pobyt po 3 mesiacoch si musis vybavit anmeldebescheinigung .. ked ho nevybavis tak ti mozu poslat pokutu ... neviem ci to este takto je ale pred par rokmi to tak bolo ked som kamoske pomahala ked tu prisla ale je to uz pred 8 rokmi a mohlo sa toho vela zmenit ...

bobrina1
11. jan 2025

@denisa2020 Moze byvat ns Sk a robit na plny uvazok v At. Bankovy ucet vobec nesuvisi s trvalym pobytom.

autor
11. jan 2025

@bobrina1 ja som to myslela tak že by som bývala u rodiny v Rakúsku. A ako dlho tu môžem byť bez prihlásenia?

guiseppinka
13. jan 2025

Byvat u rodiny mozes dlho bez nahlasenia. Akonahle zacnes robit, tak prvu vec, ktoru od teba firma chce je meldezettel. Ten potrebuje aj krankenkassa a od toho sa odvija potom lehota na anmeldebescheinigung atd

bobrina1
13. jan 2025

@guiseppinka moze byt aj Pendler, vtedy nepotrebuje Meldezettel.

guiseppinka
13. jan 2025

@bobrina1 ale povedzme si uprimne, ze takych je malicko

bobrina1
13. jan 2025

@guiseppinka rano plne vlaky z Ba do Viedne a mnohi chodia autami